Даваме 700 хил. помощ за хуманитарни кризи по света

МС отпусна пари и за 100 г. от Първата световна война
17
Даваме 700 хил. помощ за хуманитарни кризи по света
Снимка: архив, БулФото

България отпуска 723 030 лева за разрешаване на хуманитарни кризи в развиващите се държави.
 
Средствата се отпускат като официална помощ за развитие, което е ангажимент на страната ни като държава-членка на Европейския съюз.

Чрез финансирането се осигурява български принос към Програмата на ООН за развитие, Службата на Върховния комисар по правата на човека, Централния фонд на ООН за реакция при спешни ситуации, Звеното за подпомагане на изпълнението на Конвенцията за касетъчните боеприпаси, Офиса на Проектния координатор на ОССЕ в Украйна и Европейския фонд за демокрация.

Предоставя се и хуманитарна помощ чрез вноски към Службата на ООН за координиране на хуманитарните дейности, Международната организация по миграцията и Службата на Върховния комисар на ООН за бежанците.

С друго свое решение правителството одобри допълнителни разходи от 360 000 лв. за мероприятия за отбелязване на 100-годишнината от Първата световна война и участието на България в нея. Средствата, които са предвидени в централния бюджет, ще бъдат разпределени между министерствата на отбраната и на културата, ВА „Г. С. Раковски”, БАН, ДА „Архиви“ и общини.

По бюджета на Министерството на отбраната бяха одобрени и 20 млн. лв. допълнителни разходи. Средствата са предвидени в централния бюджет за частично разплащане на Военномедицинска академия с "Българска банка за развитие" по цесия на вземанията на кредиторите на ВМА.

Министерският съвет предостави и 10 млн. лв. по бюджета на Националния компенсационен жилищен фонд. Така общият размер на средствата по бюджета на НКЖФ за 2017 г. става 21 млн. лева.

С предоставянето на средствата ще бъдат изплатени част от натрупаните задължения за левови компенсации на граждани, притежаващи многогодишни жилищно-спестовни влогове и включени в окончателни списъци при общините, след придобиване или започнали изграждането на жилища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Раздава Тиквата проста наши пари, а у нас има випиюща нужда да се помага на бедни и болни. Колкото по-рано Тръмп разкара този *** и шайката му, толкова по-добре. Няма ли Господ да прибере тази сви///нв за да си отдъхнем от Суджуковата му партия и да се съдят, начело с Цецо Цървула, Цецка Комонисткара, Свинетка, Мента Стовнива, доктор Менгеле и останалата крадлива св)))олоч!!
11
2
 
4
 
! Отговори
евроаатлантик преди 6 години
много ясно има излишни пари за усвояване.
10
1
 
15
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Хубаво прави България, ама някак си не й отива при цялата си мизерия да подпомага решаването на едни кризи, които в същност са съвсем умишлено причинени точно от тия, най-големите помагачи.. Значи едни печелят милиарди от тия кризи, а в същото време дрънчат разни други виждаш ли да помагат за решаване на проблемите.. Еййййй бреее!
9
5
 
5
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
5Ти знаеш ли че в някои страни ДЕЦАТА няма какво да ядат и нямат питейна вода!? Ти къпиш ли се всеки ден...? Ко мяучите само!
8
7
 
9
 
! Отговори
Все ревете бе преди 6 години
700000 лв ако се разделят за 2,5 милиона пенсионери са 0,28 ст за всеки пенсионер !!!Голямо реване за това че България изпълнява ангажиментите си към ЕС.За ваша информация вноската на България е може би най-малката която плаща държава от ЕС!!!
7
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
50 000 000 ще дадат за пенсии само за Коледа, стига сте ревали бе!50 милиона!Що ревете?!
6
4
 
1
 
! Отговори
Фейк нюз! преди 6 години
Това е лъжлива новина!
5
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съфорумници,Според вас, колко процента от нашето население живее в условия на хуманитарна криза?Не е ли по-разумно с тези пари да направим нещо за нашите бедстващи? Защото такива има!
4
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало Давайте пари на пенсионерите стига сте сте се правили на велики
3
0
 
6
 
! Отговори
Nersilon преди 6 години
Bravo, aide bg darjavnite televizii i arhitekti da ni pokajat dokumentalni filmi i dokumenti na kogo podariavame tozi bulpodarak...na koi darjavichki, na koi razbivasti se horica, selca i djunglichki...
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баровци смес
1
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що да се дават за пенсии