Надзирателите искат уеднаквяване с МВР – 20% скок в заплатите

Излизат на символичен протест с лентички върху униформите
15 ное 2017 10:00,
7

Служителите на затворите остават непримирими с ниските заплати и неподходящите условия на труд и отново подхващат протест. Символ на демонстрациите им са лентички с националния трибагреник.

"Искаме уеднаквяване на плащанията спрямо МВР. Това ще рече 20% увеличения на заплатите на двете дирекции – Главна дирекция "Охрана" и Главна дирекция "Изпълнение на наказанията". Искаме по-добри условия на труд, тъй като в момента са на санитарния минимум. Не можем да говорим за сблъсък с МВР, тъй като ние искаме уеднаквяване", обясни Ивайло Григоров от Синдиката на служителите в затворите.

Още по темата

В студиото на "България сутрин" Григоров заяви, че неудобните въпроси ще бъдат насочени главно към финансовото министерство, тъй като сектор "Сигурност" бил крайно недофинансиран, а на него се държала силата на държавата. И добави, че в многобройните им разговори с отделните институции срещат разбиране, но не и пари.

"Нашите протести са за догонване на инфлацията, а не за забогатяване. Получаваме между 700-800 лева заплата. За всяка позиция в местата за лишаване от свобода се преминават редица тестове за по-висока от средната интелигентност и психическа подготовка. Не бихме престъпили закона и не бихме спрели да изпълняваме длъжностите си", категоричен бе гостът пред Bulgaria ON AIR.

Ивайло Григоров подчерта, че по незнайни причини не е сключен договор за застраховка на всички служители в ГД "Изпълнение на наказанията".

"Затворите се охраняват с малко хора, които не са мотивирани да работят и са силно технически необезпечени!", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
0
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
Поредната гавра. 300 - 400 Евро заплата ли е или социална помощ!!! Срам за управляващите довели до това положение и тази система!!!
4
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Получаваме между 700-800 лева заплата." Пък работа вършиме като за 5 лева.
3
17
 
4
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Какви заплати при средно образование искат......надзирателите.....да напускат и да работят платена работа...... с този ценз и това им е много!!!
2
9
 
6
 
! Отговори
Тори преди 6 години
Имам идея. Нека ползваме система за доставяне на храна, както при животните във фермите. Една машина, просот изсипва хранта и готово. Затворника стои в клетката си, където има таолетна, вода и храна, а консумативите и чисто бельо му се дават един път в седмицата, като храната се сипе през отвор по 2 пъти на ден. Затворника никога не напуска килията, до изтичането на присъдата. Така, ще имаме много по-малко затворници и по-малко надзиратели, а ще може да качим и заплатаите. Какво мислите ?
1
5
 
19
 
! Отговори
военен. преди 6 години
нормално да искат хората , то с тея заплати стана невъзможно да се гледа семейство в БГ