Щастието в номерата на колата поскъпва: От 300 лв. до 7 бона

МВР предлага значително увеличение на цените на екстрата
15 ное 2017 15:30,
30
Щастието в номерата на колата поскъпва: От 300 лв. до 7 бона
Снимка: bTV

Щастливите номера на автомобилите да поскъпнат драстично, предлага МВР. Преди това да стане факт обаче предстои обществено обсъждане.

Ако предложението все пак бъде прието, регистрация на автомобил с номер "6655" например би струвала на шофьора 300 лева. Това поскъпване е десетократно по-високо от сегашната цена, съобщи bTV.

В момента за такива щастливи номера се плаща 30 лева.

Според експерти обаче предложението не е добре обосновано. "МВР действа като едно ООД или като АД, което фактически вижда търсене и предлагане, и тази база повишава цената", смята бившият шеф на транспортната комисия в парламента Настимир Ананиев.

От МВР предлагат и регистрациите с 4 еднакви цифри да скочат двойно – от 1000 на 2000 лв.

7000 лева пък остава номерът с комбинация от шест букви или цифри по желание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Защо да не са толкова скъпи никой не те задължава да ги купиш щом искаш да се фукаш и пентариш плащай.Тези номера са скъпи и сега само,че парите се вземат "под масата" по добре официално всеки кеф и удоволствие се заплаща .
29
2
 
5
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Комплексари селски дошли в София
28
0
 
10
 
! Отговори
Driverr преди 6 години
Нещо интересно: преди няколко години в една виелица помогнах на един човек да си изкара колата от канавката. Скоро след това си купих една ладичка и отивам в КАТ. Чакам си на опашката за регистрация и се появява същия човек, но с униформа и с болтове на пагоните. Поздрави ме и се шмугна някъде, а като ми дойде реда на гишето, отново се появи, но със "щастлив" номер в ръка. Така ладичката се оказа с номер, който по тези тарифи струва повече нея... за ужас на "гъзарЕте"
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
21 - много готина идея ,браво на мармотите,гении са
26
1
 
11
 
! Отговори
BOC преди 6 години
Щастието на комплексарите и глупаците поскъпва.
25
13
 
3
 
! Отговори
МЪЖ преди 6 години
Да ви кажа нещо от Баща ми (лека му пръст).Когато докарах пред него новата си кола (втора употреба , нов внос ) той ме попита -Това ли е Новото ти Добиче ?После осъзнах че за един мъж колата му е като Коня навремето за Рицарите , Бойците , Войниците .Та тези Добичета заслужават да имат Лъскави Стремена , Добър Зоб и Къпане . Аксесоарите са лъскави Поводи , Юлар , Юзди и Гребени . Та исках да кажа че това с Номерата не е демонстрация а Грижа .Които не харесват това са немарливи .
24
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
такива номера си купуват не дори снобите, а комплексарите." видиш ли,батка, мога да си платя номера! " - а го правят,защото са по-простички,и иначе няма да си го запомнят.
23
5
 
14
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
*** е единствената страна в света, в която е въпрос на изключителен престиж да имаш подобен номер. Това разбира се е пълно малоумие, имайки предвид, че например в Америка да си поръчаш номер с избрана поредица от букви струва $60/година...
22
0
 
11
 
! Отговори
ЗАПОЗНАТ преди 6 години
До АнонименДокато има кой да плаща ще има и кой да продава.
21
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Швейцария можеш да имаш три коли и само един чифт номера, който да слагашна всяка една от тях. Направени са да се махат и слагат лесно и принадлежат на шофьора, не на колата.
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕдинА пък моят е мешан като царска туршия и пак не са ме спирали.То има ли кой да те спре.
19
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много сте прости.По-добре да струва 300 или 500 лв официално, отколкото да се продава за същите пари под масата.
18
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А каква е себестойността на две тенекии и защо ще струват 300 лева?МВР държавна служба ли е или някаква търговска лавка?Каква е икономическата обосновка за тази цена?МВР що не гледа да си хваща престъпниците а се занимава само с глупости,рекет и търговия?
17
0
 
26
 
! Отговори
Ceko преди 6 години
Най-кофти е, че номера не е твоя собственост. И като продадеш колата - пак отново. В Канада номерата си ги купуваш в магазина. Ама тука ако може от въздуха да се правят мангизи
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Бургас да караЧи скъпа кола с различни цифри на номера си е пълно нещастие
15
0
 
19
 
! Отговори
Загубена работа преди 6 години
Кат се занимават с търговийка насочена към комплексари. Няма ли някой акъл да предложи като ти се деформира единия номер при ПТП, да ти дават само 1 табела /срещу 5-10 лева/, а не да те карат да пререгистрираш колата, да смениш номерата и талоните - BG простотия.
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никъде по света няма такава простотия някой да се натиска за номера с повтарящи се или огледални цифри. В САЩ и Англия има така наречените vanity numbers, но там хората ползват и букви и се получават интересни и хумористични неща като G 5POT или GO 500 BHP ако колата ти е 500 коня например.
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ив Да,но германците не са такива ориенталци като нас да се пъчат с такива номера по улиците.В германия такива номера ползват турците и източноевропейците.
12
1
 
6
 
! Отговори
практика преди 6 години
До ив Това което цитирате е в Германия, при bg не мисли така, трябва да има "растеж"
11
8
 
8
 
! Отговори
Един преди 6 години
Откакто съм с номер 1313 веднъж не съм спиран за проверка :).