Кримиконтингентът се активизира, а МВР – демотивира!

Все по-ниски са критериите за назначаване на служители в системата
16 ное 2017 09:45, Боряна Павлова
30
Кримиконтингентът се активизира, а МВР – демотивира!
Снимка: архив Bulphoto

6327 гледания   |  Още видео

Наблюдава се високо засилване на дейността на криминалния контингент. Убийството на наркодилъра в центъра на Перник и взривеният магазин в София по същото време са показателни за това. Очевидно е, че МВР не се справя, посочи в студиото на "България сутрин" експертът по национална сигурност и бивш главен секретар на МВР проф. Николай Радулов.

Още по темата

Припомняме, че вчера пред пернишко кафене бе застрелян 25-годишен криминално проявен мъж. Роберт Величков е осъждан 2 пъти за разпространение на наркотици. Той е изтърпявал две ефективни присъди – едната 10 месеца, а другата 1,2 г.

"Все по-ниски стават критериите за назначаване на служители, защото липсват кандидати. Лошите условия за труд и малките заплати не са атрактивни за никого. А пък работещите в системата на МВР са масово демотивирани", допълни още проф. Радулов.

По думите му полицията в страната не разполага с необходимия капацитет да следи 100-150 души, за които се предполага, че са криминално проявени, а когато престъпността сериозно се раздвижва е ясно, че в един момент ще удари и нейният пик.

"Когато държавата не работи добре, когато органите за обществен ред и сигурност нямат желание да работят това е резултатът", категоричен бе бившият главен секретар на МВР пред Bulgaria ON AIR.


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
5
 
! Отговори
Полицай преди 10 месеца
До анонимен 25
Именно това имах предвид. Хората са убеждавани постоянно колко е лош и неблагодарен полицая. Политиците си измиват ръцете. Обществото неглижира сигурността. Полицаите са хора, когато парите не стигат работят. Това е. Да крадат е по - добре или?
Трябва да се помисли о въпроса защо се дават т. Нар привилегии на полицаите в другите държави. Никога не е даром. Това е механизъм за добри резултати.
23
0
 
8
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 10 месеца
Причините за демотивацията на полицията са най-различни. Тук не опира работата само до възнаграждението. Когато няма ден и нощ, празник- делник, събота- неделя и преките ти и по-големите началници са неблагодарни - къде ходиш ? Когато с риск на живота си си хванал престъпник с десетки присъди и само след месец го виждаш отново весело да ходи по улицата- какво правиш ? И колко още дреболии.... Полицая не е фуражка, палка и пистолет.... И той е човек...
22
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 16. Знаете ли обаче колко полицаи и пожарникари работят като монтьорчета, земеделчета, доматаджии, бостанджии.Работата им в МВР е за стаж и осигуровки.
21
0
 
8
 
! Отговори
полицай преди 10 месеца
Чантажиите ги преобразуваха по ЗДС в МВР и правоотношение .Вместо да им намалят заплатите с цел икономии то реално ги запазиха със същите възнаграждение дори на някой с по 200лв.че и повече от преди когато са били със статут на полицай.В също време според ЗИД КСО БОЛШИНСТВОТО ВЗИМАТ ЗАПЛАТА И ПЕНСИЯ .както стана известно продължават масово набиране на пенсионерипо правоотношение с възлагане на полицейски правомощия ание да бъдем по опасните точки и преследваме престъпници КОЙ управлява ЧР.
20
2
 
12
 
! Отговори
К22 преди 10 месеца
Ами като няма реформа така ще е - и чиновничката на гишето и полицая на улицата имат един и същ статут.
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами то хората в тази държава се де-мотивираха вече, след като на всяка крачка само мошеници.
18
1
 
13
 
! Отговори
Бати преди 10 месеца
МВР са със раздут щат,малко права и лоша техника.Аудио и видеозаписа,Джи пи ес гривните,джи ес ем тракинга се водят специални разузнавателни средства.Цяло чудо е,че пращат някого в затвора.
17
6
 
13
 
! Отговори
Това е преди 10 месеца
Хората не вярват на полицията,нямат им доверие като ги гледат как изглеждат и какви ги вършат по улиците,докато самите полицай не разберат че заплатите им и всички привилегии идват от обикновения човек нищо няма да се промени.
16
5
 
11
 
! Отговори
Факт преди 10 месеца
Докато не се паправят драстични реформи и преатестация на целия състав,не трябва да се дават никакви паари повече.....
15
7
 
15
 
! Отговори
филофоб преди 10 месеца
Проблема не е в полицията,а в нас българите!
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всеки сам си избира дали да работи за чест или за пари. Аз не работя по професията си и избрах да работя друга професия за да мога да си издържам семейството.
13
6
 
33
 
! Отговори
Полицай преди 10 месеца
Да бъдеш полицай не е същото като да работиш на строежа. Истинските полицаи са такива и в душата. Нивото на българския полицай става все по - ниско, все повече са обезверените, остава пабира. Да си полицай е призвание. Ако искаме те да си вършат работата качествено трябва да имат сигурност. Не очаквайте да ви пази някой, който не знае дали утре ще има пари да даде на сина си за училище...
Жалкото е, че народа е озлобен срещу тези които трябва да го пазят. Това изкуствено се налага чрез медиите
12
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какво да съжалявам хора, които се избиват за едно място в МВР?
11
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ми каквото е обществото -такава ще е и полицията ! Особено в контекста на онези 80% -не би трябвало да има недоволни от работата на МВР -щото в общество с преобладаваща част от *** -по умни ченгета няма да ви паднат от Марс я !!!!
10
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 1
как може да сравняваш заплата на лекар с тази на полицай - познавам и едните и другите .Първо на полицая му е забранено да работи на друго място -за разлика доктора освен в държавна болница може да си работи и в частен кабинет ,едно ДЖИПИ взима на месец не по малко от 3000-4000 лв. , иди пред една болница и виж на паркинга колите и джиповете на лекарите !!!Не казвам ,че не трябва да имат високи доходи ,но да ги сравняваш с мизерните полицейски заплатки е кощунство !
9
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Я стига

680 лв. -добра заплата ли е за страната да не говорим за София...и какви са "привилегиите" ??? Вече не се пенсионират след 20 г. стаж ,а на минимум 55 г. възраст и 27 г. стаж -така че ако сага започваш в МВР на 22г. примерно ще ти трябват минимум 33 години стаж в тази система -след ,което ако го докараш до пенсия ще си или инвалид по болест или отдавна изкукал -та няма да има тази възможност дори да се порадва на тези прословути -20 заплати !!!!!!!!!
8
14
 
16
 
! Отговори
Голям прос преди 10 месеца
Един го назначили за катаджия. След три месеца началника го вика при себе си: " Ти няма ли да си вземеш заплатата, бе? Касиерката само ми мрънка тука." "- Шефе, ама то и заплата ли имало!? Аз си мислех, на ти палката и пищова и се оправяй сам"
7
9
 
7
 
! Отговори
БЛА БЛА преди 10 месеца
До Анонимен #6
Ти ако си съдия, би ли осъдил някого с калпаво събрани негодни "доказателства"?
По-добре 100 престъпници на свобода, отколкото 1 невинен в затвора - основен принцип в правото! Пенчо бре, чети! Пенчо не чете! Пенчо, работи! Пенчо пак не ще!....
6
26
 
6
 
! Отговори
Я стига преди 10 месеца
Защо МВР да се демотивира?имат добри заплати,боноси,пари за дрехи,невиждани в ЕС привилегии,ранно пенсиониране,високи пенсии каде другаде на пазара на труда го има това да не работят а да получават пари.....
5
5
 
22
 
! Отговори
Много ниска база преди 10 месеца
По-големия проблем е, че няма потенциал, така че да се направи една чистка и да се назначат мотивирани хора...нивото е много ниско, лош е мат'ряла...престъпниците са по-интелигентни от полицията...