Коледата невъзможна: US семейство осинови 4-ри българчета. Но ги върна

Американците обяснили, че не могат да се справят с децата
Обновена: 17 ное 2017 16:58 | 17 ное 2017 16:30,
136
Коледата невъзможна: US семейство осинови 4-ри българчета. Но ги върна
Снимка: Кадър bTV

Четири българчета ще посрещнат Коледа в кризисен център, въпреки че доскоро възможността да имат семейство с дом и родители е била съвсем реална.

Четирите деца са биологични братчета и сестричета, израснали в Дом за изоставени деца. Те почти станаха американци, след като US семейство ги осинови, но после се отказа от тях. 

Малчуганите са две момчета и две момичета на възраст между 9 и 14 години.

Новите им родители са Кристина и Джоузеф от САЩ. Изглеждат перфектни родители - наскоро сключили брак, с добри професии и огромно желание да осиновят четирите деца.

Децата сменят фамилията си и заедно с новите си родители заживяват в апартамент в София, докато се опознаят и заминат за САЩ. Според съседите децата са ги наричали "майко и татко". Седмица по-късно обстоятелствата претърпяват обрат. Американците си тръгват сами, защото вече не искат децата.

За международните осиновявания отговаря Министерството на правосъдието. От там твърдят, че осиновяването е осъществено по реда за специалните мерки за осиновяване на деца, които се прилагат за големи групи от братя и сестри и деца на по-голяма възраст.

Когато са си тръгвали, съпрузите са заяви, че не могат да се справят.

"Вероятно и поведението на децата е провокирало страха на семейството, но децата са деца, те имат нужда от подкрепа много по-голяма от семейството в този процес", коментира пред bTV Милена Първанова от Министерството на правосъдието.

Сега децата са настанени в кризисен център.

"Това е индикация, че тези хора не са имали сериозни намерения, защото никой човек, когато срещне трудност при решение, което е взел, не се отказва. Най-малкото от деца", коментира Мая Тинчева от Държавната агенция за закрила на детето.

Осиновителите не искат да говорят за случая и при опит за комуниакция блокирали българските журналисти в социалните мрежи.

Според закона осиновителите имат право да се откажат "при наличие на други обстоятелства, които дълбоко разстройват отношенията между осиновителя и осиновения".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България да забрани осиновявани от САЩ щом като са толкова безотговорни, тези деца да не би да са домати! Вземи пробвай и върни!
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бройчо, попитай Вера Александрова, тя ще ти обясни подробно.Впрочем можеше да е 2-ве, 3-ри
23
6
 
26
 
! Отговори
не става така преди 6 години
Тия определено нещо са планирали,ама какво?!
22
1
 
30
 
! Отговори
Бройчо преди 6 години
Извинете, как се чете "4-ри"?
21
13
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че не са заминали, иначе са щели да бъдат подложени на терапия с хапчета че много лодуват.А това че американците са наи фалшивите смешници в света, на приказки велики, на деяния саботажници, вече всички знаят.
20
1
 
21
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
горчи ли червеното хапче а?
19
8
 
66
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
В Щатите осиновяването е превърнато в един добър бизнес .. не знам дали такъв е случая обаче иа много такива случаи. Руснаците забраниха осиновяването от американци след смърта на няколко деца които не са били добре гледани.......
18
1
 
13
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
Е тая новина е от 3 дни!
17
4
 
41
 
! Отговори
очакваме подробности преди 6 години
хипитата се уплашили от реалността,или децата извадили Коледен късмет - отървали кожите засега
16
3
 
74
 
! Отговори
... преди 6 години
Тия са се надценили според мене. 4 деца за двама души сключили брак преди няколко месеца???? С 2 айде сиг ще се оправят ама с 4 с които не говорат един език???Надценили са си възможностите, и просто са го осъзнали докато са били тука.Но толко от американския акъл.
15
2
 
53
 
! Отговори
Един преди 6 години
И аз не знам защо са осиновили 4, след като са могли да осиновят и 10 по същата схема....
14
6
 
48
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
псевдобащата не мяза на англосаксонец много е тьмен
13
1
 
88
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и тая работа смърди отвсякъде -като всичко в тая "държава"за да осиновиш 4 ДЕЦА трябва да минеш поне 40 процедури - психологичен и психиатричен тест и на двамата, доказано материално състояние ,удостоверения за съдимост, образование и тн и тн .или по-просто "ша почерпиш" когото трябва и ........
12
2
 
81
 
! Отговори
Lan преди 6 години
Да бе! Кой "специалист" реши, че са "перфектни"?! Че те още един с друг не са свикнали щом отскоро са женени! Камо ли с дете, и то не едно, а 4 и то не малко дете, а вече оформен човек с навици, с характер и с много проблеми (щото не растат кокичета по домовете). Мисията е била обречена още в зародиш!
11
6
 
39
 
! Отговори
Чоби преди 6 години
А ако в този момент са разбрали че ще имат собственни????
10
9
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Осиновени четири наведнъж? Работата силно намирисва - най-вероятно са от онези двойки в САЩ, които гледат по десетина осиновени деца заради големите пари, които държавата дава.
9
4
 
123
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2 неща:- децата са значително по сложни за гледане кучетата, а те наведнъж с 4 !!! с какъв акъл, пита се в задачата- наистина ли са били българчета? Щото тея дето разправят, че гена нямал значение, а само възпитанието, да ходят някъде да се ...
8
3
 
74
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
А защо изобщо влизат в дом след като ги роди жената ?Има 2 възможности според мен: Взема си детето и си го гледа или се отказва от него и то веднага трябва да бъде осиновено още докато е на 2 дни от семейство което иска дете, но няма физическа възможност. Това е. Простичко е. И да не се оправдава,че е бедна и не може да го гледа, но по късно ще го вземе от дома когато си стъпи на краката и прочие...Нека си стъпи на краката а после да ражда деца. Има достатъчно добри методи да се предотврати
7
23
 
47
 
! Отговори
11 преди 6 години
В живота няма лесни неща. Но да дадеш надежна на някого и после да го оставиш на произвола..... Определено трябва да получат забрана за посещение в ЦЯЛА ЕВРОПА! Това е голяма подигравка...
6
2
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми трябвало е да ги интегрират, не да ги връщат! Нали е много лесно!