Коледата невъзможна: US семейство осинови 4-ри българчета. Но ги върна

Американците обяснили, че не могат да се справят с децата
Обновена: 17 ное 2017 16:58 | 17 ное 2017 16:30,
136
Коледата невъзможна: US семейство осинови 4-ри българчета. Но ги върна
Снимка: Кадър bTV

Четири българчета ще посрещнат Коледа в кризисен център, въпреки че доскоро възможността да имат семейство с дом и родители е била съвсем реална.

Четирите деца са биологични братчета и сестричета, израснали в Дом за изоставени деца. Те почти станаха американци, след като US семейство ги осинови, но после се отказа от тях. 

Малчуганите са две момчета и две момичета на възраст между 9 и 14 години.

Новите им родители са Кристина и Джоузеф от САЩ. Изглеждат перфектни родители - наскоро сключили брак, с добри професии и огромно желание да осиновят четирите деца.

Децата сменят фамилията си и заедно с новите си родители заживяват в апартамент в София, докато се опознаят и заминат за САЩ. Според съседите децата са ги наричали "майко и татко". Седмица по-късно обстоятелствата претърпяват обрат. Американците си тръгват сами, защото вече не искат децата.

За международните осиновявания отговаря Министерството на правосъдието. От там твърдят, че осиновяването е осъществено по реда за специалните мерки за осиновяване на деца, които се прилагат за големи групи от братя и сестри и деца на по-голяма възраст.

Когато са си тръгвали, съпрузите са заяви, че не могат да се справят.

"Вероятно и поведението на децата е провокирало страха на семейството, но децата са деца, те имат нужда от подкрепа много по-голяма от семейството в този процес", коментира пред bTV Милена Първанова от Министерството на правосъдието.

Сега децата са настанени в кризисен център.

"Това е индикация, че тези хора не са имали сериозни намерения, защото никой човек, когато срещне трудност при решение, което е взел, не се отказва. Най-малкото от деца", коментира Мая Тинчева от Държавната агенция за закрила на детето.

Осиновителите не искат да говорят за случая и при опит за комуниакция блокирали българските журналисти в социалните мрежи.

Според закона осиновителите имат право да се откажат "при наличие на други обстоятелства, които дълбоко разстройват отношенията между осиновителя и осиновения".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
4 деца си е за страх. Явно шокът е дошъл в повече и за двете страни. Такива осиновявания, освен от разни амиши или други полусектови организации от щатите, са малко вероятни. Кой нормален ще иска 4 полуотгледани деца наведнъж. Тъжно, но факт.
4
5
 
72
 
! Отговори
Умник преди 6 години
Ами да им бяхте дали 10 да осиновят, че да се откажат още в първия един час.
3
5
 
106
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия 4 "биологични братчета и сестричета" нямат оправяне заедно, ако ще и марсианец да ги осинови.
2
59
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това руснаци никога няма да го направят!
1
27
 
20
 
! Отговори
bahti преди 6 години
i neshtastnicite