Коледата невъзможна: US семейство осинови 4-ри българчета. Но ги върна

Американците обяснили, че не могат да се справят с децата
Обновена: 17 ное 2017 16:58 | 17 ное 2017 16:30,
136
Коледата невъзможна: US семейство осинови 4-ри българчета. Но ги върна
Снимка: Кадър bTV

Четири българчета ще посрещнат Коледа в кризисен център, въпреки че доскоро възможността да имат семейство с дом и родители е била съвсем реална.

Четирите деца са биологични братчета и сестричета, израснали в Дом за изоставени деца. Те почти станаха американци, след като US семейство ги осинови, но после се отказа от тях. 

Малчуганите са две момчета и две момичета на възраст между 9 и 14 години.

Новите им родители са Кристина и Джоузеф от САЩ. Изглеждат перфектни родители - наскоро сключили брак, с добри професии и огромно желание да осиновят четирите деца.

Децата сменят фамилията си и заедно с новите си родители заживяват в апартамент в София, докато се опознаят и заминат за САЩ. Според съседите децата са ги наричали "майко и татко". Седмица по-късно обстоятелствата претърпяват обрат. Американците си тръгват сами, защото вече не искат децата.

За международните осиновявания отговаря Министерството на правосъдието. От там твърдят, че осиновяването е осъществено по реда за специалните мерки за осиновяване на деца, които се прилагат за големи групи от братя и сестри и деца на по-голяма възраст.

Когато са си тръгвали, съпрузите са заяви, че не могат да се справят.

"Вероятно и поведението на децата е провокирало страха на семейството, но децата са деца, те имат нужда от подкрепа много по-голяма от семейството в този процес", коментира пред bTV Милена Първанова от Министерството на правосъдието.

Сега децата са настанени в кризисен център.

"Това е индикация, че тези хора не са имали сериозни намерения, защото никой човек, когато срещне трудност при решение, което е взел, не се отказва. Най-малкото от деца", коментира Мая Тинчева от Държавната агенция за закрила на детето.

Осиновителите не искат да говорят за случая и при опит за комуниакция блокирали българските журналисти в социалните мрежи.

Според закона осиновителите имат право да се откажат "при наличие на други обстоятелства, които дълбоко разстройват отношенията между осиновителя и осиновения".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Качени са 135 коментара.68 от тях са налице, 67 липсват.
64
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всеизвестно е че повечето диви видове не подлежат на опитомяване.
63
4
 
14
 
! Отговори
Сменете си заглавиет преди 6 години
Аз не съм майка-*** на социални помощи, за мен е обида да ме принизявате с нискообразована прослойка от обществото, която си зарязва децата. Да решиш да родиш дете и да го захвърлиш като ненужна вещ, да го подмятат по домове, да го изнасилват, да се гаврят с него е сериозно престъпление. В 21 век една нежелана бременност може да бъде прекъсната. Да, заглавия като това правят срамно да се наричаш българин. Скоро ние ще сме малцинство, нима не разбирате...
62
9
 
9
 
! Отговори
Денис преди 6 години
След няколко дни хората разбрали в коя държава са и колко детски ще получават .... и следователно с светлинна скорост АУТ от тази *** държава xaxaxaxaxa
61
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия са се видяли в чудо. Това е. Разбирам ги хората. Имали са добро намерение, но... действителността е съвсем друга. Всеки би се уплашил.
60
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЛЪЧЕЗАРНИ ХОРА И ДВАМАТА! ВИДЯХ КЛИПА А ТОЗИ Е ЧИСТО БЯЛ НА ТАЗИ СНИМКА ЯВНО СЕ Е ПРЕПЕКЪЛ :DЩОМ СА БРАТЧЕТА И СЕСТРИЧЕТА И ТО 4 НА БРОЙ И ГИ ВИДЯХ ЗДРАВИ, ЧЕ СА ТО Е ЯСНО, ЧЕ СА ОТ МАЛЦИНСТВАТА!!! БЯХА ИМ ЗАМАГЛИЛИ ЛИЦАТА НЕ МОЖАШ ДА ОПРЕДЕЛЯ ЦВЕТА НА НЕОСИНОВЕНИТЕ :DВЪПРЕКИ ТОВА БЕШЕ МНОГО ТЪЖНО, НЕ ЗА ТЕЗИ ДВАМАТА ТЕ ЩЕ СИ НАМЕРЯТ!! НО ЗА ДЕЦАТА Е ГОЛЯМ УДАР :(
59
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тяхната лесна,но тези деца ще страдат,дано децата имат късмет!
58
3
 
0
 
! Отговори
Терсенето преди 6 години
Твоите институциии мога да ти кажа, как действат моряци във беда. Това не е боко тиквата.
57
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много съмнителна история!Напълно е възможно тези ,да са пробвали ,как действат нашите институции при заявка от чужбина за 4ма тинейджери.
56
2
 
41
 
! Отговори
akud преди 6 години
МАЛЦИНСТВОТО САМО НИЕ ГО ТЪРПИМ ЗАЩО НЕ ЗНАЯ
55
13
 
29
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Кой ще осинови 12-14г."дете" бе.Това са хора с изградени навици характер култура.Пак ви казвам.Вземали са ги за донориСамо помислете.4 тинейджъра готова стока.Нещо се е оплескало и американчетата са драснали.
54
4
 
39
 
! Отговори
nina преди 6 години
На видеото на БТВ колкото може да се види децата не изглеждат от боята.А и да са,това семейство е видяло снимки предварително.Много ми е съмнителна тази работа,никой не осиновява толкова деца наведнъж.Органи,проституция,знае ли човек каква е била целта на тези двамата...
53
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо децата са стигнали до тази възраст и не са осиновени по-рано? Защото се пазят работни места, обществени поръчки вървят за сметка на съдбата на децата. Тези деца растат по нечовешки начин, с никаква грижа, някаква храна колкото да са живи. Това е жестоката истина. Подаръците за Коледа се прибират от персонала често. И защо съществува всичко това, заради пари, защо няма превенция на раждаемостта, защото пак това са гласоподаватели.
52
3
 
36
 
! Отговори
Glagoabazubaduza преди 6 години
Вината се крие в лъжливото меню на нашите институции. В него пише деца, а като ги поръчаш, ти носят кафяви ***.
51
0
 
11
 
! Отговори
11 преди 6 години
До ТерсенетоМани го тоя ***-провокатор. Спуснали са му от Козяк инструкции и той гледа да заработи стинките, представяйки се за руснак.
50
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 53Абе *** руснаците са си християни и то източно православни като нас.
49
1
 
3
 
! Отговори
Терсенето преди 6 години
руский, не се прави на ***. Угрофините са ви изгонили, да не покварявате племената. Нищо лошо към обикновенният мужик.
48
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами те са мислели, че осиновяват деца, а не ч...т и като са си разбрали грешаката бързо са взели мерки да я поправят.
47
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЪВ РУСИЯ Е ЗАБРАНЕНО ДА СЕ ОСИНОВЯВАТ ТЕХНИ ДЕЦА ОТ СТРАНИ КОИТО НЕ СА КОМУНИСТИЧЕСКИ, ЗАЩОТО ТОТАЛИТАРНИЯ РЕЖИМ В КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ НЕ ИСКА ДЕЦАТА ДА СТАВАТ ХРИСТИЯНИ И ДА ГЛАСУВАТ СРЕЩУ РЕЖИМА!!!!
46
2
 
30
 
! Отговори
nina преди 6 години
Да бе,коя млада двойка осиновява 4 тийна наведнъж??Тези са гласяли децата а нещо друго.