Спас-Александър 2: Как Милен измами 100 души с хиляди левове

Мъжът се представял за млада красавица в сайт за запознанства
17
Спас-Александър 2: Как Милен измами 100 души с хиляди левове
Снимка: архив, Ройтерс

38-годишният Милен Стойчев от Бургас е успял да измами около 100 души от цялата страна с общо 40 000 лева.

Мъжът действал чрез фалшив профил в сайт за запознанства, съобщи административният ръководител на Апелативна прокуратура - Бургас Любомир Петров пред журналисти.

Още по темата

В сайта Милен се представял за красива жена с името Мария Василева и с фалшива снимка.

Той започвал комуникация, след което прехвърлял разговорите в месинджър. Милен пишел на жертвите си, че се намира в Гърция заедно с майка си, където бедствал, нямал пари, нито телефон.

Измисляйки тъжната история, Стойчев предизвиквал у хората съжаление и те сами му предлагали да помогнат, като преведат пари. Той изпращал банкова сметка на българска банка на името на баба му, която имала почти същото име (Марийка Василева).

След това Стойчев прекъсвал връзката. Преведените суми са от 10 евро до 250 евро. 95% от измамените са мъже. Профилът му все още не е закрит.

Измамата е извършена за периода от април 2014 до юни 2017 година, съобщи "Фокус".

Към момента четирима от пострадалите са разпитани. Двама от тях са превели суми от 200 лева, другите - 220 или 250 евро. Досъдебното производство е образувано на 15 ноември 2017 година.

Първоначално Стойчев е задържан за 24 часа, като срокът е бил удължен до 48 часа. Вероятно днес след обяд ще се внесе постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Домът му е претърсен. Иззети са лаптоп, флашки, бележки от банкомат, карти с банковата сметка и др. Предстои назначаване на банково-счетоводна експертиза.

Наказанието за измамата е от 1 до 6 години лишаване от свобода.

"Ако се установят още множество измамени хора и множество суми, може да помислим за измама в особено големи размери, където наказанието е от 3 до 10 години“, каза Петров.

Чрез фалшива самоличност в социалните мрежи Спас от Кочериново също измами десетки с обещание за евтини самолетни билети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
3
 
! Отговори
аз преди 6 години
По големи измамници от държавата и правосъдието няма, човека не е искал една стотинка а само се е забавлявал в нета и сега ще му лепнат 3-5 гд за измама...каква измама ? От кого е иска ? От никой ! Сега за това че се е предтавял за жена а не за мъж в нета получава 3-5 гд това му е обвинението а всеки може да си се представи и за АЛФ и за СУПЕРМЕН и за какъвто си иска в нета В КАКВА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕМ ?! ЕТО ЗА ТАКИВА ХОРА ТРЯБВА ДА ИМА ЗАЩИТНИ ОРГАНИЗАЦИИ , НЕ ДА СРИВАТ ЖИВОТА НА НОРМАЛНИТЕ
14
1
 
2
 
! Отговори
Тото преди 6 години
Едни хвърлят пари през балконите, други пращат по банката, не свършиха ли балъците най - накрая?
13
9
 
2
 
! Отговори
Яшти ми хуя преди 6 години
БЪЛГАРИТЕ СА КРАДЛИВИ И ПРОСТИ ХОРА!
12
4
 
5
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 6 години
Много *** има още за терминал 2
11
5
 
8
 
! Отговори
Х преди 6 години
Как така "измама нали са му ги превели доброволно!?!?!!
10
2
 
7
 
! Отговори
хъ преди 6 години
Да бяха написали и в кой сайт за запознанства се е случило? Най-вероятно в сайт със сексуална насоченост. И е имало обещания за плътски наслади.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имали - дали. Аз що не съм дал на Марийка? Щото ако ще давам 200-250 евро, то може да си наема елитка, а Марийка да сади пиперо у Гърция колкото иска...
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"бедстваща виртуална девица моли за спонсорство" на "африканска принцеса в плен"
7
2
 
57
 
! Отговори
Цица увиснала преди 6 години
Такива кокошкари - Спас, Мас, ги изкарахте най-големите престъпници, ама нали са кокошкари, не ви е страх от тях и си правите гаргара с тях! Що не излезете истински смелчаци и напишете колко хора и с колко милиарди е излъгал например ВасилБожков - Черепа с билетчета, казина, лотарии, бинго зали и т.н. мафиотски структури? Или пък колко хора е съсипал, разсипал, опропастил и затрил Митю Очите? Мишоци!
6
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
95% от имамените били мъже!?Или по-точно ***.и,хванали се на въдицата на "красивата Мария".Какво ли са очаквали от нея след това?Ама много сте,бе-цели 100 човека.Спас2 добре ви го е ту..и.л.
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Утре тоя човек като си смени пола и отиде пак в Гърция какви ще ги плещите бе *** всеки сам да решава на кой си дава парите.
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
a da rabotish za 200 oiro ne e li izmama
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спас не е ли освободен смешници такъв ерудит да стои за кокошкарски му работи
2
2
 
26
 
! Отговори
4epa преди 6 години
A BANKITE DA NE SA PO MALKI IZMAMNICI !!!!
1
1
 
34
 
! Отговори
анти диема преди 6 години
ако бяха с по-тъмен загар, нямаше да им пишете имената