Здравният министър благодари на медиците за помощта край Микре

Общо 19 души са хоспитализирани в 5 болници
18 ное 2017 13:06, Красимир Ангелов
11
Здравният министър благодари на медиците за помощта край Микре
Снимка: БТА

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев изказва своите съболезнования към семействата и близките на загиналите при тежката катастрофа край ловешкото село Микре, съобщиха от здравното министерство.

Ананиев благодари на екипите на спешната помощ в Ловеч и към медиците от МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов"- Ловеч, от Военномедицинска академия - София, ВМА Плевен, УМБАЛ "Д-р Георги Странски"- Плевен и болница "Лозенец" за навременната и компетентна реакция.

Общо 19 души са пострадалите от катастрофата на разклона за с. Микре, като в Ловеч са хоспитализирани деветима пациенти - всички те са в добро общо състояние и остават под медицинско наблюдение. Болницата е информирала министъра, че няма нужда от допълнителна доставка на лекарства и консумативи.

В болница "Лозенец" са настанени две жени в критично състояние. Те са в реанимация, като целта е да бъдат стабилизирани, за да се пристъпи към оперативни интервенции в началото на седмицата.

Трима пострадали са настанени във ВМА, като тежко остава състоянието на 66-годишна жена с травми в областта на черепа. Към момента пациентката е на апаратно дишане и предстои поредна операция. Друга жена е с множество счупвания, но е в стабилно състояние, на нея също и предстои операция, както и на 74-годишен мъж, който е бил приет с голяма рана на скалпа, но сега е в стабилно състояние.

Във ВМА Плевен е приет един пациент - 43-годишен мъж с външни травми без счупвания с високо кръвно, а други четирима пациенти са хоспитализирани в университетската болница в града. И четиримата пациенти са в стабилно, но тежко състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А преди това благодари на премиера,че е благоволил да го изпрати на място.Ех,български "мъже",кой ви смачка така,че превивате гръб за едната слава и повече сребърници.
4
1
 
11
 
! Отговори
най-анонимния преди 6 години
да не забравите боко харам
3
3
 
5
 
! Отговори
Makedon преди 6 години
Dosta gi falite.... Bolgarskite medicinari- vo svetot se proslavivte so medicinski sestri vo Libijai i Turski vakcini.... i RUSVET...
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де, като отиде на мястото на катастрофата, с какво помогна? С нищо, само напрежение за лекарите които работят с ранените. Защо трябва да ходят на такива нещастия премиери, вицета и министри? Те така и не разбират, помощта им е огромна, кръгла нула. Евтин PR, което всеки разбира. Защо са тогава министри, заместници, вицета и структурите, като най-неразбиращите ходят и се бъркат? Тиквара като ходи в Хитрино какво направи, а Социоложката, която беше на светлинни години от МВР. Пълна каша.
1
1
 
19
 
! Отговори
Калина преди 6 години
Жалко за хорицата!Но искам да кажа, че работата на лекарите е навременната и компетентна намеса!А така...аз се чувствам дискриминирана! :)Искам и на мен да ми благодарят, че всеки ден си върша компетентно работата!