Женим се късно, всеки трети брак завършва с развод

Най-важното според психолозите е взаимното уважение
Обновена: 19 ное 2017 22:55 | 19 ное 2017 22:52, Екип на Bulgaria On Air
47

Всеки трети брак завършва с развод, показва справката на Националния статистически институт.

Успоредно с това продължава тенденцията двойките да сключват брак в по-напреднала възраст. Броят на браковете пък намалява за сметка на съжителствата без съпружество.

Липсата на комуникация и фактът, че изкушенията вече са много по-достъпни, са едни от най-честите причини да се стига до раздяла, обясняват терапевтите.

Най-важното според психолозите е взаимното уважение и подялбата на задълженията.

Данните показват, че българите не се отказват от традицията. Сключените бракове през 2016 г. са близо 27 000. Почти 11 000 двойки пък са се развели.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: бракнсиразвод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
18
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В миналите времена които хвалите мъжа е трябвало да докаже своята способност да издържа напълно жена и семейството а вие ревете че ви искали пари?!ми който не желае да дава пари не създава семейство
9
13
 
24
 
! Отговори
Съгласен с Динко преди 6 години
Даже са малко тези които се развеждат-често ги спират децата, жилище, делби и др. Идеални хора няма, ама жените найстина злоупоребяват по-често с правата си. Искат пари, собствени коли, свободно време, кафета с приятелки- малко са позабравили майките и бабите им как са се трепали от ръчна работа и по-къра м/у гледането на деца. Тогава са били семейство, а сега съжителство поради съвпадащи интереси/за него деца, а за нея-парички и вещи/.Както е писал долу колегата"любов докато има парички
8
4
 
34
 
! Отговори
CrossFire преди 6 години
Няма как десетилетия на ред едно общество - било то в България или по-назапад, да гние и разпада морално и това да не даде отражение. Всяка империя умира - първо бавно се разлага, докато някой е я избави от мъките. Така и сега. Преди дядовците и бабите ни са знаели какво е чест, достойноство, дълг. Сега тези 3 думи предизвикват насмешка и в стари и в млади. Не може едно общество да се движи от идеали като порнография и далавери и да искаме разцвет. Всичко си намира баланса рано или късно.
7
12
 
15
 
! Отговори
Rational до дамата преди 6 години
И колко по-късно мислиш да се омъжиш? След 30 шансовете да забременееш нормално си намаляват. Виж колко народ е с репродуктивни проблеми. Щото иска да се стабилизира, по твое му. Ще редуцираш множащите силово? Това е доста необмислено. И как една Турция, която преди 10 г беше 60, а сега е 90 млн ти ще я редуцираш. Армия ли имаш силна, икономика ли, хора ли? А Индия? А арабите? А Африка? Ще ги трепем за да ръстат дърветата ли? Да не не изядат само те.
6
3
 
59
 
! Отговори
Открили топлатаВода! преди 6 години
Да си помагат взаимно - това е смисълът на брака. А за да е възможно спокойното съжителство, уважението е задължително.Проблемът е, как да обясниш на маминото синче, че жена му съществува не само с цел да замести майка му и да го отглежда като че ли е невръстен. Как да обясниш на човек, израснал сред грубияни и пр.ост.аци, че съпрузите трябва да се уважават взаимно?Как да обясниш на кифлата-използвачка, че мъжът не е само ходещ банкомат?
5
7
 
14
 
! Отговори
Повече отдве деца преди 6 години
не е нужно да се създават. Вече достатъчно се писа, че броят на хората след време ще бъде редуциран силово, за да могат да се възобновяват ресурсите на планетата.Това ударно размножаване на по-пр..и.ми.тивните, които получават помощи, ще е до време и след това ще им донесе много сълзи.Жената работи и се омъжва по-късно, за да се стабилизира. Поне в по-интелигентните общества е така, само една заплата не стига, за да се издържа семейството.Да, демографски трусове има, но няма да се затрием.
4
9
 
45
 
! Отговори
Rational turk преди 6 години
Топим се не само ние, а цялата западн(ал)а цивилизация. След секс. революция в нея властва феминисткото движение. То на практика е антипатриархално. Тя решава кога и дали ще роди, въобще дали да се омъжи. Той трябва да изкарва повече, да слуша и изпълнява. Вследствие тя е нещастна, че има не мъж, а домашен любимец. Нежелаещите да са паленца мъже не се женят. И имаме демогр. катастрофа. Ако не се промени нищо скоро исляма ще ни владее. Чисто числено ще ни претопят. Природа!
3
8
 
33
 
! Отговори
По-страшното е преди 6 години
Имаме по-голям проблем, че се топим със рекордни темпове, особено именно българите.Баланса е само леко катрастрофичен заради роящите се роми, а като видим статистиката без тях, става вече страшно катрастрофичен.Защо след 90-та година се топим така и защо никой нищо не прави, дори не се говори за това?
2
20
 
52
 
! Отговори
Динко преди 6 години
Любов докато мъжа плаща сметките и не задава много въпроси.Принципа:заплатата на жената е за жената, а заплатата на мъжа е обща, е крепящ в семейството.Ако става, каквото е наумила жената, няма да има раздяла.Но ако мъжа започне да изказва мнение и да не плаща, веднага го обвиняват в лош съпруг и дори почват да му изневеряват, не че им се иска, просто ТРЯБВА .
1
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми...не искат се разделят, не искат се карат.Сучат въртят прощават си и пак са заедно.