Лечителят Димков – гонен от комунистите, но преглеждал Брежнев

Неговият внук разказва фамилната история по Bulgaria ON AIR
19 ное 2017 08:46, Екип на Dnes.bg
86

По времето на комунизма ситуацията с дядо ми беше малко комична, понеже от една страна му забравяха да преглежда и лекува, а от друга – всички властимащи са ходели при него, разказа в новото семейно предаване на телевизия Bulgaria ON AIR "Фамилно" д-р Петър Димков, внук на прочутия по целия свят лечител Петър Димков.

Той показа за пръв път в ефир снимки от посещение на дядо му в тогавашния Съветски съюз по покана на Константин Черненко. Петър Димков е бил извикан там, за да прегледа Черненко и съпругата му.

Лечителят е давал здравни съвети на друг от съветските комунистически лидери – Брежнев.

Още за историята на семейство Димкови гледайте в предаването "Фамилно“ по Bulgaria ON AIR тази неделя от 10:30 до 12:30 ч. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В сложността на рецептите на големия лечител Петър Димков има твърде важен резон -този, който ги изпълнеше, действително има голямо желание да оздравее! Тази душевна мобилизация е половината от успеха при лечението! Плюс това, че те бяха базирани на вековния опит на народната медицина, обогатен с мисълта и таланта на този човек. Невероятно интелигентен, абсолютен безсребърник! Някога офицерът Димков е поставил въоръжен караул да пази родната къща на Левски от разрушаване! Че е бил гонен е лъжа!
51
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Ако сега беше жив и да правеше това като при комунистите първо тези от нап и разни ревизори щчха да го скъсат от глоби и никой нямаше нито книга или рецепта да му публикува и данъци ще плаща.
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЯХА ТРИ ТОМА. НЕ БЯХА ДЕФИЦИТНИ. НЕ СЪМ ИМАЛ НИКАКВИ ВРЪЗКИ, КУПИХ СИ ГИ СПОКОЙНО НАВРЕМЕТО, С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА СЪВЕТИТЕ ЗА ПРИРОДОСЪОБРАЗЕН ЖИВОТ, ДРУГОТО Е ПРЕКАЛЕНО СЛОЖНО И НЕ ОСОБЕНО ЕФЕКТИВНО.
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МдаааТи да не би да се мислиш за умен?Недей! Дълбоко се заблуждаваш.
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не са го гонили комунистите.ДОРИ ТЕ МУ ИЗДАДОХА РЕЦЕПТИТЕ В ТРИ ГОЛЕМИ ТОМА С ТВЪРДИ КОРИЦИ.
47
3
 
5
 
! Отговори
чарли преди 6 години
Много се е крил ама никой не го е търсил.
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Димков знам само, че "рецептите" и "съветите" са щели да убият тъща ми (по това време бъдеща). Ако и той е бил както сега е "проф." Мермерски - "народни рецепти" от тук и там, за смях и срам.
45
5
 
5
 
! Отговори
10 преди 6 години
Водих близък при него-менте и гола вода!Димков бе един шарлататнин!
44
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A трите милиона българи след 89та година пак ли комунистите изгониха да мият улиците и да слугуват на Запад?
43
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Роднините на димков са паталогични лъжци! Не им прави чест изобщо дума да отварят.
42
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Димков беше илюзия. Нещо като картоните на пеевски. Ама за тоя катастрофално пpocт народ, това е върха на върховете!
41
6
 
9
 
! Отговори
Мдааа преди 6 години
Комунистите гонеха всички по-умни от тях,а това бяха всички останали.
40
3
 
4
 
! Отговори
д-р преди 6 години
Петър Димков - лечителя на комунистите! Затова те бяха дълголетници!
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сега има лекари, които имат слава сред пациентите си. Но сравненията не са точни поради начина на помощ. А и самите лекари не са в добро здравословно състояние. Димков не само е знаел как човек да запази здравето си, а го е направил и за себе си. Представяте ли си полицай, съдия,.. които крадат, нарушават закона? Разбира се, под път и над път. Какъв им е авторитетът?.. Отнася се и за лекарите. А и за всяка друга професия. Примерът, лично да го може и прави, не само да иска и очаква от другите
38
3
 
13
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Не знам колко е гонен, но в къщи имам книги на Димков, издадени по това време. Голямо гонене е било.
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прочутия по целия свят... мдааам, за пореден път се убеждавам, че живея откъснат от света.
36
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който и да е лекар, е помогнал ефективно на много повече хора, отколкото Димков. Да, има хора на които рецептите на Димков са помогнали, но процентът на успех е статистически несравним с успеваемостта на един дипломиран средностатистически лекар! И изобщо не е бил "гонен". Гонените бяха в лагери, и не им издаваха книгите!!!! Не го отричам, но и няма основание да бъде обожествяван! Но на *** хора и дай гледачки, баячки, знахари и картоните на Пеевски.
35
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Димков никога не е бил гонен властта преди 89та, тава са пълни глyпоcти. Няма причина да го преследват, преследваха спекулантите, търгашите, черноборсаджиите, корумпираните.
34
9
 
18
 
! Отговори
Петров преди 6 години
Направо се чудя имало ли е някой в НРБ да не е гонен от комунистите? Сега в "богата" и "демократична" гербова България останахме има няма 7 милиона заедно с ромите. Интересно кой изгони останалите 2 милиона за няма и 20 години. Сигурно комунистите.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДемократПрекаляваш, мързеливецо! Това го пускаш вече за 50-ти път! И всеки път получаваш хонорарче за баята, вмирисана стока! Засрами се, измисли нещо друго! Ще ти помогна - тогава нямаше и авокадо, киви, маNго, папая, питахая, сладки картофи, тамаринд, помело и вносни домати, дини, пъпеши, моркови, грозде, кайсии! Лошо!