Превозвачи "за" колани и "черни кутии" в автобусите, питат: А пари?!

Транспортният сектор е лишен от финансиране, заявяват те
58
Превозвачи "за" колани и "черни кутии" в автобусите, питат: А пари?!
Катастрофата край Микре. Снимка: БТА

Автобусните превозвачи подкрепят набелязаните мерки за ограничаване на пътните инциденти, заяви Магдалена Милтенова от Съюза на автобусните превозвачи пред БНР.

Тя обаче е категорична, че мерките няма как да бъдат изпълнени, ако превозвачите не получат финансова помощ от държавата.

Още по темата
"Ние сме абсолютно "за" въвеждането на видеорегистратори, абсолютно "за" поставянето на колани в автобусите.

Но идва следният въпрос - транспортният сектор е лишен от всякакъв вид финансиране в последните години", коментира тя мерките, които предлагат от правителството след извънредната среща днес при премиера.

Ловчанският митрополит Гавриил ще отслужи утре водосвет на пътя Ловеч-Ябланица край село Микре.

В храма "Света Троица" митрополит Гавриил отслужи панихида за упокой на душите на загиналите общо 11 души след тежките катастрофи на пътя София - Варна, станали в района на селата Микре, Сопот и Български извор в петък и събота.

Животът на 66-годишната жена, настанена във ВМА след катастрофата край ловешкото село Микре в петък, продължава да е в опасност, съобщиха от лечебното заведение.

Сериозно е състоянието на други двама възрастни, настанени в болницата. И на тримата предстоят операции.
Във Военномедицинската академия днес беше настанена жена, пострадала при втората катастрофа край Микре в събота. Тя е с тежка черепно-мозъчна и гръдна травма, фрактури на таза и на лицето.

В тежко състояние в Университетската болница "Лозенец" е 75-годишна жена. Тя е с множество контузии и счупвания, лекарите се опитват да я стабилизират, за да бъде оперирана.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
16
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Според мен трябва да има пътища. Как се спазват графици при тия пътища. Защото за тия години преход трябваше да се подновят всички патица. И да се направят нови. Обаче трябва държава. Не виждам как пазара на либералите самичък ще ги направи. В Англия максимално на магистралата е 110км лимита а в ВГ мисля 140 може би нашите пътища са по добре или пък нашите автомобили са по безопасни. .?
31
2
 
9
 
! Отговори
до 29 преди 6 години
Тук там има, но слгането е на доброволни начала. Трябва да нося скрита камера, като се кача на автобус в Алпите и сложа колана... погледи на цивилизовани европейци се вторачват в мен. Не е ли задължително и няма ли санкции не се прилага - само с моркова и тояга функционира при цивилизованите. Другата обща заблуда е че и източно и западноевропейците си мислят, че и едните и другите са по рождение по-добри и по-лоши...
30
2
 
26
 
! Отговори
Киро преди 6 години
Не пари за колани , а камери , камери и тежки глоби , отнемане на книжки и бързи наказания за неспазване на правилата. Камиони , автобуси , коли карат като луди...притискат те ако спазваш ограниченията !!!
29
4
 
5
 
! Отговори
Мартин преди 6 години
Някой от БСП да говори против корупция както се случва напоследък е като дявола да критикува злините.. то в тази партия няма некорумпирани по начало.. а Корнелия СДС приватизаторка.. когато я избраха за лидер беше по добре, но напоследък наглее като Станишеф и опротивява
28
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В цивилизованият свят, в автобусите пътниците са с колани. Като нямат пари за колани, няма да са в бизнеса. Желаещи има. Ако бяха с колани при последната катастрофа, нямаше как от удара да са паднали на земята. Не казвам, че колана е чудо, но спасява животи. Ще сложат колани, но после бай *** трябва да ги слага.
27
9
 
13
 
! Отговори
Marinov преди 6 години
Няма Нужда от "Черни кутии" и т.п. Те могат да дадат само някакви информации които нямат съществено значение за предотвратяване на катастрофите !!! Коланите за Пътниците имат и Отрицателна Страна и са УБИЙСТВЕНИ и СМЪРТОНОСНИ при Катастрофи съпроводени с пожари !!! Най Малкото Коланите НЕ трябва да бъдат Задължителни а използването им да бъде само по Желение на Пътника! Ефект ще има САМО и САМО от по строги РЕСПЕКТИРАЩИ мерки за Шофиорите които създават Опасности по Пътя !!!
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тахо шайбите не записват ли скорост ?
25
1
 
31
 
! Отговори
Перо преди 6 години
Трябват ни не автобуси, а нормален ж.п. транспорт. Средна скорост от около 120 км. в час ще реши проблемите - евтино, бързо и много по-удобно. Досега обаче, управляващите правят всичко в интерес на автобусното лоби. Железниците ни са на нивото от 50-те години като скорост и условия за пътуване.
24
2
 
36
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА, преди 6 години
АЙДЕ СТИГА С ТАЯ "ДЪРЖАВА ",БЕ...!НАЛИ СИ ВАДИШ ПАРИТЕ С ПРЕВОЗ И ЧАСТЕН АВТОБУС..?НАЛИ ТИ ПЛАЩАМЕ ??!КАТО НЕ МОЖЕШ ДА ВЪРШИШ ТАЯ РАБОТА ...МАХАЙ СЕ ОТ ТОЯ БИЗНЕС!АМАН ОТ "ДЪРЖАВНИ БИЗНЕСМЕНИ"---НА "ДЪРЖАВНА ЦУЦАКА"....АМА , ВСЕ ЗА НАША/народна сметка/ ....СМЕТКА!АЙДЕ СТИГА С ТИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ НОМЕРА....!!!
23
1
 
42
 
! Отговори
Сдухан веган преди 6 години
Моля?!? Като не можеш да покриваш изискванията свързани с дейността, която изпълняваш... прав ти път. Да започнем и гумите на камионите да плащаме (да ние данъкоплатците- държавата)?Като има превозвачи, които не могат да се справят с изискванията, прав им път! Където има търсене, ще има и предлагане.
22
21
 
1
 
! Отговори
до 21 преди 6 години
"Хаха и какво общо имам аз със автобуса ти бе шматарок купувай си сам черната кутия, аз си имам автомобил. Един нов автобус да ти купи данъкоплатеца не щеш ли ?"Първо, не си само ти в тази държава, със сигурност имаш близки, които са ползвали, ползват или ще ползват автобуси, второ, превозвачите също са данъкоплатци и трето някой превозвач може да нахака колата на някой твой близък, не дай си боже. Държавата трябва да се ангажира лично с проблема и да поеме своят дял от отговорността.
21
0
 
14
 
! Отговори
до 19 преди 6 години
Хаха и какво общо имам аз със автобуса ти бе шматарок купувай си сам черната кутия, аз си имам автомобил. Един нов автобус да ти купи данъкоплатеца не щеш ли ?
20
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само пари са им в главите!А отговорността към качените в превозното средство хора и техната сигурност?Нали те са платили за транспортната услуга?Къде отиват тези пари?
19
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Черните кутии трябва да се поемат изцяло от държавата, за да се създаде унифицирана система за следене. В противен случай всеки превозвач ще си поръчва от кол и въже каквото намери, колкото да отбие номера.
18
0
 
16
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ! преди 6 години
ТРЕБВА , КАТО В ГЪРЦИЯ:ПРАВИШ НАРУШЕНИЕ ---ПЛАЩАШ ЯКА ГЛОБА ИЛИ ТИ КОНФИСКУВАТ КОЛАТА!АКО НЕ ПЛАТИШ ГЛОБАТА ---КОЛАТА НА ТЪРГ....ХА,ХА,ХААААААААААА!!!!ЗАТОВА ОБИЧАТ ГЪРЦИЯ ......И ИМ ДАВАТ ПАРИ ЗА ДА СЕ ОПРАВЯТ!А , ВИЕ ---"ОПРАВЯЙТЕ СЕ"... САМИ !!!!!!!!/..нали сме "социална Държава"---затова и "живота"-на хората тука е евтин../
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със сигурност държавата трябва да се включи най-малкото с програма за съфинансиране за черните кутии, но цялостното обезпечаване на сигурността на пътниците, в това число колани и въздушни възглавници е задължение на превозвачите. Все пак не возят чували с картофи, а хора.
16
1
 
9
 
! Отговори
80% са преди 6 години
Абе друго си е като ти каже черната кутия, че някъде има катастрофа, черната кутия споед ония 80% е превенция а не постфактум.
15
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавна поръчка, спечелена от някой зет , шурей или баджанак на управляващите
14
1
 
19
 
! Отговори
ХА,ХААААААААААААААА преди 6 години
ПАРИТЕ ЗА "КУТИИТЕ" --ШЕ ДАВАТЕ ВИЕ!!!ТЪКМО ШЕ ИМА ДА СЕ ОПРАВДАВАТЕ ЗА СКЪПИТЕ БИЛЕТИ ...ЦЕЕЕЕЛИ ПОНЕ 5 ГОДИНИ!
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пари от къде? Парите ще са от там откъдето догодина фирмите в България ще трябва да подменят всичките си касови апарати (над 500000) за кефа на управляващите т.е. от собственият си джоб.