След пътния ад от последните дни: Във всеки автобус - "черна кутия"

Коланите по седалките в обществения транспорт ще са задължителни
125
След пътния ад от последните дни: Във всеки автобус - "черна кутия"
Снимка: Правителствена пресслужба

Ще се въведат видеорегистратори в автобусите и превозните средства, извършващи обществен транспорт, чрез които ще бъде заснемана цялата пътна обстановка.

Още по темата
Това ще помогне на МВР в разследванията на катастрофи и ще представлява "черна кутия" за пътната обстановка, каза транспортният министър Ивайло Московски след извънредната среща при премиера Бойко Борисов.

На нея са присъствали още ръководството на МВР и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Друга мярка, която правителството ще вземе, е да се задължат всички, които осъществяват обществен транспорт, да сложат колани по седалките си и пътниците ще трябва да ги ползват, предаде БТА.

Ще се въведат и изисквания превозните средства да отговарят на определен евростандарт за технически характеристики, посочи Московски и допълни, че все още не е ясно какъв ще бъде той.

Транспортният министър заяви, че ще се направи преглед на цялата система за подготовка на водачите, като в момента се обсъждало какви мерки да се вземат, за да има по-добра подготовка на лицата, получаващи шофьорска книжка.

Също така е обсъдена възможността за законодателна промяна за регистрационен режим на автосервизи и морги, за да се гарантира техническо качество, допълни Московски. По думите му, каквито и действия да извършват държавните институции, докато хората не разберат, че като се качват в колата носят отговорност, докато манталитетът не започне да диктува по-безопасно шофиране, нищо няма да се постигне. Той каза също, че се очаква обявените мерки да се осъществят до месеци.

Регионалният министър Николай Нанков посочи, че пътят София - Варна, в участъка при село Микре, е основно ремонтиран преди две години и е един от най-добрите пътища в страната. Нанков каза още, че около Ябланица в един участък ще бъде сложена шумяща маркировка. Той допълни, че ТОЛ системата ще помогне за контрола на лекотоварния и тежкотоварния трафик.

Вътрешният министър Валентин Радев коментира, че взетите досега мерки за законодателни промени и по-високи санкции на нарушителите ще покажат резултати в края на годината. Той обясни, че МВР ще направи предписания за опасни участъци по пътищата. Радев апелира всеки да бъде отговорен на пътя и да се спазват правилата за движение и каза, че допълнителните мерки са за увеличаване на натиска върху нарушителите на пътя.

Главният комисар на МВР Младен Маринов заяви, че е разпоредил при тежко нарушение на закона за движение на водачите да се налагат глоби в най-близкото районно управление на МВР. "Ако искате да стигнете навреме, не нарушавайте правилника", допълни той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Събраха се, наговориха куп глупости и нищо положително няма да се случи. Важното беше, да се види, че премиерът взима присърце клането по пътищата. Никъде не прочетох за повсеместен строг контрол по пътищата и категорично събиране на наложените глоби и изпълнение на санкциите.
98
5
 
10
 
! Отговори
А ТАКА! преди 6 години
СЛОЖЕТЕ КОЛАНИ В АВТОБУСИТЕ, ЩО НЕ И КАСКИ, АМА НА ПРЕДСРОЧНИТЕ ИЗБОРИ ДОГОДИНА ЩЕ СИ ГО ПОЛУЧИТЕ... КЪВ Е ТОЯ ТЕРОР НАД ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА БЕ? ТОРМОЗЕТЕ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ КАТО ТОЯ ПЕРНИШКИ БРУС!
97
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До MarinovВ нормалните страни отдавна в автобусите има камери , даже и втора камера която снима вътре в автобуса В Америка жена бе изпреварила училищен автобус по тротоара , камерата в атобуса снима и жената е осъдена набързо Камерите само помагат Хубаво е всеки водач да има камера в колата и при инцидент винаги ще има запис какво се е случило и кой е виновен , а не да се водят дълги дела срещу '' неизвестен извършител ''
96
2
 
5
 
! Отговори
Marinov преди 6 години
Няма Нужда от "Черни кутии" и т.п. Те могат да дадат само някакви информации които нямат съществено значение за предотвратяване на катастрофите !!! Коланите за Пътниците имат и Отрицателна Страна и са УБИЙСТВЕНИ и СМЪРТОНОСНИ при Катастрофи съпроводени с пожари !!! Най Малкото Коланите НЕ трябва да бъдат Задължителни а използването им да бъде само по Желение на Пътника! Ефект ще има САМО и САМО от по строги РЕСПЕКТИРАЩИ мерки за Шофиорите които създават Опасности по Пътя !!!
95
1
 
8
 
! Отговори
Дидо преди 6 години
Бате бойко, брадчед кви черни кутий, кви колани. Ограничи скоростта на автобусите и камионите до 50 км в час и няма да има катастрофи.Утре ще накараш и във влаковете да слагат колани и черни кутии във всяка тоалетна.
94
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко се движи по плана,геноцида над българското население продължава методично и целенасочено!
93
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Богът на мисълта и интелекта от Банкя, защо не каже колко книжки продадоха при Първия мандат? Над 200 000!!!Взеха се страшни пари от които той прибра тлъстия пай, а Цветков, тогавашния министър беше преместен на тиха служба. Пътя си е добър за двулентов, кухавели те които изпреварват без да мислят са проблема. Нито КАТ са виновни. Когато народа е опростачван, лъган, мамен и отчаян, когато не вярва на нищо и не уважава институциите, тогава се получават тези катастрофи.
92
0
 
1
 
! Отговори
светещия ФАР преди 6 години
До Анонимен 86Лесно брат'чед, лепи се на предното стъкло.
91
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво ще струва тази бляскава идея на Българския данъкоплатец и колко ще гушнат власт имащите 240 *** дърпам си семейството в Германия и не ме е еня за говедата които е избрал народа винаги излюпват най сложния и скъп вариант за народа важно е те да сърбат има и други начини но щом са *** да си лющят рогата
90
4
 
9
 
! Отговори
681 преди 6 години
Винаги се възмущавам, когато поповете се борят да въведат вероучение в училищата.А всъщност трябва да се въведе задължителен предмет шофиране и движение по пътищата, който да завършва с издаване на шоф. книжка.Така или иначе за бъдещето поколение ще е задължително да имат книжки. То и сега при всяко кандидатстване за работа ги изискват.
89
1
 
7
 
! Отговори
435 преди 6 години
До ЩирлицТи к'во? Искаш всичкото братчед без книжки да остане?
88
0
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Транспортният министър заяви, че ще се направи преглед на цялата система за подготовка на водачите, като в момента се обсъждало какви мерки да се вземат, за да има по-добра подготовка на лицата, получаващи шофьорска книжка.Голямо мислене пада,ц,ц...Върнете полигона,намалете безчетните частници-алчници,които симулират обучение,камери по кръстовищата за начало в големите градове,зхвърлете "изпитващите",които са в комбина с инструкторите.
87
0
 
9
 
! Отговори
Щерев преди 6 години
Българите, особено ония колеги на БХ с бухалките в ръка, сами си коват закони и контролират спазването им, най-вече по пътищата.Затова разпуснете по-скоро НС, като излишен орган от лапачи!
86
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не помага. Докато шофьорите не се осъзнаят и не почнат да карат с нормална скорост, така ще е. Преди малко се завърнах в София, пътувах точно по пътя от Велико Търново, който минава край Микре, където станаха катастрофите. През десетина километра имаше катаджии. И какво? От насрещната лента колегите дават сигнали, другите намаляват, колкото да отминат патрулката и после пак газ до дупка! Викам на жената: "Тия катаджии трябва да ги сложат на всеки километър, иначе не става".
85
0
 
14
 
! Отговори
арх преди 6 години
Сложете стомано-бетонни пътни елементи за разделене на двупосочното движение правейки го еднопосочно. С това ще намалите с 50% катастрофите. Сложете устройства на автомобилите за ограничаване на скоростта до 110 км в час. Правете кръгови кръстовища.
84
0
 
8
 
! Отговори
... преди 6 години
До NacoВ Англия не видях и 1 катаджия ....
83
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като го гледам боко, нема и следа от всичките тренировки дето е минал през годините.
82
0
 
29
 
! Отговори
Naco преди 6 години
България СПЕШНО се нуждае от РАБОТЕЩИ ИНСТИТУЦИ,а НЕ от "черни кутии" ,и другарят Борисов!? НАРОДЕ????
81
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как точно ще сложат черна кутия на 50 годишна бракма?
80
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ковчези ли вече да си носим в автобуса! Това вече е нечовешко!