След пътния ад от последните дни: Във всеки автобус - "черна кутия"

Коланите по седалките в обществения транспорт ще са задължителни
125
След пътния ад от последните дни: Във всеки автобус - "черна кутия"
Снимка: Правителствена пресслужба

Ще се въведат видеорегистратори в автобусите и превозните средства, извършващи обществен транспорт, чрез които ще бъде заснемана цялата пътна обстановка.

Още по темата
Това ще помогне на МВР в разследванията на катастрофи и ще представлява "черна кутия" за пътната обстановка, каза транспортният министър Ивайло Московски след извънредната среща при премиера Бойко Борисов.

На нея са присъствали още ръководството на МВР и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Друга мярка, която правителството ще вземе, е да се задължат всички, които осъществяват обществен транспорт, да сложат колани по седалките си и пътниците ще трябва да ги ползват, предаде БТА.

Ще се въведат и изисквания превозните средства да отговарят на определен евростандарт за технически характеристики, посочи Московски и допълни, че все още не е ясно какъв ще бъде той.

Транспортният министър заяви, че ще се направи преглед на цялата система за подготовка на водачите, като в момента се обсъждало какви мерки да се вземат, за да има по-добра подготовка на лицата, получаващи шофьорска книжка.

Също така е обсъдена възможността за законодателна промяна за регистрационен режим на автосервизи и морги, за да се гарантира техническо качество, допълни Московски. По думите му, каквито и действия да извършват държавните институции, докато хората не разберат, че като се качват в колата носят отговорност, докато манталитетът не започне да диктува по-безопасно шофиране, нищо няма да се постигне. Той каза също, че се очаква обявените мерки да се осъществят до месеци.

Регионалният министър Николай Нанков посочи, че пътят София - Варна, в участъка при село Микре, е основно ремонтиран преди две години и е един от най-добрите пътища в страната. Нанков каза още, че около Ябланица в един участък ще бъде сложена шумяща маркировка. Той допълни, че ТОЛ системата ще помогне за контрола на лекотоварния и тежкотоварния трафик.

Вътрешният министър Валентин Радев коментира, че взетите досега мерки за законодателни промени и по-високи санкции на нарушителите ще покажат резултати в края на годината. Той обясни, че МВР ще направи предписания за опасни участъци по пътищата. Радев апелира всеки да бъде отговорен на пътя и да се спазват правилата за движение и каза, че допълнителните мерки са за увеличаване на натиска върху нарушителите на пътя.

Главният комисар на МВР Младен Маринов заяви, че е разпоредил при тежко нарушение на закона за движение на водачите да се налагат глоби в най-близкото районно управление на МВР. "Ако искате да стигнете навреме, не нарушавайте правилника", допълни той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
15
 
! Отговори
Ивчо преди 6 години
Да и пак ще има фирми и фирмички, които не се проверяват и не слагат съответно черни кутии. Като Ивкони примерно.
38
2
 
14
 
! Отговори
;) преди 6 години
И отново кучето е заровено в съдебната система. Записите нямат НИКАКВА стойност докато не се признаят в СЪДА. Иначе ще си ги гледаме по нова телевизия и ще цъкаме колко скапан материал има.
37
2
 
18
 
! Отговори
Широков преди 6 години
Леле какво направихме. Тези ще трябва да ги търпим още 3,5 години.
36
0
 
17
 
! Отговори
Драйвър преди 6 години
Автобусите имат тахографи. За какъв клин са тези "черни кутии"? Определените фирми, чиито водачи не използват тахографите, няма съответно да ползват и тези кутии, видеорегистратори или каквото е там. А някой повдигна ли въпроса за възрастта на автобусите? Защото този край Микре е Мерцедес от серията Т2, демек 811, 814 или нещо такова и в най- добрия случай е на 20 години. Точно тази гама е известна с пословично изгниване. Ама с черните кутии няма вече да гният...
35
1
 
14
 
! Отговори
Киро шарнира преди 6 години
Ей така както са седнали им трябва едно тесте карти и да разцъкат един белот......а този 5-тия отстрани ще пише точките!
34
1
 
23
 
! Отговори
МХМ преди 6 години
В ГЕРБ КИПИ БЕЗСМИСЛЕН ТРУД, КАКТО ВИНАГИ. НАИСТИНА, ЛУД УМОРА НЯМА, САМО СЕ ПОТИ. НАЛИ БОКО НЕКАДЪРНИЙ. И ОТТУК ЩЕ ПАДНАТ ПАРИЧКИ ЗА ГЕРБ - НА НЕГО ТОВА МУ Е РЪКОВОДНАТА ЦЕЛ-ДА ДАДЕ НА ГЕРБАДЖИЙСКИ ФИРМИ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ И 60% ОТ ПАРИТЕ ЗА ГЕРБ И МУТРАТА Й
33
1
 
18
 
! Отговори
погр ебален агент преди 6 години
Другаря Борисов свика среща заради триъгълника на смъртта. Проектът има кодово наименование: "Как да направим от триъгълник на смъртта, един четириъгълник на смъртта?" Все пак погребалния бизнес е най-бързо развиващия се в България! Пардон, след мутренския!
32
1
 
34
 
! Отговори
Чичо Пейчо преди 6 години
Хора вижте снимката и си дайде сметка на какви хора сте поверили управлението на държавата. Аз лично смятам че герб трабва да ги пратим при сдс.
31
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На кой ще се даде поръчката, пита се в задачата
30
1
 
25
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Снимката е показателна ,как се имитира дейност в държавата!Очаквайте снимки как Ц.Цветанов носи кашоните с "черните кутии" !
29
0
 
16
 
! Отговори
Автопилот преди 6 години
На всеки автобус да има черна кутия, сателитна чиния, операционна маса със двама хирурзи, колани, на всяка седалка по 3 пожарогасителя и въздушна възглавница. Cъщо преимуществото автобусите да са със Лазерно насочване не е за подценяване а на шофьорите по един електронен евро-чип в ***. През комунизма имаше летища и хората движеха със самолети.
28
1
 
14
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Ние ние ние сме ГЕРБригада,ще ви обложим Вас със наслада,с данъци, такси най-щедро,туй е развитие-евро !!
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупост връз глупост! Анализ на местата с катастрофи и промяна на инфраструктурата!
26
0
 
26
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Интересно!Да оставим въпроса за самите устройства,колко ще струват,кой ще ги плати,коя фирма ще лапне парите...кой и за колко ще ги обслужва...Интересно ми е ...как,аджеба до днес разбираха кой е виновен?Боб ли хвърляха?И ако имаше такова устройство ,с какво щеше да помогне на жертвите?Не на КАТ,питам на жертвите!
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направо на всички да се връзва по един ЖП вагон отзаде и да го дърпат, така няма да превишават скороста. И кво ме топли мене като има черна кутия бе *** дали ще свърша в дерето със или без черна кутия ?
24
2
 
14
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Във всеки автобус - "черна кутия"!-------))))))Е, остава да им сложим по две "крилца" и да полетят!Ще бъдем първата държава която ще смае света с "летящ автобусен транспорт"!Дръж се "Боинг", трепери "Еърбъс"!!!!!!)))))))Евалла Бойко, машалла Цвък-Цвък!Пък после българина се чуди - защо е на този хал???пс"Човешката глупост е безкрайна като Вселената!" А. Айнщайн
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да и кой ще монтира камерите? Коя от фирмите на ГЕРБ ще внася единствените сертифицирани камери? Тази далавера я знаем. И кога закона за движение по пътищата ще е равен за всички, защото сега за някои хора е по-равен. И кога ще почнат К.А.Т. Да глобяват нарушителите, които нагло не спазват закона например бързаците в BUS лентата не само да се крият в храстите и да събират глоби, защото като има знаци за радар хората карат бавно, но въпроса е в глобите не е превенцията.
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия "умници" вместо да строят пътища ще глобяват де що има живо да мърда!И каква ще е ползата ,катастрофите ще продължат да стават,жертвите ще се увеличават пропорционално с глобите.Демек файдата ще НУЛА за иЛекторато!
21
2
 
27
 
! Отговори
Пчеличката Мая преди 6 години
, трябва превенция, а не да четете данните от черната кутия, когато белята вече е станала. И какво като видите, че се е движил със 120, а не със 90 км/ч. Голяма работа. Превенцията я няма. Всек се чувства безнаказан. Това са убийци, който никога няма да бъдат наказани. Занимавате се с пълни глупости. Черни кутии. Те ще са постфакт, а трябва да се работи върху това, събитието да не се случи. Но те и половината водачи са с без основно образование, какво можеш да очакваш от *** човек!!!
20
2
 
19
 
! Отговори
Black Box преди 6 години
А такситата, а друтите коли, а чуждестранните тирове и те със черни кутии да влизат.