България да покаже напредък по време на председателството

Става въпрос за резултати в сектор "Правосъдие"
21 ное 2017 13:37, Екип на Bloomberg
9
България да покаже напредък по време на председателството
Снимка: Pixabay

Председателството на ЕС със сигурност ще открие пред България определени възможности - най-вече възможност страната ни да се опита да изведе на преден план определени инициативи, по които да покаже напредък . Това коментира Стефан Карабоев от Центъра за изследване на демокрацията в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Председателството е добър форум страната да покаже напредък по основни сфери, по които от началото на членството ни в ЕС не успяваме да покажем конкретни резултати. Основно става въпрос за резултати в сектор „Правосъдие“, съдебна реформа“.

Според Карабоев мониторинговият доклад е инструмент, който постепенно с течение на годините се е превърнал в политическо упражнение.

„Натискът и клаузите, които имаше в началото, вече отдавна отпаднаха и това до голяма степен го обезмисли. Но от друга страна той е важен, за да може все пак да напомня на България, че все още има доста слабости“.

Карабоев посочи, че по време на българското председателството най-вероятно за някои от темите няма да стигне времето.

„Също е вярно, че има доста приоритети, които стоят на масата, но това е въпрос на фокусиране. Българското правителство трябва да покаже тази способност и да успее да отдели темите, по които то смята, че ще можем да покажем резултати“.

От това всъщност зависи до голяма степен дали председателството ще мине рутинно или ще бъде успешно, смята още той. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
До ЧОВЕК: В България всичко е възможно,защото сме големи демократи ,белязани от тези,дето след 1989 г. взеха властта с малко ,но завинаги и сега продължават да се подвизават на министерски постове.
6
0
 
0
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 6 години
ЩЕ ПОКАЖЕ ГРЪНЦИ. С ИЗКАЗВАНЕ НА ВИДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ И НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ,ЧЕ ЖЕРТВИТЕ НА ТАКА НАРЕЧЕНИЯ КОМУНИЗЪМ БИЛИ ПОВЕЧЕ ОТ ЖЕРТВИТЕ НА ХИТЛЕРИЗМА ,НЯМА КАК ДА СТАНЕ.ЗА ТОВА ИЗОБЩО НЕ СЕ УЧУДВАЙТЕ ЗАЩО ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ В РУСЕ ОСЪМВАТ БОЯДИСАНИ В ХИТЛЕРИСТКИ КРЪСТОВЕ И ОБЩИНАРИТЕ СЕ ПРАВЯТ ,ЧЕ НИЩО НЕ ЗНАЯТ. А СИ ПРИЗНАВАТ ,ЧЕ ВИДЕЛИ МРЪСНИЦИТЕ ПО КАМЕРИТЕ.НЕКА ДА ОТИДАТ В ГЕРМАНИЯ ДА РИСУВАТ ХИТЛЕРИСТКИ КРЪСТОВЕ -ЩЕ ГИ ВЪРНАТВ КОВЧЕЗИ.
5
1
 
4
 
! Отговори
Държава гроб преди 6 години
Сменете си управниците, българите вървят към пъкъла заедно с тях
4
1
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Българите тук не стават за капиталисти.Капитализма ни е побългарен и хищнически.Човек за човека стана звяр.Напредва само разширяването на гробищата !
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напредък в какво- здравеопазване ли, което не е безплатно и става все по- платено, социална политика на орязване на инвалидите ли, повишение на МРЗ с 25 евро, пенсиите с 20 евро, оградата по границата ли, трафика на бежанци ли, образованието, в което се дискриминира назначението на учители над определена възраст, демографската криза ли, асфалтите, по които всеки ден умират хора, феодалните отношения на работното място ли, БТ, които отписват трайно безработните, за да скрият реалната безработица?
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направо да смениме народа.
1
3
 
15
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Правосъдие можем да имаме само с румънски прокурори и китайски съдии, всичко останало е чесане на езиците.