Бързи и лесни пари: Геймъри търгуват профилите си за $5000!

Крадат си данните, онлайн измамници правят дубликати на гейминг предмети
34
Бързи и лесни пари: Геймъри търгуват профилите си за $5000!
Снимка: Булфото, архив

Над пет хиляди долара. Толкова можем да спечелим от продажбата на разработен акаунт във видеоигра. Геймъри вихрят истинска търговия в нета, като продават за баснословни суми отгледаните си аватари. Конкретната сума е за League Of Legends, а за да я получим акаунтът ни трябва да отговаря на редица условия, сред които – да предлага достъп до поне 60% от героите в приложението, показва проверка на "Монитор“.

Търгуването с предварително подобрени геймърски акаунти е всъщност често срещано явление в онлайн платформите. Така, например, профили в широко разпространената "Дота 2" можем да котираме на цени от 10 до 140 долара. Заглавието се играе от над 800 хиляди ентусиасти на ден в платформата Steam. Това е и играта, която представлява голяма част от черния пазар в продаването на акаунти в мрежата.

Цената на профила се измерва от рейтингова система MMR, която показва нивото на развитие на геймъра в даденото заглавие. За MMR рейтинг 500 например ще получим около 10 долара. Толкова можем да изкараме с едва 5-6 часа игра пред компютъра.

Акаунтът с MMR 4400 ще ни донесе $20, което подхожда на средно опитен играч. Ако пък сте спецове, може да прибавите към сметката си и над 100 долара от същата игра.

Профили можем да продаваме дори и от популярното в последната година мобилно приложение Pokemon Go. Така обикалянето на улиците с цел лов на джобни чудовища може да ви докара и допълнителни средства.

Акаунтите в Pokemon Go въпреки това са сравнително евтини. Профил, разработен до 28-о ниво със 195 налични покемони и над 2000 монети в играта би ни донесъл 30 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: геймъриакаунти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В До 19 - Най-често са ботове, които използват алгоритми, които Valve не са успели да засекат, което е въпрос на време. Не е един бот на един компютър, а е по скоро 1000 на сървър, който не зарежда графиките на играта, а просто подава команди и засича, каквото му прати Dota сървъра. Жалкото в, че с тези умения, човек може да прави много повече, от това, ама не се славим като раса с много Intelligence.
20
0
 
0
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 6 години
Ками, ти коя игра играеш?
19
4
 
12
 
! Отговори
Изрут преди 6 години
По-скоро бих продал дъщеря си за 5000 долара, вместо акаунта си в Steam.
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХмКато направиш 10к битки без да знаеш какво правиш изобщо в тая игра после винрейта няма оправяне ако ще и от клана на KAZNA или EPIC да си. Сега ако почна от начало знам кво да правя.
17
1
 
12
 
! Отговори
Х преди 6 години
Някой да беше споменал че е незаконно и може да си загубите аккаунта...
16
1
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 6 години
Хаха, около 10тина години закъсняла новина в ММОтата епик екипировка се продава за хиляди долари, и най-странното е че не само на официалните сървъри.
15
0
 
4
 
! Отговори
Пълни глупости! преди 6 години
За да ти се даде изобщо възможност да играеш в ранк системата на DotA, трябва да имаш около 200 игри на акаунта си, при средна продължителност на игра над 30 мин. Това е поне месец игра, освен ако не играш по 16 часа на ден. Друго условие да се отключи ранк системата е акаунтът да бъде валидиран чрез уникален телефонен номер.Който смята, че нов договор с телефонен оператор и месец игра си заслужава десетте долара, да заповяда!
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На един колега му предлагаха за профила му 100 долара, но той не го продаде. Беше го разработвал 2 г. този профил. Представете си за 2 г. работа да ви дават 100 долара.Някак си...Такива статии са фейк.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ела ми 1в1 ве
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
11
0
 
6
 
! Отговори
Хм преди 6 години
За 60К битки да си 50,1% в WoT значи да си пълен нубар :)
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до IVOА колко си дал за премиум и злато?
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
WOT 60К битки, 50,1% win8 1300, КОлко давате?
8
0
 
3
 
! Отговори
wotunicum3200wn62wr преди 6 години
До Ivoтвоето свободно време си е поне 12-15 часа на ден.всички 10ки ли? и тези от кампниите ли? аре да се мерим и да видим колко лъжеш
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дето пееше един пич: Money for nothing... Само безплатните мaцки ги няма, сега е модерно да си хващат некой дъpтак с кинти.
6
7
 
2
 
! Отговори
Ivo преди 6 години
Първия си ацц в wow го дадох за 100 долара, после последваха десетина за по 500 това е за година игра, през свободното време. Преди година ацц в wot със всички 10ки за около 800 евро. Междувременно съм изкарал от цс го някъде около 500-600.
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ги играе тия умрели игри.Покемона беше преди 3-4 години.Лол и тоя загина само предметите са интересни.
4
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 6,приятелю разправяй ги на баба си, аз в момента от офиса си тук в Сидней в момента виждам Пасифика, времето е слънчево и прекрасно, след малко се прибирам и се чудя дали да се разходя около океана или Операта. Обикновено ако стане късно се разхождам до Операта, живея квартала срещу Операта и ми е близо. По3драви от сидней
3
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нито са бързи, нито са лесни пари. Оня е спал върху клавиатурата за да достигне въпросният левел, а другия дето му купува профила обикновено не разполага с толкова време за прогрес в играта.
2
0
 
26
 
! Отговори
cyka bl преди 6 години
каква новина е това? продаване на акаунти го има още от началото на 00', ако не и по-рано. Да бяхте направили малко проучване...Според данни(!!!), 92% от играчите са под 4400MMR. Хора с 4.4кMMR са доста над средното.