Ягодоберач в Испания – €40 на ден, 39 часа седмично

Кооператив търси 800 нашенци за полската работа
69
Ягодоберач в Испания – €40 на ден, 39 часа седмично
Снимка: Reuters, архив

Испански кооператив на производители на ягоди от провинция Уелва чрез EURES мрежата на Агенцията по заетостта търси 800 кандидати за бране на плода, съобщиха от пресцентъра на Агенцията.

Интервютата за подбор ще се състоят в началото на януари 2018 г. Очакваното заминаване на одобрените кандидати е през февруари и март 2018 г. Трудовите договори се подписват на място в Испания и съдържат клауза за пробен период до 15 дни.

Работното време е 39 часа седмично, разпределени неравномерно и гъвкаво през седмицата според необходимостта на предприятието, като часовете над 39, положени в работни или почивни дни, се считат за извънреден труд и се заплащат с 50 процента повече от редовното заплащане. В периода между 15 февруари и 1 юни, при необходимост, работодателят има право да изведе работниците си на полето и в неделя, ако се събират бързо развалящи се плодове като ягоди, малини, боровинки и къпини. В този случай работниците трябва да почиват в друг ден от седмицата, ако са направили необходимите 39 часа.

Кандидатите трябва да са само жени, на възраст от 25 до 40 г., да имат опит в селскостопанска работа или желание да работят на полето, да са физически здрави, без заболявания на опорно-двигателния апарат, да нямат проблеми с кръвното налягане, алергии и да са свикнали на тежък физически труд, който се полага ежедневно.

Работодателите предлагат брутна заплата от 40,39 евро на ден, като след внасяне на здравни осигуровки и данък общ доход нетното възнаграждение е 38,92 евро на ден. На края на месеца се удържа и сумата за социално осигуряване, дължима от работника за всеки изработен ден. Настаняването е в жилища на работодателя, които са безплатни. Заплащат се само режийните разходи. Разходите за път до Испания са за сметка на кандидата, като той заплаща билета за автобус предварително или стойността на билета се удържа от първата му заплата. Връщането до България е за сметка на работодателя, ако работникът остане до края на кампанията и не напусне самоволно работа.

Кандидатите трябва да заявят своя интерес в бюрата по труда по местоживеене до 5 януари 2018 г.
Тези мероприятия се осъществяват във връзка с реализацията на проект BG05M9OP001-1.009-0001 "Национална EURES мрежа" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020, съфинансиран от Европейския социален фонд.


69
Още по темата: Испанияягоди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 64

човекът ти говореше че има злоупотреби от страна на етноса с тези средства. Никой не сочи инвалидите, а тези които симулират че са такива. Научи се да четеш и разбираш какво четеш преди да коментираш. Едно е да се дават пари на хора в неравностойно положение, друго е здрави хора да точат тези пари само защото са бутнали някой лев където трябва
64
0
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 година
Какво се случва с останалата част от надницата
63
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 63
Какво сте се вкопчили в р.омските майки, само те ли имат деца инвалиди?
Р.омка, р.омка, а детето и кой гледа? Ти ли?
Пак питам- знаеш ли какво значи 90% или повече от 90% увреждане?
Мислиш, че тия 90% лекарите ги подаряват ей- така с лека ръка?
Май не си се грижил за инвалид... За парите завиждаш, но какъв е животът с инвалид, нямаш представа.
Недей много да сочиш с пръст инвалидите. Моли се да не ти идва до главата.
62
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До в ред ли си?

дай пример за жена от росмки произход която иска да ходи на работа и е наела гледачка за детето си. Чакам
61
2
 
6
 
! Отговори
в ред ли си? преди 1 година
До ДО 57
Това дето ми го крещиш, умнико, е за деца с 90 и повече от 90%.
Знаеш ли какво представлява дете с 90% ТЕЛК? Ти няма да го доближиш дори. Знаеш ли как се минава през комисии за такъв ТЕЛК и как се отпуска?
930лв са за детето и за майката, която го гледа денонощно. Ако иска да ходи на работа, майката наема личен асистент на детето си, плаща заплата на асистента от тия 930лв. 930лв са за ДВАМА ДУШИ.

НЯМАШ ПРАВО ДА МАНИПУЛИРАШ ИНФОРМАЦИЯТА!

Ако ти имаш такова дете у дома си един ден?
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
40 евро - ами това даже са много пари на фона на алтернативите- в Италия се бачка полската работа за по максимум 30 ерво - 10 часа на ден, без доплащане а може и 30-те евро да не вземеш накрая. Иначе разходите на земеделците там същите като в БГ, но субсидиите в пъти по-големи. После защо онези карат Джон Дииър, а бг-фермерите - ЮМЗ-та на по 30 години...
59
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо търсят роби от БГ испанетата да не ги боли крако?. Испанец не съм го видал да бачка. Те затова каталунците искат независимост. Ако успеят да се отцепят исапенетата ще умрът от глад. Живал съм 5 години в испания и пределно са ми ясни. Цял ден на плажа се препичат даже нестават да обядват ами както са си на плажа си поръчват да им донесат храна. Живеят на гърба на дробите. Ако не сме ние белите роби испания и като цяло еврогейците досега да са фалирали.
58
1
 
4
 
! Отговори
хахах преди 1 година
Не че нещо, но дори в БГ ромите могат да изкарат повече пари...
57
1
 
4
 
! Отговори
Даа преди 1 година
за 40 евро на ден може да ви дам да ми направите една бибитка ;)
Само тарикати в тая БГ :)
56
2
 
9
 
! Отговори
ДО 54 преди 1 година
В МОМЕНТА ПО СИЛАТА НА ЧЛЕН 8Д ОТ ЗАКОНА ЗА СЕМЕЙНИ ПОМОЩИ ЗА ДЕЦА,

ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ НАД 90 % ДЕТСКИТЕ СА 930 лв. НЕ МЕСЕЦ

ЗА ПО-МАЛКИТЕ ПРОЦЕНТИ ДЕТСКИТЕ СА 450 И 350 ЛВ. МЕСЕЧНО

ЦЕЛИ КВАРТАЛИ С РОМОВЕ СЕ ПРЕХРАНВАТ ПО-ТОЗИ НАЧИН

ДОКТОРИТЕ И СОЦИАЛНИТЕ "РАБОТНИЦИ" ДЕТО ИЗДАВАТ ФАЛШИВИТЕ ЕПИКРИЗИ НА МАЛКИТЕ РОМОВЕ СТАНАХА ВЕЧЕ МИЛИОНЕРИ

СТОТИЦИ МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ ПОТЪВАТ ТАМ ВСЯКА ГОДИНА
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
У БГ-то е 100 пъти по-добре!
54
1
 
8
 
! Отговори
ягодогълтач преди 1 година
За тия пари мога само да бера и сам да си ги ям тия ягоди.
Или по добре дамо да ям.
53
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АЙШЕТО
Ти не знаеш ли, че няма човек с увреждане с пенсия 500лв. Никой никога не е давал такива големи суми на хората с увреждания. С такива лъжи настройвате обществеността срещу инвалидите.
Влезте в сайта на НОИ и вижте какви са пенсиите за ТЕЛК. Информацията е достъпна и всеки може да я види. И имайте предвид, че ТЕЛК 90% и над 90% го дават много трудно за човек с много заболявания, а 100% ,т.е. максимума, е за напълно неподвижен човек, труп. И тогава се гаврете с инвалидите.
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да работят бежанците
не се изисква познания на език и друга квалификация
Кандидатите трябва да са само жени, на възраст от 25 до 40 г.,
тъккмо с бурки
дискриминация на мъжете
51
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До вьзмутен

Малко са хората, които работят при такива условия, при които ти работиш.
Повечето хора работят с удължено раб. време, без почивни дни, без заплащане на извънредния труд.
Ягодоберачи стават не само необразовани или нискоквалифицирани хора. Понякога се хващат и хора, на които спешно им трябват определени суми- за погасяване на някои задължения, за ремонт в дома, ако имат абитуриент или да си платят семестъра. Някои излизат в отпуск, берат ягоди и пак се връщат на работата си в Бг.
50
2
 
14
 
! Отговори
Осман преди 1 година
Като давам пример от Франция искам само да вметна, че във Франция не се държат зле с работниците - французи. Лошото отношение е към чужденците. Виждат те като африканец в тяхна колония и трябва да бачкаш без спиране по плантациите.
49
0
 
11
 
! Отговори
вьзмутен преди 1 година
До Анонимен

виж , сьгласен сьм с някои от твойте твьрдения и факти , но лично аз работя вьв фирма в която всеки час положен труд се заплаща и да вярно намирам се в Бьлгария и не получавам ЕВРОПЕЙСКА ЗАПЛАТА ,но за нашата страна сьм доволен . И НЕ БИХ ОТИШЬЛ ДА РАБОТЯ КЬРТОВСКИ ПОЛСКИ ТРУД ЗА 40 ЕВРО НА ДЕН НА ХИЛЯДИ КИЛОМЕТРИ ..
48
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До вьзмутен

Забравяш, че можеш да работиш извънредно и ще ти бъде платено. Работата е сезонна и ще издържиш няколко месеца. В Бг работиш извънредно с години и не ти плащат и стотинка за работата в събота и всяка вечер след 17 часа. Само за 2-та почивни дни всяка седмица от месеца, ако работиш, ще си докараш близо 1000 лв. допълнително към заплатата. В Бг кой ще ти плати за работата през почивните дни??
47
1
 
14
 
! Отговори
Осман преди 1 година
Защо смених три работни места в Истанбул? Заради това, че ставах в 4 и сменях 3 маршрутки, после прекосявах с ферибот Босфора, и още две маршрутки докато стане седем часа и стигна до работа. Повечето турци са така в Истанбул. Пълно е със спящи хора по маршрутките сутрин в 5 часа. Във ферибота вече си пият кафета и чайове.
46
0
 
23
 
! Отговори
Осман преди 1 година
В Европа бачках при французи. От 12 до 13 имам почивка. В 11:50 ми звъни телефона и вдигам. Веднага идва франсето и казва "ла травай па телепхон. Телепхон ала мезон".
"На работа без телефон. С телефон само у дома ". Няма храна, няма нищо. Ставаш като робот. Бачкаш нонстоп. Но заплащането за българските стандарти е добро. За тамошните - нищо.