Топлофикация реши: Няма да иска пари от смолянчанина!

Недоразумението било заради съвпадение в имената
22 ное 2017 09:23,
23
Топлофикация реши: Няма да иска пари от смолянчанина!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

"Топлофикация-София" е изтеглила изпълнителния лист към Стефан Иванов от Смолян, който се оказа неин длъжник без да е стъпвал в столицата, обясни самият той.

Недоразумението тръгнало от това, че трите имена на Стефан съвпаднали с тези на истинския длъжник и така делото се водело служебно.

Още по темата

И така без дори да подозира, мъжът е осъден да плаща парно за апартамент в София, в който никога не е живял.

Вече е натрупал 1300 лв. за главница, натрупана лихва и хонорари на юристи, разказа той.

Според съдебното решение от Софийския районен съд дългът е натрупан от август 2011 до юни 2012 г., когато Стефан въобще не е живял в столицата.

Мъжът разбира, че изобщо дължи някому нещо, през ноември 2016 г., когато отива да си вземе пенсията от 250 лв., а касиерката му казва, че тя е под запор, съобщи Bulgaria ON AIR.

Разбира, че запорът е наложен от ЧСИ заради дълг за парно. Запорът обаче му е вдигнат, тъй като пенсията му е под минималната работна заплата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
2
 
! Отговори
Мечта.... преди 6 години
Да настъпи денят в който люто българи обсаждат Топлофикация - София, затварят вратите и хвърлят през прозорците факли, обилно напоени с бензин. Всичко изгаря! После в Софийска вода, има едно франсе което ръководи ВЕОЛИЯ, и взима заплата 40 000 евро. Него гол в басейн със софийска вода, един мъркуч в устата и един изотзаде. Водата на мах! После ЧЕЗ. На всички там по един кабел в *** и пускаш тока. Така ще отмъстим за кражбите и изнудването. Следващите ще се замислят, нали?
21
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ Е ХРАНИЛКА НА НЯКОЛКОСТОТИН БАЛДЪЗИ, БАДЖАНАЦИ, ЛЮБОВНИЦИ И ПР. ГЕРБЕРУНГЕЛИ.И ТЕ СА ЧАСТ ОТ ШАЙКАТА, НО КАТО ИМА КОЙ ДА ПЛАЩА, ЩО ПЪК ДА НЕ ГО ДОЯТ.
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЕРИОЗНО КОМЕНТИРАТЕ И ДАЖЕ ИМА ХОРА ДА ПЛЮЯТ СРЕЩУ ЧОВЕКА!ФИЛМА НА ВЪРГАЛА ЗАБРАВИХТЕ ЛИ "ОПЕРАЦИЯ ШМЕНТИ КАПЕЛИ"(1 КЪМ 1)!ЗАЩО ФИЛМИ СТАВАТ РЕАЛНОСТ И СЕРИАЛИ ДА ВИ ПРОМИВАТ МОЗЪЦИТЕ!ЗА ТОВА ВИ ЛЪЖАТ НОН-СТОП И СТЕ МАНИПУЛИРАНИ!ТОПЛОФИКАЦИЯ КОГА ЩЕ СЕ САМОЗАКРИЕ ТОВА ДЪРЖАВНО ДРУЖЕСТО ОСТАРЯЛНО БЕЗ КОНТРОЛ ОТ 50 ГОДИНИ!
19
4
 
4
 
! Отговори
??? преди 6 години
Всъщност случаят е друг. В Агенцията по вписванията имота се води на този от Смолян и затова Топлофикация е осъдила собственика на имота според Агенцията по вписванията. Никой не каза как е станала грешката в Агенцията по вписванията и как този от Смолян се записан като собственик на имота.
18
4
 
8
 
! Отговори
?! преди 6 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз от утре почвам да събирам пари по 1 име, щото си имаме доверие, всички Пешовци по 100лв да приготвят.Това е не сериозно, нали за това трябва да са индивидуалните договори, имаш договор с 1 човек, който има едно ЕГН и няма начин да се сбърка.Цялата им работа е през просото!
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-хитрото е, че за същия имот е осъдена съпругата на човека със същите имена и жената казва, че от три години си плаща! (Вижте в другите сайтове)Ама изобщо не е прецедент, че Топлофикация съди двама различни длъжници за една и съща сума. И сега, като се разшумя, го раздават ларж: Айде, опрощаваме ти "дълга", няма да го плащаш!
15
2
 
11
 
! Отговори
УНУФРИ преди 6 години
Топлофикация решила да не искат пари, то остана и да искат
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пълен абсурд! оставки трябват! утре може всеки един от нас да е длъжник, защото видите ли имало друг човек със същите имена. що за глупост? и после имали сме справедлив съд! да бе, да! виновните да се установят и да се уволнят незабавно! човекът кой ще го обезщети за тия разходки от Смолян до София?!?
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До валГотов съм да дам колкото ми е възможно въпроса е дали той ще реши да си трови нервите, че е такова ходене по мъките та еша си нЕма.
12
2
 
20
 
! Отговори
юрист преди 6 години
Някой от Софийски районен съд трябва да изхвърчи. Как ще входират дело без основание. Трите имена не са определящи, има ЕГН. Ако се казваш Иван Иванов да те съдят всяка седмица ли? Този човек да съди Топлофикация за яко обезщетение и да пусне сигнал относно работата на Съда - как присъждат вина да друго лице!!!
11
2
 
13
 
! Отговори
вал преди 6 години
До АнонименАми ,като са високи таксите, дайте да му съберем сумата на човека и да ги осъди едно хубаво ,като в белите държави.Време е да се научат ,че не могат да правят ,каквото си искат безнаказано.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До тия долу за какво дело говорите таксите са такива, че повечето българи не могат да си ги разрешат иначе съм сигурен, че ще спечели.
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да заведе дело срещу топлофикация за причинени вреди, мислА че има основание :)
8
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Редно е сега Топлофикация да платят на дедото едни пет хиляди лева компенсация за стреса, пътните му разходи и за това че стар човек е трябвало да обикаля по студа съдилищата.
7
2
 
16
 
! Отговори
АЛОООО преди 6 години
ТОПЛОФИКАЦИЯ ЛИ Е ? НЕ ТУК Е ЕЛЕКТРО.....ФИКАЦИЯ .....ВМЕСТО ДА СЕ ИЗВИНЯВАТЕ НА ЧОВЕКА - ДЪЛЖИТЕ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ
6
2
 
16
 
! Отговори
Шошо преди 6 години
Това са резултатите, когато "Топлофикация" работи в комбина със съда! От години хорта бяха съдени без тяхно знание и елементарно право на защита. Тази "тактика" се прилагаше с цел длъжниците да не могат да се позоват на 3 годишната давност! *Сметките са наше задължение и трябва да бъдат плащани. 😉
5
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Недоразумението тръгнало от това, че трите имена на Стефан съвпаднали с тези на истинския длъжник и така делото се водело служебно."Искова молба се подава с ЕГН и постоянен адрес! Ако човекът не беше тръгнал по телевизиите, щеше да плаща като поп. А неговите разходи сега кой ще ги връща!? Иска ми се един разтропан адвокат да му заведе едно дело с/у Топлофикация за неимуществени вреди - претърпени тревоги, кръвно вдигнал, съня си загубил...
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е--си яката правова държава а на Ч.С.И-то трябва награда! Хубаво е, че има ред и съвременните рекетьори ги пази закона, няма кой да ги барне.
3
2
 
41
 
! Отговори
Бам Бам преди 6 години
А неговите разходи заради просташката им грешка кой ще плати? Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, Топлофикация-София ...