За 9 месеца: Близо 900 хил. румънци на туризъм у нас

Ръст има и в стокообмена, очаква се да надхвърли 4 млрд. евро
12
За 9 месеца: Близо 900 хил. румънци на туризъм у нас
Снимка: БТА, архив

Общо 889 249 румънски туристи са посетили България за първите девет месеца на тази година. Това е увеличение с 1,1 процента спрямо същия период на миналата година, коментира в Русе Ивайло Маринов - първи секретар и търговски аташе в посолството на България в Румъния.

Все още няма данни колко румънски туристи се очаква да посетят зимните ни курорти. Наскоро обаче е приключило туристическото изложение за зимен туризъм в Букурещ, като според българските туроператори заявките са много добри и при всички има увеличение, предаде БТА.

По думите на Маринов, освен в туризма, ръст се наблюдава и в износа, и във вноса между двете държави, като надеждите са стокообменът през тази година да надхвърли 4 млрд. евро.

Между България и Румъния се обменят предимно стоки в сферата на машиностроенето, петролни, селскостопански и хранителни продукти.

Маринов участва в Русенския университет в регионалната среща "Кариера в Румъния", организирана от Двустранната търговска камара България-Румъния.

По време на форума седем румънски фирми, свързани с IT сектора, с производство на опаковки, медицина, аутсорсинг, бяха обявили повече от 20 свободни работни места за български специалисти.

Дору Драгомир - президент на Двустранната търговска камара България-Румъния, съобщи, че идната година предстои организирането на подобно събитие в Румъния, на което български предприемачи ще предлагат работа на местни специалисти.


12
Още по темата: Румъниятуризъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е добре, че идвали 900 000 румънци но кога ще отидат в Румъния 900 000 българи на туризъм? ли почивка. Когато отидат 900 000 българи в Румъния значи тогава ще сме по добре от тех. За сега те водат по стандарт.
10
0
 
0
 
! Отговори
Внимателно преди 1 година
Цяла Северна Бесарабска ДОбруджа е населена само с БЪлгари..вижте сега вУкрайна е/
в Региона Тулча до Мангалия обаче БЪлгарите са изгонени..
9
0
 
0
 
! Отговори
Браво нашенци са преди 1 година
В Румъния живеят над 10 000 000 потомци на православни БЪлгари поромънчени заради пси генератори облъчващи с влашки език долно дунавската влашка низина..
Тези пси генератори с а инсталирани от извънземни негодници с намерение да вбият клин между Дунаска БЪлгария и огромната славяно БЪлгарска северна империя - Русия..
В днешна Румъния българския език е съхранен само от БЪлгарите католици и други ..
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хем го не можем хем се напъваме да се хвалим че го можем вместо наистина да вземем някакви мерки да се научим как се прави.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До червен шпионин

Така е. А ние от "златния милиард" с тоя туризъм дето ни проглушиха ушите с него изпадаме в графата "останалите".
6
0
 
2
 
! Отговори
червен шпионин преди 1 година
до 5

Затова Китай е така силен вече.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само страните от "Третия свят" разчитат единствено на туризъм и дребна търговийка. На първо място и всъщност страните с бъдеще са тия изобретяващи и внедряващи нови технологии и развиващи наука. След тях са тия с мощна промишленост. Останалите са обречени на мизерия или изчезване.
4
0
 
4
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 1 година
до 3

Купува без безкрайни пазарлъци.
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

Голямо откровение. А ако не хареса - не купува.
2
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направо цепим мрака с тоя туризъм.
1
0
 
4
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 1 година
Румънски турист добър турист.
Хареса ли - купува.