Свещеник за гей браковете: Легализирането им нарушава правата ми!

Признаването им би разрушило представата за държавност и границите на културата ни
Обновена: 26 ное 2017 07:46 | 25 ное 2017 21:23,
164
Свещеник за гей браковете: Легализирането им нарушава правата ми!
Снимка: visualhunt.com

Признаването на гей браковете би разрушило представата за държавност и границите на културата ни, смята варненският свещеник Василий Шаган. Подобна информация се появи в The New York Times, според който Европейският съд по правата на човека може да принуди България да признае еднополовите бракове.

Още по темата

"Ако някой иска да ме накара да променя мнението си за брака и да се съглася с гей браковете, би постъпил много нетолерантно с мен. Моята култура ми поставя традиционни неща - децата се раждат между мъж и жена. На друго място деца не могат да се раждат. Отдавна има такива нагласи с европейски директиви да подкрепим гей браковете. Това би разрушило всички представи за държавност, както и суверенитета ни. Границите на културата ще размие. Ако се случи насила, трябва да знаем, че нещата в демократичния свят невинаги се случват демократично. Някой лесно ни манипулира и трябва да сме внимателни и да не се поддаваме на силови методи на влияние със силни лозунги за правата на човека", заяви пред "Дарик" Шаган.

Българите и християните като цяло са толерантни и не биха замеряли с камъни различните, стига те да не искат да налагат грубо своя сексуална култура, смята свещеникът.

Ако либералните ценности са крайните либерални идеи, в които се разграждат традиционните и религиозни принципи, то те са по-опасни от исляма, смята той.

"Корените на Европа са християнски. Ако я има основата, който и да дойде, с каквито и нагласи да е, трябва да знае, че този народ живее според тези принципи и може би е готов да умре за тях. Така ислямът не е заплаха. Трудно такива хора биха допуснали някой да ми налага други принципи и вяра. Християнството е най-толерантното учение. Всичко това се случва поради разпиления ни дух. Похотливият човек лесно разпилява духа си. Повярвахме си, придобихме материални блага, които ни подтикват към други човешки слабости и разпиляхме духа си", обясни Шаган.

Като аномалия и лоша тенденция Шаган определя решението на футболиста Кристияно Роналдо да има деца от сурогатна майка.  

"Ако тенденцията е да се угажда на богатите и да им се дава възможност да лишават децата си от майка, то тогава трябва да се каже – никой няма право да лиши когото и да било от майка. Колко нормално може да е това възпитание и как ще израснат тези деца, когато бащата не може да им купи и осигури майка. Това е лоша тенденция, това е аномалия на една егоистична любов - аз поисках днес да имам дете, намирам добър донор, раждат ми деца. Какво се случва с майката, с децата? Аз удовлетворих желанието си, защото се почувствах като Бог", коментира той.

"Бременен човек" звучи неестествено, а искането да се въведе този термин звучи шокиращо, смята отецът.

"Има си добре изградени разбирания и учение за човека, което трябва да следваме. Църквата не бива да е в опозиция, но тя има становище, което е в противовес на подобно искане. Нещата лесно може да се объркат с искането жената да е лишена от тази чест - само тя да може да носи живот", посочи Шаган.

Според него третият пол и транссексуалните са "свидетелство за голяма обърканост". 

Хората с объркана сексуалност се чувстват нещастни, затова търсят оправдания и обвиняват другите в желанието си да се освободят от своето духовно състояние, е мнението на Шаган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се, че ислямът е за предпочитане от либерастко-толерастката перверзия. Всичко е за предпочитане - включително преклонението пред Кетцалкоатъл, Мардук или Хитлер. Няма в световната история по-*** схващания от либерастките, и най-мракобесните религии и идеологии не посягат на нормалността.
78
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВ момента в който овладеят света и направят световно правителство, всички хора ще станат роби и всички права ще им бъдат отнети.---------------------- А ти смяташ, че си по-умен от гейовете и по-трудно ще те овладеят?
77
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Религията още ли си мисли че има място в 21 век? хахаха.
76
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само да ви кажа, че на идеолозите на тези неолиберални щуротии изобщо не им пука за геойвете, жените, мисюлманите или различните. Те имат само една цел. Да отслабят, да разбият и обезличат обществото, за могат да го покорят и управляват. Тях ги интересуват само власт и пари. Всички останали неща са само средство за постигане на целите им. В момента в който овладеят света и направят световно правителство, всички хора ще станат роби и всички права ще им бъдат отнети.
75
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
hora vsichkoto e sa PARI. v ednopolovite brakove syshto iskat da plashtat po-malko danyzi kakto pri "normalnite" brakove. tova e to.
74
3
 
30
 
! Отговори
защо ли? преди 6 години
Хомосексуализма съществува от хиляди години, но никоя религия или народ не е приемал или легализирал подобни бракове. Досега.Кой какво прави в спалните, си е негова лична работа.Защо трябва да го изнасяш на улицата и да правиш паради на гордостта?Следващата стъпка искане за признаването на бракове на педофили и зоофили. И те ще почнат да правят прайдове.Нямам нищо против никоя ориентация стига да не нарушава закона, религия или етнос. Но не ни навирайте подобни искания. Идиотско е меко казан
73
2
 
19
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
Е, хубава работа. Те ЕС утре могат да поискат 30% от населението ни да са ***, 20% *** и 30% тревопасни...
72
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чувала съм, че в мъжките манастири работата им не била чиста. Природа.
71
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не се окаже, че половината попове всъщност са попадии.
70
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обратните трябва да се лекуват , а не да се женят. А за сурогатното майчинство напълно подкрепям. Не всяка жена физически е годна да стане майка, тогава идва в помощ сурогатното майчинство. А да дариш живот е нещо благородно.
69
1
 
22
 
! Отговори
extremist преди 6 години
ПОПА Е ПРАВ; ЗАБРАВИЛ Е ДОБАВИ ЧЕ БКХ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗГОНИ И КЪНЕВ ДА СЕ ВКАРА В ЗАТВОРА
68
6
 
11
 
! Отговори
искам на Маруся преди 6 години
Що бе, педофилията и инцеста са си изконни човешки ценности. Та сега активно обучават мъничетата да изследват активно своята сексуалност, за да не са тревожни, когата някой чичо реши да .. налии ..За инцеста си трябва още време, че е трудна хапка за приемане. После психиката е чао и здравей покорност за бай шеф дегенератко.
67
4
 
34
 
! Отговори
дрискон преди 6 години
Тези постоянно "мучат", че искат права, а реално никой не ги ограничава да си живеят, работят и да правят каквото си искат. Всъщност самите живеят в затворени общества на касти, където си помагат един на друг за всичко, а дискриминират нормалните хора.
66
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"либералните ценности са по опасни от исляма"... а здрасти, някой взеха да се усещат какво става.
65
6
 
29
 
! Отговори
браво преди 6 години
на свещеника. Думи казани на място. Църквата ни трябва да вземе категорична позиция по тези и други въпроси. Например, за прайдовете. А, особено активните ни политици в налагането на извращенията, да отлъчи от Църквата и да ги анатемоса. Повечето гербаджии, воглаве с Бойко, трябва да бъда отлъчени и не трябва да бъдат допускани в черквите, защото са предатели на православните ни християнски ценности.
64
5
 
21
 
! Отговори
Idealist преди 6 години
Като искат да живеят заедно в един дом, да си го правят, но да си измислят друга дума за това - да не е брак. Лошото е, че много от управляващите са такива.
63
11
 
3
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 6 години
Нормално ,шопски ценности! Какво може да е?
62
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е свещенникаЗад желязната завеса мечтаехме за свободаСега ни натрапват извратените ценности на шепа хора, които от скука се чудят какво да правят
61
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нарушение на правата на този козел ще има, ако някой гей дойде и го накара насила да сключи гей-брак. Иначе да, отчетата са много против гей-браковете. Те са радетели за свободното гей-общуване без обвързване. Така, че няма нищо неочаквано в подобни писъци. Те от семинарията още се профилират такива и продължават да бъдат такива до гроб. Повечето от тях налитат на мъжко, но иначе се пеняват много срещу гейове. Сякаш да отклонят някакво неочавано подозрение. Почти като Воленчо.
60
36
 
9
 
! Отговори
Трак преди 6 години
Половината от тези попчета са гейове , но дай им да съдят.