Свещеник за гей браковете: Легализирането им нарушава правата ми!

Признаването им би разрушило представата за държавност и границите на културата ни
Обновена: 26 ное 2017 07:46 | 25 ное 2017 21:23,
164
Свещеник за гей браковете: Легализирането им нарушава правата ми!
Снимка: visualhunt.com

Признаването на гей браковете би разрушило представата за държавност и границите на културата ни, смята варненският свещеник Василий Шаган. Подобна информация се появи в The New York Times, според който Европейският съд по правата на човека може да принуди България да признае еднополовите бракове.

Още по темата

"Ако някой иска да ме накара да променя мнението си за брака и да се съглася с гей браковете, би постъпил много нетолерантно с мен. Моята култура ми поставя традиционни неща - децата се раждат между мъж и жена. На друго място деца не могат да се раждат. Отдавна има такива нагласи с европейски директиви да подкрепим гей браковете. Това би разрушило всички представи за държавност, както и суверенитета ни. Границите на културата ще размие. Ако се случи насила, трябва да знаем, че нещата в демократичния свят невинаги се случват демократично. Някой лесно ни манипулира и трябва да сме внимателни и да не се поддаваме на силови методи на влияние със силни лозунги за правата на човека", заяви пред "Дарик" Шаган.

Българите и християните като цяло са толерантни и не биха замеряли с камъни различните, стига те да не искат да налагат грубо своя сексуална култура, смята свещеникът.

Ако либералните ценности са крайните либерални идеи, в които се разграждат традиционните и религиозни принципи, то те са по-опасни от исляма, смята той.

"Корените на Европа са християнски. Ако я има основата, който и да дойде, с каквито и нагласи да е, трябва да знае, че този народ живее според тези принципи и може би е готов да умре за тях. Така ислямът не е заплаха. Трудно такива хора биха допуснали някой да ми налага други принципи и вяра. Християнството е най-толерантното учение. Всичко това се случва поради разпиления ни дух. Похотливият човек лесно разпилява духа си. Повярвахме си, придобихме материални блага, които ни подтикват към други човешки слабости и разпиляхме духа си", обясни Шаган.

Като аномалия и лоша тенденция Шаган определя решението на футболиста Кристияно Роналдо да има деца от сурогатна майка.  

"Ако тенденцията е да се угажда на богатите и да им се дава възможност да лишават децата си от майка, то тогава трябва да се каже – никой няма право да лиши когото и да било от майка. Колко нормално може да е това възпитание и как ще израснат тези деца, когато бащата не може да им купи и осигури майка. Това е лоша тенденция, това е аномалия на една егоистична любов - аз поисках днес да имам дете, намирам добър донор, раждат ми деца. Какво се случва с майката, с децата? Аз удовлетворих желанието си, защото се почувствах като Бог", коментира той.

"Бременен човек" звучи неестествено, а искането да се въведе този термин звучи шокиращо, смята отецът.

"Има си добре изградени разбирания и учение за човека, което трябва да следваме. Църквата не бива да е в опозиция, но тя има становище, което е в противовес на подобно искане. Нещата лесно може да се объркат с искането жената да е лишена от тази чест - само тя да може да носи живот", посочи Шаган.

Според него третият пол и транссексуалните са "свидетелство за голяма обърканост". 

Хората с объркана сексуалност се чувстват нещастни, затова търсят оправдания и обвиняват другите в желанието си да се освободят от своето духовно състояние, е мнението на Шаган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
6
 
7
 
! Отговори
Пенчо преди 6 години
Няма нищо по-противно и гнусно от хомосексуализма,демокрацията,европейските ценности,толерантността,толерастията,както и фалшивото смирение в Православието. Православието ясно и категорично е ПРОТИВ всякакви извращения,докато за съжаление има свещеници,които вместо ясно и категорично да изобличат греха и неправдата,говорят по медиите,колко толерантни били православните християни спрямо целият не.човешки,обществен и неморален .... С толерастия не се запазват и отстояват християнски ценности
98
7
 
9
 
! Отговори
ivailo преди 6 години
Най-накрая публикувахте нещо стойностно отнасящо се до духовно - нравственият живот на човека. Поздравления, и дано го правите по- често.
97
12
 
6
 
! Отговори
Винету преди 6 години
Истината е че всеки различен от хетеро е човек с болна психика! Такива хора са за психиатър! Невъзможността да създадат нормално семейство подтиква тези хора към всякакви форми на извращения. Добре е да се създаде държавен регистър в който всички такива да се водят на отчет! Почти 100% съм сигирен че при всякакви блудства , изнасилвания педофилии ще излязат именно точно тези хора! Така и за полицията ще е по лесно да ги лови! А щом го правят съзнателно и не се считата за болни саза затвора! ХАУ
96
6
 
4
 
! Отговори
До 97 преди 6 години
Май забравяме лесно, че и в Египет Ив Рим и във Византия са се кланяли на Божества и са имали пак духовни ценности, които да следват. Просто не е бил с името Христос.
95
4
 
0
 
! Отговори
Веско преди 6 години
До popa ot razgradМного са ми интересни хора, не чели и Винету, да правят исторически анализи и констатации. И какво им е на кръстоносните походи? Тръгвали са да защитят християнското население в техните си земи. Похода на Владислав Ягело също е кръстоносен! А инквизицията е една доктрина удобна за властта по времето си. Различните форми на държавна сигурност по-хуманни ли са?
94
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 94Базирайки се на това негово изказване, явно Отец Василий е *** чвор.Много ще ми е интересно някой "християнин" да ми обясни как са живели хората преди християнството? Все пак, преди християнството са съществували цивилизации като Древногръцката, Персийската, Египетската дори и Римската. Цивилизации на които се основават днешните науки, право... и като цяло общество ни.И защо по-дяволите, религиите и свещенниците се опитват да бъдат морален коректив?
93
6
 
5
 
! Отговори
афродита преди 6 години
На свещеника няма да му налагаме нашата култура грубо. В никакъв случай. Ще бъде нежно.
92
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм за закриването на църкви и джамии.
91
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отец Василий разбира се е абсолютно прав!Но ми се иска да ви обърна внимание към ,,нашата къщичка,,- КОЛКО % от младите български смейства с дете(или две и повече) имат сключен граждански и църковен брак?!Скоро един познат нарече жената с която живее и с която(от която)има 2 деца ,,приятелката ми,, ...!!!Така че,уважаеми ми сънародници,ако реално искате да се опълчите на извратените и противоестествени идеи на ЕС ,то според мен,това е начина-официално обявете любовта и семейстото си!!!
90
2
 
6
 
! Отговори
До либерализъм акбар преди 6 години
Забележи, че простотията която цитираш се намира в секция "Opinion", т.е. не е новина, официална позиция и т.н., а просто нечие мнение.Следващия път като псуваш и пишеш срещу либерализма си помисли, че това можеш да го правиш защото тези същите либерали които толкова мразиш, настояват ТИ да ИМАШ право да изразиш мнението си, без да се страхуваш от това. Без значение колко назадничево, некомпетентно, неграмотно или неправилно може да е то!
89
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости на търкалета. Попчето е бил пиян, за да говори такива глупости.Ако твоя Бог, шаман или там на какъвто измислен идол се кланяш, не иска да чукаш ****асти или козички, да не използваш сурогатни майки за децата си, да не ядеш свинско, да не сереш прав или да не си биеш ***, То това се отнася САМО ЗА ТЕБ и ЗА ХОРАТА КОИТО ВЯРВАТ В СЪЩИЯ Бог, шаман или там каквото е.
88
1
 
2
 
! Отговори
учуден преди 6 години
Тези които пишат за исляма , е по хубаво да прочетат малко, да сте чували за длъжността "***"
87
6
 
2
 
! Отговори
Либерализъм Акбар! преди 6 години
Статията се нарича The Unexamined Brutality of the Male Libido и се намира в секция Opinion. Който се вълнува от прогресивен либерализъм нека да види с очите си какво се твори. И това е Ню Йорк Таймс, не Раша Тудей или нещо подобно за да бъде отречено от либерастките *** като фалшива новина.
86
4
 
2
 
! Отговори
Либерализъм Акбар! преди 6 години
Като споменахте NYTimes днес там има поместена една статия в която се заляга прогресивната идея, че мъжете трябва да бъдат направени импотентни, за да има мир и любов на земята. Само 2 цитатаAndrea Dworkin said that the only sex between a man and a woman that could be undertaken without violence was sex with a flaccid penis: I think that men will have to give up their precious erections,How are we supposed to create an equal world when male mechanisms of desire are inherently brutal?
85
4
 
7
 
! Отговори
До 122 преди 6 години
Това е католицизма не намесвай православието там
84
7
 
10
 
! Отговори
До 120 преди 6 години
Да хомосексуализма го имало има го и ще го има..... Въпроса е че с него природата предпазва грешна рекомбинация на генни затова те харесват същият пол и не се размножават. Така и трябва да остане.......... Тези хора нека живеят живота си но не трябва да се занимават с продължаване на рода или възпитаването му. За това има мъж и жена
83
14
 
14
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
християнството било толерантна религия...много бързо забравихме за кръстоносните походи и мрачните времена на инквизицията...
82
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който си ги е произвел, той да си ги бракува.
81
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хомосексуализма е брака на природата!Когато нещо се прави,винаги има грешки!Имало го е,има го и ще го има!Как се раждат агнета с две глави!?А тая работа, че на някой не му харесва, си е негов проблем!
80
7
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Хомусексуализма винаги е съществувал и той е защитаната реакция на природата определени гени да се предват в поколението напред. Затова тези хора имат влечение към същият пол да не се възпроизвеждат......Запада сега работи срещу природата....давайки ненормални права на тези хора