Доброто днес: Жената, изгонена на улицата – настанена в дом

Тя ще бъде настанена безвъзмездно в дом за стари хора
26 ное 2017 13:27,
24
Доброто днес: Жената, изгонена на улицата – настанена в дом
Снимка: bTV

Останалата без дом 85-годишна жена, ще бъде настанена в дом за възрастни хора в столицата. Безвъзмездната помощ идва от собственичката на дома.

Преди дни възрастната дама е била принудително изведена от помещението, в което е живеела. Тя не успявала да плати наема си повече от шест месеца.

Още по темата



Две нощи пенсионерката прекарва под открито небе заедно с багажа си на метри от социалната служба. Социални служители разказаха, че опитали да й помогнат и й предложили жилище, но отказала.

Друга обаче била реакцията й, когато група граждани дошли с намерението да й помогнат. Тя е настанена в хотел, а в рамките на днешния ден ще бъде настанена и в жилище.

Доброволци се притекоха на помощ на жената и тя беше настанена в хотел, а вещите й бяха прибрани.

Днес собственичка на дом за възрастни хора в столицата предложи да приеме жената безвъзмездно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До На социалнияЗащото нямаше нужда, нямаше социално слаби хора, сиraните учеха и работеха.
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Беше добреСтига с тия прозрачни платени rлyпави лъжи. Хлябът беше с купони непосредствено след втората световна война бе, тeляк тъn. А на npocтотията ви с бананите сме се наслушали, има го в наръчника ви за промиване на мозъци. Банани си имаше и през останалото време, но по-рядко. По Нова година се купуваха с кашони. Сигурно cмъpдливата ти селска баба все банани е яла... НО за едно си напълно прав - *** със сигурност е била ОБЩА. Затова те пръкнала такъв.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Амъа ни моужи ли къато нъ наз да и дъавъат суцъални помущи и да и нъпръавът жъилище, а? Ми нъ наз къак ни плащат отуоплениету, дъват ни хранъ, зъ транспорт, вудъ и ток не плащами, а нъ тъз бабъ нема кой да и плати наема!!!??? Леле, кади йе суцалнътъ НЕсправедливост? В "стабилната" България, разбира се.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доброто днес - Злото го очакваме УТРЕ .
16
0
 
11
 
! Отговори
Потресен преди 6 години
Не знам кой е бил хазяин на тази възрастна жена, но не можа ли той първо да алармира социалните служби, за да се погрижат за бабата, вместо да я гони на улицата в началото на зимата?И какъв е този неин син, дето не се знае къде е? Който има толкова възрастна майка, би трябвало често да я наглежда или поне да я търси по телефона, ако обстоятелствата го принуждават да бъде далеч от нея!
15
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Похвално е,че има хора които са готови да помогнат,но по важното е да помислим защо се получава така и кой носи отговорноста да бъде наказан.
14
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хлябът е бил с купони преди повече от 50 години и то поради простата причина че се купуваше за да се храни стоката в селските дворове. От толкова наемане по соца в селата се издигнаха къщи на по няколко ката.
13
14
 
13
 
! Отговори
Беше добре преди 6 години
По време на соца хляба се раздаваше с купони,банани пускаха само за Нова година и жените бяха общи.Т.е. живеехме добре.Сега има банани,хляб се продава навсякъде ,а жените поскъпнаха много,което не е добре!
12
12
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При соца нямаше нужда от социални! Нямаше клошари и бездомни! Е, нямаше и б.а.н.а.н.и. Ама на кой му пука за бананите.
11
5
 
17
 
! Отговори
Илиева преди 6 години
До чекистЖената не е изгонена от общинско жилище, а от частна квартира (била тя и гараж).Сега е отказала да влезе в такова, но не е отказала хотела.
10
8
 
22
 
! Отговори
На социалния преди 6 години
До socialenГ.л.у.п.е.н.д.е.р!Друго не мога да ти кажа. При соца дори нямаше социални служби.
9
4
 
23
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 6 години
Затова българският народ има тежка съдба,защото има предизвикана карма например за отнюшението към човека подобно на статията горе. Бог не търпи такива неща.Бог изпраща изпитания към даден народ да го провери дали е духовно извисен и добър. Ние отпадаме от играта и ще ни замести с други хора защото земята не е осветена от труд а е пустееща и населявана от мързеливи вироглавци-сиднита.
8
5
 
32
 
! Отговори
чекист преди 6 години
До АнонименПо текст на Иля Велчев. Днес може би е вярното друго..." Ако не си взел....си живял напразно" Това което са направили общинските служители е престъпно и непростимо. Да изведеш 85 годишна посред зима от общинско жилище е гавра с човещината. Тя освен, че вероятно е бедна, то е възможно и въобще да не е знаела какво я чака-някой се е пригледал в жилището и са изгонили старицата
7
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо социалните служби са допуснали човек да живее в ГАРАЖ?
6
6
 
38
 
! Отговори
socialen преди 6 години
При десния Капитализъм, познат днес още като Неолиберализъм, т.н. "социални" служби са само на хартия.
5
9
 
22
 
! Отговори
socialen преди 6 години
Грозното лице на десния Капитализъм, познат днес още като Неолиберализъм, Палеолиберализъм, Пазарен Фундаментализъм и Либертарианство, Дясно, Реформаторство и остеритетен Фетишизъм. Обективизъм и индивидуализъм.Тази съдба чака всички млади пролетарии днес, които са под 25 години.
4
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво и от мен." Ако си дал на другите дори коричка хляб ат своя хляб, не си живял напразно" рефрен от песен на Емил Димитров.
3
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо социалните служби не са се намесили предварително и да и помогнат с наема.А не да се стига до такива грозотии с изгонване на улицата?
2
0
 
60
 
! Отговори
Чудесно преди 6 години
е ,че са помогнали,но по телевизията казаха,че преди 10 години е продала апартамента си и сега не могата да открият синът и/който най-вероятно е прибрал парите от продажбата/.Много тъжна история,за съжаление не е единствена
1
1
 
35
 
! Отговори
аз преди 6 години
Браво!