Факелно шествие премина в София срещу Ньойския договор

Маршът е организиран от ВМРО по повод 98 г. от подписването му
Обновена: 26 ное 2017 22:24 | 26 ное 2017 21:45, Анисия Иванова
82

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Десетки души са се включиха във факелното шествие "Български марш", организиран от ВМРО, по повод 98 години от подписването на Ньойския договор.

Организаторите заявиха, че с подписването на договора "са отнети изконни български територии".

Част от участниците са облечени в народни носии, носейки плакати с надпис "Западните покрайнини: завинаги български" и "Мизия, Тракия, Македония".

В шествието взе участие и зам.-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки.

Факелното шествие тръгна от Паметника на Незнайния войн, мина през бул. "Г. С. Раковски" и бул. "Патриарх Евтиммий"  приключи пред Българския лъв до НДК, където до скоро се намираше паметникът "1300 години България", предаде bТV.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия пичове май не осъзнават, че България е загубила първата световна... Малко късно е да се оплакват.
35
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тези фекални шествия. На тази държава са й нужни мислещи, интелигентни и работещи хора, а не ултраси и псевдонационалисти служещи на русия. Вземете се в ръце. Простотията и безхаберието са нанесли стотици пъти повече щети на България от всеки лош договор за преначертаването на границите й. Израел е два пъти по-малка от България, Тайван и той, да не говорим за Сингапур. И имат и икономика и бъдеще. Без фекални шествия. С акъл!
34
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какво са ни беломорието и западните покрайнини? Да ги освиним и тях ли? Нека по-умни и кадърни народи ги стопанисват.
33
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пишман патрЕоти. Лигльовци и позьори. България ще си остане в сегашните граници или най-много да се смали още повече. След 20 години ще сме 5 милиона от които 3 милиона българи - колкото един средноевропейски град. Ако стане война очилаткото джамбазки ще се скрие пръв и никой няма да го види повече, иначе е много ербап.
32
0
 
0
 
! Отговори
game1 преди 6 години
тест коммент
31
3
 
6
 
! Отговори
game1 преди 6 години
Нещо хубаво и в Софията, евалата ! Да знаех и аз да отида, ама ще ме види някой познат, да взема да се изложа...
30
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво очакват, че ще стане ?
29
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви са тея тьофлеци с факли?
28
11
 
20
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Истината е,че с преразглеждане на Ньойския договор нищо не може да се постигне. Това може да стане или с второ съединение на България или с оръжие. Само,че при второ съединение няма кой да ни подкрепи от "великите" сили,този който ни подкрепяше,вече има насочени ракети срещу нас и ние отново сме на страната на губещите...
27
10
 
16
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Сакън не протестирайте срещу Нойския договор,за да не разсърдите "нашите на тиквата приятели",които са искали и искат да ни унищожат като държава. Нашите ***.и политици не разбраха само едно,в политиката няма приятели,а национални интереси и те само ни използват доколкото могат. Сега ще ни натресат бежанци,за които ще дават някакви пари,които ще бъдат откраднати от управляващите,а когато ги настанят ще спрат парите,а ние ще си чукаме главите с тях.
26
13
 
9
 
! Отговори
Манго от Максуда преди 6 години
И мен ме викаа на шестваньето. Жамбазчито лично ми врътна ина жица и ме моли в името на приятелството на дядовците ни( на времиту моя и негувия дедо заедно са брали ***, но туй друго тема е). Вика ми, ила Мънгo ша ти давам пет франка.
25
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама кви са тия ***-нго-вци от снимките бе. Кой ги е пуснал в София.
24
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Факелното шествие тръгна от Паметника на Незнайния войн...Абе за толкова време така ли не се разбра името не този войн???
23
9
 
6
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До След като прочетохЩо да се жалвам в Синагогата кат ние управляваме Германия Меркел на конци пускаме им араби а те заплождат германките.То германия вече не съществува напрактика.14/88 ахахаха!
22
6
 
22
 
! Отговори
Националист преди 6 години
Много глобалисти са се изходили по въпроса тук.Все едно, че ви е раждала Леа Коен.
21
9
 
11
 
! Отговори
След като прочетох преди 6 години
пишман-коментарите:Коментатори 1, 2, 3, 8 - защо не си стоите в кошарите, да преживяте кротко и да си мучите и блеете със себеподобните си?Хемороидите 9 и 12 рано или късно ще си го получат.11 да прочете какво е написано в коментар 19 и да не се задоволява само с онези знания по история, които са му дали нашите цензурирани и кастрирани учебници по история.Факт (10, 15) и 18 да ходят са се жалват в СинагогатаПодписаното през 1947 не е народна воля, а дело на предатели. Не се брои!
20
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой е тоя Ньойко, да не е кум на Бойко?
19
9
 
10
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До АнонименНормално това са германофили=> ***!Ти кво очакваш от тия които се прекланят пред Хитлер Гиоринг Меркел Шулц и други де.или!
18
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ревизия на Ньойския договор не може да има.Този договор е част от историята. Той не е действащ! Според Парижкия мирен договор от 10 февруари 1947 г. България се съгласява със сегашните си граници и сваля каквито и да е претенции към съседите си! Този договор е гласуван от V ВНС.Ньойския диктат никога не е ратифициран от Народното събрание и така е оставена вратичка за преразглеждането му. Това става от 1938 до 1941 г.Най-лесно е да се вее байрак и да се носят факли!
17
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандупкова що разрешава нацистки сборища в уж европейска София ?