Факелно шествие премина в София срещу Ньойския договор

Маршът е организиран от ВМРО по повод 98 г. от подписването му
Обновена: 26 ное 2017 22:24 | 26 ное 2017 21:45, Анисия Иванова
82

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Десетки души са се включиха във факелното шествие "Български марш", организиран от ВМРО, по повод 98 години от подписването на Ньойския договор.

Организаторите заявиха, че с подписването на договора "са отнети изконни български територии".

Част от участниците са облечени в народни носии, носейки плакати с надпис "Западните покрайнини: завинаги български" и "Мизия, Тракия, Македония".

В шествието взе участие и зам.-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки.

Факелното шествие тръгна от Паметника на Незнайния войн, мина през бул. "Г. С. Раковски" и бул. "Патриарх Евтиммий"  приключи пред Българския лъв до НДК, където до скоро се намираше паметникът "1300 години България", предаде bТV.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
11
 
9
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До АнонименСтига плачка нацистче аяко още не си разбрал Германия е боксова круша която винаги яде боя така е било и така и ще бъде докато съществува Галактиката!
15
6
 
4
 
! Отговори
А, к'во се сети преди 6 години
Ъ-ъ... Да! - За е...о дупе цяр няма...
14
12
 
15
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До АнонименКви националисти глей ги на снимката изглеждат като средностатистически представители на Столипиново.Ариици клоуни!
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ не се съгласяват със Великобритания и З Франция, а са направо инициатори за несправедливото разделяне на цяла Европа. Прословутите 14 точки са толкова двусмислено написани, че ги тълкуват както си искат. САЩ, В. и Ф. Играят заедно за придобиването на още колонии и за разделянето на останалите държави, подчиняването им на марионетни на тях режими. Срещу това им дават земи и население на чужди държави.
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 6 Прочети малко фактите по развоя на преговорите и ще видиш,че САЩ ,само в началото се застъпват за справедливо определяне на границите на победените страни,впоследствие в хода на преговорите се съгласяват с Великобритания и Франция и техите съюзници на Балканите.Истинските ни подържници са били Полша и Чехословакия и лицемерно Румъния,която не позволява на Сърбия да заграби Видин! отиде в
11
7
 
12
 
! Отговори
хухуха преди 6 години
в първия момент прочетох фекално шествие
10
4
 
24
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Време е нашия велик Вожд, на който му се чува името навсякъде в ЕС, че и по света, с когото се съобразяват всички световни лидери, при когото от нова година на крак ще му идват, в НДК, да поиска ревизия на Ньойския договор! Ако му стиска, де, и ако разрешат на пуделчето да изджафка...
9
11
 
14
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Тъ.ите на.исчета още ли не са разбрали че докато сме с Германия все ще е така?На германците само им дай война дай им война за да я загубят!Спокойно при нова такава с оглед на атомните оръжия не само че не биха я спечелили ами няма и да съществуват на картата!
8
12
 
13
 
! Отговори
xyz преди 6 години
Кой им плаща на тези 20 човека?
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашите съседи са успели да спечелят за този проект не само покойния Клемансо, а и Лойд Джордж ......... В Ньой сме се разминали на косъм с искането да БЪДЕ ЗАЛИЧЕНА БЪЛГАРИЯ.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Венизелос, в съгласие с румънската и сръбската делегации, е изработил един план за подялбата на България между Гърция, Сърбия и Румъния. В общи черти той е следния: България се разделя на три "автономни" области. Границата на първата област, която е трябвало да бъде под протектората на Гърция, върви по една линия от Неврокоп до нос Емине, с център Бургас. Втората "автономна" област под протектората на Румъния започва от Емине до Видин, с център Русе. Останалата с център София - под протектората на Сърбия. Нашите съседи са успели да спечелят за този проект не само покойния Клемансо, а и Лой
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
COPY-PASTE:..............Президентът на САЩ Удроу Уилсън отстоява на мирните преговори през 1919 г. оставането на Беломорска Тракия, Южна Добруджа и Царибродско в българските държавни предели и осуетява плана за ликвидирането на България като държава и разделянето ѝ на три района, подчинени на Гърция, Сърбия и Румъния, лансиран в Ньой. Г-н Венизелос, в съгласие с румънската и сръбската делегации, е изработил един план за подялбата на България меж
4
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало, патриоти-националисти,пак ли за Западни покрайнини ревете?Толкова много ли са жизненоважни за нас? Сърбия ни отнема по-малко2000кв.км.,като в тях влиза и Струмишко Македония!Гърция ни граби 8000кв.км. и жизненоважен излаз на Беломорието,но за гръцкото грабителство ,ни дума ,ни вопъл,ни стон!! Не смеете,защото те са ни съюзници евроантлантици и не е хубаво да ги дразните,а уж сте националисти!
3
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия не беа ли коалиционните партньори на статуквото ?
2
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лакейчетата на Суджука какво били направили ?
1
15
 
8
 
! Отговори
minuvach преди 6 години
Мрачни субекти.