Глоба от КЗП за семеен хотел – нямали завеси в баните!

Хотелът обжалвал санкцията, но и съдът я потвърдил
26 ное 2017 11:22,
13
Глоба от КЗП за семеен хотел – нямали завеси в баните!
Снимка: архив Reuters

Семеен хотел в Чепеларе е санкциониран с 1000 лева от Комисията за защита на потребителите, защото няма завеси в баните, телефон и гардероб в стаите.

Обектът е категоризиран с две звезди и разполага с 12 стаи и 30 легла. Глобата е била оспорена от страна на собствениците на мястото за подслон пред съда.

Санкцията обаче била потвърдена от магистратите в Чепеларе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Браво! Съдът и НАП не спят! Успяха да надвият на семейството, създало собствен бизнес и плащащо данъци, а не висящи на социални помощи на държавата.Висящите на помощи са защитен вид, електорат. А тези-кучета ги яли.че и хотел са имали наглостта да направят!И то-собствен, семеен!!!!........Абе, някой знае ли какво стана с КТБ, за която плацаме целия народ заемите на Баце?И дали там съд, нап и други органи са така пъргави? Или тия със семейния хотел са по-спешни за глобяване и съдене???
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А тоалетни по стаите има ли, или само общ клозет на двора?
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Я, па ЯНапротив! В Бг прекалено много се толерира малкия и средния бизнес. НАП и Инспекцията по труда ви проверяват след предупреждение, т.е. спестяват ви актове. Не ви санкционират за удължено раб. време на служителите ви, за работене без ТД(невнасяне на осигуровки), назначавате на МРЗ, за не заплащате труда през почивните и празничните дни, понякога и заплати не плащате на подчинените си, кога маркирате, кога не маркирате- не е ясно. Още какво искате? Много компромиси! И пак недоволни.
10
2
 
11
 
! Отговори
Любо преди 6 години
КЗП е един паразитен орган създаден да рекетира малкия бизнес В тази комисия работят отчаяни и некадърни хора Трябва час по скоро тази Комисия да бъде закрита
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боко Тиквата, Каква тиква те гони. Ние от ГЕРБ, отдавна не сме на зеленчуци, минахме на суджуци. Моля да се обръщате към вожда с Боко Суджука.
8
3
 
14
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Да се научат да си плащат абонамента към нас. Следващи път ще затворим даже ако продължават да не се отчитат.
7
1
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 6 преди 6 години
Доста първично и елементарно обяснение като за зрял човек,какъвто трябва да сте ,след като коментирате.
6
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Завесата в банята е задължителна ако в хотела ще отсядат хора с деца. Все пак банята и тоалетната са слети в едно и без тази завеса едно дете ще види родителите си или обратното.
5
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 4Скъпа, явно не работиш в хотел, а в пандел !!
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакайте малко, работя в хотел и съм чела изискванията за хотел с 2 звезди. НИКЪДЕ не пише нищо за телефон или завеса в банята. Единственото нарушение е липсата на гардероб, за това съм съгласна, останалото обаче някой просто си го е измислил.
3
4
 
20
 
! Отговори
Момо преди 6 години
Завасета... както и да е. Стационарен телефон... 2017-та година сме. Всеки има поне по един мобилен в джоба.Но това за липсата на гардероб не го разбирам. Обикновено всяка стая със собствен санитарен възел има и едно вградено гардеробче още в антрето.Явно "хотела" не е точно хотел и който го е категоризирал си е прибрал каквото трябва.
2
4
 
25
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
В България, малкия и средния бизнес са под особенна закрила и защита от държавата. БГ администрацията не рекетира, не тормози и не унищожава малкия и среден бизнес. Не няма такова нещо, ДА е винаги готова да помага, както и съдът.
1
16
 
11
 
! Отговори
777 преди 6 години
Браво! Нека се научет как се прави туризъм.