Българката – с едно дете, но второто идва в повече. Следва – аборт!

Най-много аборти се правят между 18 г. и 28 г.
27 ное 2017 10:30,
179
Българката – с едно дете, но второто идва в повече. Следва – аборт!
Снимка: Булфото

Всеки трети аборт у нас е на жена, която вече има поне едно дете. "Немалка част от абортите са на жени, които вече имат деца, може би около 30% от случаите на прекъсната бременност са поради тази причина", обясни председателят на Сдружениe "Избор за живот" Ивайло Тинчев.

Данни на Регионалната здравна инспекция в Пловдив показват, че 33.3% от прекъсналите бременността си са майки на две деца. Веднага след тях се нареждат дамите, които вече имат едно дете и не искат да раждат второ. 30,6% от тях са направили аборт по желание в болниците в Пловдив и региона през миналата година.

"Най-много аборти се правят между 18 г. и 28 г. защото това е времето, в което жените мислят за образование или кариера", обясни Тинчев пред "Монитор".

Още по темата

Данни от Националната стратегия за демографско развитие показват, че през миналата година 16 340 българки са прекъснали бременността си по собствено желание. Статистиката показва, че абортите през миналата година са намалели с над 1300 в сравнение с 2015 г.

Според експерти обаче спадът на прекъснатите бременности е нереален.

"За разлика от държавните болници, частните клиники не са длъжни да подават информация до Националния център по обществено здраве и анализи. Според лекари от държавните лечебни заведения абортите са се увеличили с около 30%", заяви Ивайло Тинчев.

Статистиката на Националния център по обществено здраве и анализи показва, че за деветмесечието на тази година 10 802 българки са пожелали да не родят. 24 от тях са били момичета под 15-годишна възраст.

Данните показват, че на всяка трета бременност у нас се пада по един аборт. През миналата година у нас са се родили 64 984 бебета, 59% от които са извънбрачни. Най-много деца в домакинства на семейни начала има във Видин и Враца, където 75% от хлапетата са извънбрачни. На другия полюс са родените в Кърджали, където родителите на 38 на сто от бебетата нямат брак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз ще летя като орел, ама не се получава. А истината е, че ме е страх от високото, така че и да имах крила не бих могъл...
155
1
 
6
 
! Отговори
Българка преди 6 години
До АнонименА пък аз и моят съпруг искаме да имаме повече от 2 деца,и не се страхуваме от това,независимо,че не сме богати. За нас,нашите деца ще са богатство и радост,а не бреме и мъка.
154
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото сте бездетни. Аз имам дете и не искам повече.
153
1
 
4
 
! Отговори
Българка преди 6 години
И броя ( бройката) и качественото възпитание на децата са важни. Ако ние,българите се смятаме за умни ,за разлика от .....,които се размножават като *** и раждат престъпници ,а не добри хора;то поне българите,ако наистина сме по-умни от тях,трябва ние,българите да раждаме повече от 2-3 деца и да си ги възпитаваме в доброто. Не е трудно да се отглеждат деца,нямаме никакви основания да отхвърляме това щастие-децата. Аз и мъжът ми сме бездетни,и много искаме 3-4 деца.
152
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен хората със здравословни проблеми, не мога да оправдая никого друг който е достигнал етапът от живота в който да създаде семейство. Истината е че западните 'учения' пробиха нашето общество. Дете може да се гледа във всякакви условия, но егоистите ще си измислят всякакви причини само и само да се оправдаят.
151
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато кораба потъва, как ще мислиш за за създаване на нов живот, който тъй или иначе ще се удави. Малцина са тези които работейки живеят прилично добре, 80% работейки живеят непрелично зле.Какви деца, к'ви пет лева.
150
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към 154. Осиновите си Не ци..... и такива деца има, просто ще почакате ако се впишете в съответните регистри. Пробвайте консултация в Турция. Там са най-добрите клиники. Говорят български също. Успеваемост висока.
149
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз и моят съпруг нямаме от години дете(деца),защото имам гинекологични заболявания-поликистозни яйчници. Чудим се ние,как да имаме по естествен начин свои собствени деца(не приемаме опции като: осиновяване на ци.гга.н.чч.е.,ин витро и сурогатно "майчинство").Ние,двамата много се радваме,когато видим български майки да имат дечица около себе си,но се чудим,защо има българи,които не искат да почувстват тази радост-децата,и за жалост избират аборта? Децата,заченати по естествен начин-това е щастие.
148
0
 
3
 
! Отговори
11112222333 преди 6 години
Скачайте още малко скоро ЕС ще гласува закон за фалшивите новини и ще ви свие претенцийките. Директно х-са и грешка 404 ще сте
147
7
 
1
 
! Отговори
11112222333 преди 6 години
Това във връзка с Българската църква майка на Македонската ли го написахте руски парц али? Тръгнал Ванюшка пияницата да се сравнява с АМерикано а жена му мечтае за Американо да се жени а дъщеря му му лапка за лъжти стотинки. Иначе и ванючка бедняка и той велика империя бил . ПФУ Ваша мама сръбска наядена с уранови бомби ваща мама руска алкохолизирана и мизерна проста
146
0
 
7
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
Голямо *** на коментари пада, голяма цензура от днес.бг. Някой ден журналята ще висите до политиците да знаете.
145
0
 
6
 
! Отговори
до 145 преди 6 години
Виж сега - чехълче!Тук възрастните си говорят за сериозни неща...за деца!У ваше село - кръгозора стига до на съседа бричката!
144
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 145. Карат нови коли, но един работник назначен директно към фабрика без посреднически фирми взима 2000 Е чисто и повече, вноската варира месечно, но можеш и под 100 Е месечно, застраховка според кубатурата. Аз плащам 40 Е. Така че да караш нова кола, не е лукс, дори да си обикновен работещ. Няма смисъл да се сравняват несравними неща. Детски за всички деца на работещ поне един членове от семейството в Германия 195 Е, дори и дето ти да е в БГ.
143
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъжът с достойна работа и заплащане без да ни сапунисват разни рабатодателски съюзи, че ако владеш шведски, холандски 2000 лв. ще ги взимаш със сигурност и че всички сме иначе ***. Ами нали някой трябва да ти изхвърли ***, тези хора не трябва да живеят ли? Втори мит, най-дълго майчинство в ЕС. Жената трябва да работи, но с 2 деца и 8-9 часа го няма в ЕС. Масово жените работят почасова и са ефективни и като майки и като работещи, а често въобще не работят.
142
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До колегата 80 под мен,Ама чакай сега, нали трябва да има, някой и да работи, да произвежда!? 9 милиона висшисти ли ще ставаме?Кой ще работи на полето, в металургията, в леката промишленост?Ти защо мислиш, че всички които не са началници са неудачници, не са щастливи и живота им е драма?
141
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** 2Инфантилни простотии, че парите нямат значение - говорят само за умствения дефицит на пишещите гоАбе смешнико, на запад най-продаваните коли са Голф и Тойота Корола.Да не мислиш, че всички се возят в БМВ Х5 и Ауди Ку7 ?Хахаха *** човек!Аууууу у дома няма басеин, детето ще се срамува. Хахахахаха
140
0
 
26
 
! Отговори
Циник до 141 преди 6 години
В Германия е почти 200? месечно - в България - няма и 20! Отделно - когато се роди сина ми - ни върнаха около 4 000? данъци!А ти работи за ромите, и храни децата с " цигaнска баница"!
139
15
 
1
 
! Отговори
до 140 преди 6 години
Я кажи колко е платеното майичинство в САЩ,Англия и Канада ? Я стига глупости ! Просто много от живеещите тук не искат деца.Не е от беднотия.
138
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
данните показват, че няма държава, нищо повече. въпросната българка защо има 2-3, че и повече деца в щатите, англия, канада? едни руснаци, дето ги мислят за изостанали, плащат сериозни суми за раждане на дете и после детски, това е държавна политика. у нас като че ли правителствата на република индия ни управляват, и така от 25 години.
137
1
 
32
 
! Отговори
За жалост преди 6 години
До БПФЖалкото е това, че много малко българи са наясно относно истината, която си написал.Ние наистина храним по две деца: 1. Нашето - единственото, което расте в семейството ни; 2. И едно от поредните деца на някоя ромска фамилия, в която и бащата, и майката се затрудняват, ако трябва да кажат имената на всичките си потомци.