Българката – с едно дете, но второто идва в повече. Следва – аборт!

Най-много аборти се правят между 18 г. и 28 г.
27 ное 2017 10:30, Боряна Павлова
179
Българката – с едно дете, но второто идва в повече. Следва – аборт!
Снимка: Булфото

Всеки трети аборт у нас е на жена, която вече има поне едно дете. "Немалка част от абортите са на жени, които вече имат деца, може би около 30% от случаите на прекъсната бременност са поради тази причина", обясни председателят на Сдружениe "Избор за живот" Ивайло Тинчев.

Данни на Регионалната здравна инспекция в Пловдив показват, че 33.3% от прекъсналите бременността си са майки на две деца. Веднага след тях се нареждат дамите, които вече имат едно дете и не искат да раждат второ. 30,6% от тях са направили аборт по желание в болниците в Пловдив и региона през миналата година.

"Най-много аборти се правят между 18 г. и 28 г. защото това е времето, в което жените мислят за образование или кариера", обясни Тинчев пред "Монитор".

Още по темата

Данни от Националната стратегия за демографско развитие показват, че през миналата година 16 340 българки са прекъснали бременността си по собствено желание. Статистиката показва, че абортите през миналата година са намалели с над 1300 в сравнение с 2015 г.

Според експерти обаче спадът на прекъснатите бременности е нереален.

"За разлика от държавните болници, частните клиники не са длъжни да подават информация до Националния център по обществено здраве и анализи. Според лекари от държавните лечебни заведения абортите са се увеличили с около 30%", заяви Ивайло Тинчев.

Статистиката на Националния център по обществено здраве и анализи показва, че за деветмесечието на тази година 10 802 българки са пожелали да не родят. 24 от тях са били момичета под 15-годишна възраст.

Данните показват, че на всяка трета бременност у нас се пада по един аборт. През миналата година у нас са се родили 64 984 бебета, 59% от които са извънбрачни. Най-много деца в домакинства на семейни начала има във Видин и Враца, където 75% от хлапетата са извънбрачни. На другия полюс са родените в Кърджали, където родителите на 38 на сто от бебетата нямат брак.


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз ще летя като орел, ама не се получава. А истината е, че ме е страх от високото, така че и да имах крила не бих могъл...
160
0
 
4
 
! Отговори
Българка преди 1 година
До Анонимен

А пък аз и моят съпруг искаме да имаме повече от 2 деца,и не се страхуваме от това,независимо,че не сме богати. За нас,нашите деца ще са богатство и радост,а не бреме и мъка.
159
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защото сте бездетни. Аз имам дете и не искам повече.
158
1
 
3
 
! Отговори
Българка преди 1 година
И броя ( бройката) и качественото възпитание на децата са важни. Ако ние,българите се смятаме за умни ,за разлика от .....,които се размножават като хлебарки и раждат престъпници ,а не добри хора;то поне българите,ако наистина сме по-умни от тях,трябва ние,българите да раждаме повече от 2-3 деца и да си ги възпитаваме в доброто. Не е трудно да се отглеждат деца,нямаме никакви основания да отхвърляме това щастие-децата. Аз и мъжът ми сме бездетни,и много искаме 3-4 деца.
157
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен хората със здравословни проблеми, не мога да оправдая никого друг който е достигнал етапът от живота в който да създаде семейство. Истината е че западните 'учения' пробиха нашето общество. Дете може да се гледа във всякакви условия, но егоистите ще си измислят всякакви причини само и само да се оправдаят.
156
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато кораба потъва, как ще мислиш за за създаване на нов живот, който тъй или иначе ще се удави. Малцина са тези които работейки живеят прилично добре, 80% работейки живеят непрелично зле.
Какви деца, к'ви пет лева.
155
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Към 154. Осиновите си Не ци..... и такива деца има, просто ще почакате ако се впишете в съответните регистри. Пробвайте консултация в Турция. Там са най-добрите клиники. Говорят български също. Успеваемост висока.
154
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз и моят съпруг нямаме от години дете(деца),защото имам гинекологични заболявания-поликистозни яйчници. Чудим се ние,как да имаме по естествен начин свои собствени деца(не приемаме опции като: осиновяване на ци.гга.н.чч.е.,ин витро и сурогатно "майчинство").Ние,двамата много се радваме,когато видим български майки да имат дечица около себе си,но се чудим,защо има българи,които не искат да почувстват тази радост-децата,и за жалост избират аборта? Децата,заченати по естествен начин-това е щастие.
153
0
 
2
 
! Отговори
11112222333 преди 1 година
Скачайте още малко скоро ЕС ще гласува закон за фалшивите новини и ще ви свие претенцийките. Директно х-са и грешка 404 ще сте
152
5
 
0
 
! Отговори
11112222333 преди 1 година
Това във връзка с Българската църква майка на Македонската ли го написахте руски парц али? Тръгнал Ванюшка пияницата да се сравнява с АМерикано а жена му мечтае за Американо да се жени а дъщеря му му лапка за лъжти стотинки. Иначе и ванючка бедняка и той велика империя бил . ПФУ Ваша мама сръбска наядена с уранови бомби ваща мама руска алкохолизирана и мизерна проста
151
0
 
6
 
! Отговори
Келеш преди 1 година
Голямо *** на коментари пада, голяма цензура от днес.бг. Някой ден журналята ще висите до политиците да знаете.
150
0
 
6
 
! Отговори
до 145 преди 1 година
Виж сега - чехълче!
Тук възрастните си говорят за сериозни неща...за деца!
У ваше село - кръгозора стига до на съседа бричката!
149
0
 
12
 
! Отговори
РАДОСТ от ГРЕБ преди 1 година
СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА УВЕЛИЧАВАТ ДЕТСКИТЕ С 3 ЛЕВЧЕТА ( ако си с 1 дете )

АКО СИ С ДВЕ УВЕЛИЧЕНИЕТО Е 2,50 ЛЕВЧЕТА МЕСЕЧНО

ПРАЗНуй НАРОДЕ
148
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 145. Карат нови коли, но един работник назначен директно към фабрика без посреднически фирми взима 2000 Е чисто и повече, вноската варира месечно, но можеш и под 100 Е месечно, застраховка според кубатурата. Аз плащам 40 Е. Така че да караш нова кола, не е лукс, дори да си обикновен работещ. Няма смисъл да се сравняват несравними неща. Детски за всички деца на работещ поне един членове от семейството в Германия 195 Е, дори и дето ти да е в БГ.
147
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъжът с достойна работа и заплащане без да ни сапунисват разни рабатодателски съюзи, че ако владеш шведски, холандски 2000 лв. ще ги взимаш със сигурност и че всички сме иначе тъпаци. Ами нали някой трябва да ти изхвърли боклука, тези хора не трябва да живеят ли? Втори мит, най-дълго майчинство в ЕС. Жената трябва да работи, но с 2 деца и 8-9 часа го няма в ЕС. Масово жените работят почасова и са ефективни и като майки и като работещи, а често въобще не работят.
146
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До колегата 80 под мен,

Ама чакай сега, нали трябва да има, някой и да работи, да произвежда!? 9 милиона висшисти ли ще ставаме?Кой ще работи на полето, в металургията, в леката промишленост?Ти защо мислиш, че всички които не са началници са неудачници, не са щастливи и живота им е драма?
145
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До *** 2

Инфантилни простотии, че парите нямат значение - говорят само за умствения дефицит на пишещите го

Абе смешнико, на запад най-продаваните коли са Голф и Тойота Корола.Да не мислиш, че всички се возят в БМВ Х5 и Ауди Ку7 ?Хахаха прост човек!Аууууу у дома няма басеин, детето ще се срамува. Хахахахаха
144
0
 
14
 
! Отговори
РАЗБИРАТЕЛ преди 1 година
С 37 левчета НЕ СЕ ГЛЕДА ДЕТЕ,

АМА ТЕЯ В СОФИЯ ОТ ГРЕБ И ТЯХ НЕ ГИ ДАВАТ

ИНАЧЕ ВСЯКА ГОДИНА УВЕЛИЧАВАТ ОСИГУРИТЕЛНИТЕ ПРАГОВЕ
143
0
 
14
 
! Отговори
БОРИС - of преди 1 година
ДО КОГА ЩЕ БЪДАТ СПРЕНИ СМЕШНИТЕ ДЕТСКИ ОТ 37 лв. МЕСЕЧНО

ЗАРАДИ ПРЕСТЪПНИЯ ПРАГ ОТ 400 лв. БРУТО ?

ДОКОГА БЕ У-БИЕЦ ?
142
0
 
25
 
! Отговори
Циник до 141 преди 1 година
В Германия е почти 200€ месечно - в България - няма и 20!
Отделно - когато се роди сина ми - ни върнаха около 4 000€ данъци!
А ти работи за ромите, и храни децата с " цигaнска баница"!