На Стефановден почиваме, на 2 януари - отново на работа

Коледните празници по-дълги заради новото правило за почивните дни
27 ное 2017 22:37,
10
На Стефановден почиваме, на 2 януари - отново на работа
Снимка: pixabay.com

Тази година ще почиваме един ден повече по Коледа. "Бонусът" идва след като отработването и сливането на почивните дни отпадна като практика.

23 и 24 декември се падат в събота и неделя, а 25 и 26 са официални почивни дни. Но тъй като Бъдни вечер е в неделя, по новата схема ще се почива и в сряда на 27 декември. Така се събират пет поредни почивни дни - от 23 до 27 декември.

По Нова година обаче ще почиваме само три дни. 30 и 31 декември се падат събота и неделя, а 1 януари е понеделник. Така вторник - 2 януари, е официален работен ден, пише Нова телевизия.

През 2018 г. обаче ни очакват няколко дълги почивки от по 4 или 3 дни. Първата от тях е от 6 до 9 април - от Разпети петък до втория ден на Великден.

Три дни се събират от 3 до 5 март - за Освобождението, по Гергьовден (5-7 май), за Деня на независимостта (22-24 септември) и по Коледа - от 24 до 26 декември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЯма да работят шивашките фирми с някои изключения някъде по Кърджалийско евентуално ,в пиринско например никой не работи защото особено ако шеф е грък те са религиозни и си заминават да си празнуват.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Некоректно подадена информация!Защо събота и неделя се съобщават като почивни дни по повод Коледа и НГ? Те са почивни дни по принцип.ПРАЗНИЧНИТЕ дни са 3 за Коледа и 1 за НГ.Тази манипулативно поднесена информация нагнетява отношенията бизнес-работещи. Кой има интерес от такова напрежение и евентуален конфликт?Хайде, ИИнспекцията по труда да тръгне на проверки в шивашките фирми и разните цехчета на 26 и 27 декември и на 30 декември! 80% от тях ще работят, тайно. Ама никой няма да ги провери.
7
1
 
2
 
! Отговори
Бандит преди 6 години
Снимката обиколи кулинарните групи във ФБ. Жената сподели,че няколко пъти са и трилиона публикацията.Беше наплюта моментално.Странни същества са хората.
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега оня робовладелец Домусчиев ще ревне че се почива много и така нестава,след него и другите ***@.
5
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък викам да слеем старата със новата година - по стара традиция! Т.е. без почивка.
4
0
 
20
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Чудесно ! Тъкмо нямах отпуска !!
3
7
 
20
 
! Отговори
Цецо крадецо преди 6 години
Народа трябва се напъне да работи здраво ,че суха пара ми трябва за курорта.
2
9
 
17
 
! Отговори
Бат`Бойко преди 6 години
Аз всеки ден съам в почивка, само в сряда правя 2 часа заседание. Иначе обикалям Европа - два дни тук, два дни там.
1
7
 
53
 
! Отговори
Депутата преди 6 години
Ние пък за лятото каква ваканция ще си гласуваме... Месец и половина на Халкидики планувам пък простолюдието да мисли икономиката.