Вежди Рашидов: У нас остана това, което не става за чеп за зеле!

Творецът също е в България, за разлика от децата си
27 ное 2017 15:07,
187
Вежди Рашидов: У нас остана това, което не става за чеп за зеле!
Снимка: Bulfoto

Вежди Рашидов отбеляза, че България изнася потенциала си в чужбина, а тук остава това, което "не става за чеп за зеле".

Депутатът от ГЕРБ споделя в интервюто си за БНТ, че не съжалява, че не е министър на културата и в сегашното правителство, защото е бил на поста достатъчно дълго време.

Освен това бил настъпил период на демотивация, заради "т.нар. интелектуалци и платени протестъри", които са критикували културните му проекти като Ларгото и "Квадрат 500" в столицата. А сега същите хора били във властта на директорски позиции, подчертава депутатът.

"Обичам свободията, а не свободата. Искам да се върна към амплоато си на творец. В България никой не е свикнал да се отказва. Благодаря на премиера Борисов, защото бях до последно в кандидатурата, но имам нужда от почивка. Непрекъснато имаше дежурни, които ме обвиняваха в кражби и измами", каза депутатът.

Рашидов се похвали с предстоящите си изложби, като най-скорошната ще е по повод рождения му ден на 14 декември, където ще се изложат западноевропейски картини в живопис, както и реставрирани картини.

Специално място ще намери и платно на Рембранд. Той допълни, че му предстои изложба с лични творби по време на европредседателството, както и изложби в Люксембург и Третяковската галерия в Москва.

Рашидов осъди поведението на опозицията в сегашния парламент, но отбеляза, че ако тя продължи да се държи така "инфантилно", най-вероятно партия ГЕРБ ще управлява и след следващите избори. Той отбеляза, че общественото говорене е нехигиенично, от което е пострадал и лично той.

Рашидов сподели, че синът му не живее в България, защото дъщерите му, които са негови внучки, били тормозени в училище заради медийния образ, изграден за дядо им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари