Балон ли са цените за недвижими имоти у нас?

Експерт: Сделките, които Европа използва като данни, са нереални
29 ное 2017 21:15, Красимир Ангелов
33
Балон ли са цените за недвижими имоти у нас?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Има ли балон на пазара за недвижими имоти в България? Европейската комисия заяви, че трябва да се притесняваме, че цените са завишени.

Темата предизвика дискусия между гостите в студиото на "Денят ON AIR" - журналистът Светослава Рудолф и брокерът Маноел Попов. Рудолф смята, че информацията е реална и даде пример с голямото търсене на имоти в столичните квартали "Студентски град", "Младост" и "Витоша", където се купува чертеж, преди да има първа копка.

"Няма никаква гаранция, че хората ще получат тези имоти", подчерта обаче журналистът.

Маноел Попов пък смята, че определението "балон" е твърде пресилено. "Нямаме наличие на външни инвестиции на пазара, за да смятаме, че има "балон", твърди той.

Според него сделките, които Европа използва като данни, може да се определят като нереални.

Причината - някои от тях са осъществени в нотариална форма миналата година, а са влезли в Агенцията по вписванията през текущата.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: имотиброкериBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
17
 
8
 
! Отговори
на зелено преди 6 години
стойте си на село...там балони нема...и без това съсипахте столицата.....
7
1
 
38
 
! Отговори
имотен балон част 2 преди 6 години
Десет години след и мотния балон от 2008 *** годинаБанкерите успяха да надуят колосален нов такъвВижте цените на жилищата в София - само за две години на места са вече тройни .Заради изкуствените почти отрицателни лихви по спестяванията на хората ,банките успяха само за две години да надуят до нереални нива цените на жилищата.Не купувайте имоти на тези цени ,те не отговарят нито на качеството им нито на ифраструктурата нито на икономиката в момента .
6
1
 
46
 
! Отговори
имотен експерт преди 6 години
Такова надуване на цените не е имало от 2008 *** година собено в София цените на жилишата станаха тройни -банките нарочно държат лихвите почти отрицателни и ака се всява страх у хората че ще загубят парите си ,брокерите лъжат населението да си вкарва парите в тухли и да тегли уж изгодни кредити.Осъзнайте се и вижте че цените не са реални ,щом и от Европа се констатира значи Балона е факт и положението е страшно вече !
5
0
 
42
 
! Отговори
по нашенски преди 6 години
Балона си има име!"Ако мине!"
4
2
 
43
 
! Отговори
НЕ КУПУВАЙТЕ В СОФИЯ преди 6 години
Цените на жилищата в София са надути до пръсване .Банковата ,брокерската и имотната мафия работят на пълни оборотиБанките лъжат с уж ниски лихви,но лихвите ще бъдат вдигнати до една година ,цените на жилищата не отговарят на ръста на заплатите ,продава се незаконно на зелено,сгради без гаранции за завършване -не купувайте жилища на тези цени защото така подхранвате балона още повече .Вижте цените -продават ви кутийки за по 200 000 лева ,не само че има балон,а той е огромен вече
3
0
 
33
 
! Отговори
broker преди 6 години
Значи брокера сам доказва, че има балон! Всички тръбят че тази година продажбите растат, а всъщност това са завършени строежи от минали години и вписани тази година! Цените бяха дооооста по-ниски 2013-2016. Графиките в имотните сайтова показват подскока в цените и ЕС не са ***!
2
0
 
41
 
! Отговори
ИМОТНИЯ БАЛОН Е ФАКТ преди 6 години
Отворете сайт за обяви- цени над 1200 евро за изкоп и въздух.Но иначе балон няма .Балона го надуха банките с техните отрицателни лихви по спестяванията на хората заедно с брокерите и имотните агенции.В София цените са толкова надути че имотите вече са непокупаеми .Цените на недвижимите имоти са двойни и тройни и то за има няма две години.С колко се вдигнаха заплатите за да отговарят на тези цени ?
1
3
 
31
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Така заявиха и от ЕС скоро че има балон,алчноста на брокерите ще разплаче много хора.