Баретите на бунт! Шефът им возил гадже със служебна кола из молове

Георги Гайков ги заплашвал, че се ползва с политическа подкрепа
Обновена: 29 ное 2017 09:12 | 29 ное 2017 08:52,
96
Баретите на бунт! Шефът им возил гадже със служебна кола из молове
Снимка: архив, Булфото

Вътрешният министър Валентин Радев е разпоредил проверка на Специализирания отряд за борба с тероризма, заявиха от МВР.

В понеделник част от антимафиотите изпратиха писмо до него, главния секретар, вътрешната комисия в парламента и вицепремиера Красимир Каракачанов.

В него те сигнализират за влошена работна обстановка в отряда и обвиняват командира си Георги Гайков в саморазправа с неудобни служители.

Твърдят, че толерирал негови приближени и не давал възможност на доказани кадри да се развиват. Освен това ползвал служебната кола да разхожда приятелката си по моловете и се хвалил, че има политическа подкрепа.

"Притеснението от реваншизъм изцяло е превзело структурата. Служителите вече се страхуват дори да разговарят помежду си", пише в писмото, изпратено до медиите.

Според сигнала Гайков планирал ново щатно разписание, с което да отстрани неудобните служители и да назначи на тяхно място негови приближени.

Георги Гайков ръководи отряда на баретите през 2013 и 2014 г., а после - от юли 2017 г. досега. Не е титуляр на поста, а е временно изпълняващ длъжността.

Името му нашумя покрай стрелбата в Лясковец, когато при опит за задържането му Петко Петков уби баретата Емил Шарков. Оттогава съпругата и майката на Шарков обвиняват бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров и Гайков за планирането на операцията.

Проверката в отряда на баретите ще се извърши от инспектората към МВР. Срок за нея не бе оповестен.

Бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров обяви пред Bulgaria ON AIR че броженията в звеното не се случват за първи път.

Той обаче отказа да вземе отношение по сигнала на баретите преди да е завършила проверката.

"Кадровата политика в МВР е от компетенциите на министъра. Главният секретар предлага, министърът утвърждава. Гайков е работил с няколко министри назад във времето и няколко главни секретари. Никога не съм си позволявал да влизам в коментари без да познавам факти и обстоятелства", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
16
 
! Отговори
Един от многото преди 6 години
До защо:"...но реформи и промяна няма...",няма и да има,защото няма политическата воля и желание на управляващите да реформират системата?!От 2000 година до сега,от МВР бяха пенсионирани,уволнени или освободени доказани професионалисти,а политическите назначения на ръководители в центъра и по-места са плачевни,видно и от изнесените резултати!
30
24
 
5
 
! Отговори
Герберист преди 6 години
Браво на Бойко, най-честният от всички, той ще оправи нещата , въпреки вас *** на които се плаща да пишете против него!
29
4
 
24
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Премиера ни Борисов изхарчи 32 млн.лева пари от държавата за частни полети с правителствения самолет.И никой не му потърси отговорност.
28
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само тоз държавен шеф лий праил тез рабути?
27
23
 
4
 
! Отговори
Горд Гербер преди 6 години
Докато БСП и Нинова таксито са в парламента нищо добро не чака държавата. Браво на Бойко и останалите народни представители, че реагират на всеки сигнал и милеят за българските граждани! Завинаги ваш последовател , горд съм с такива оправници че най-накрая някой мисли за България!
26
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, това е. Такъв манталитет си отгледахме и възпитахме и си ни харесва.Тва сигурно е изключение за цялата държава. Другаде никъде не става това. И бензин не се точи и т.н.
25
0
 
46
 
! Отговори
........ преди 6 години
След като стане "началник" по наследствена линия първата задача на тюфлека е да се обгради с тюфлечета рода..и да се разпищоли..да мачка политически неугодните, тези без връзки и да почне лапането...
24
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошо че от *** 20 не са алтернатива. Так, че кутевчетата да мълчат.
23
1
 
27
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Е да, разбира се. Всичко в л.айна и само те (баретите) накацали отгоре като бели лебеди.... Нема що. Открай време в този "отряд" влизаха основно връзкари - къде по политическа, къде по роднинска линия. Защото се очаква да са верни "служители" на властта, а в замяна - те се държат като легализирани мутри. Няма как сега да хване тази "трагедия" да докосне някой. А този техен Шеф дали щеше да е такъв без политическа воля? То се подразбира от длъжността му. Така че, не виждам новина тук.
22
16
 
2
 
! Отговори
до 22 преди 6 години
Ами да - може да оправин корупцията като я заменим с по-голяма като при Путин или дори като режим в Северна Корея.
21
0
 
29
 
! Отговори
ох преди 6 години
Писал съм сигнал до инспектората към МВР за корупция на катаджия. Дойде отговор достоен за хумористично издание, дори недоредактирано на компютър от друг случай. Браво на баретите за смелостта им.
20
3
 
34
 
! Отговори
Наивен гербераст преди 6 години
"Освен това ползвал служебната кола да разхожда приятелката си по моловете и се хвалил, че има политическа подкрепа."Политическата подкрепа за корумпето не е от ГЕРБ! Невъзможно е! Това е постановка на Путин, БСП и марсианците! Протестиращите са се срещали с Решетников и Калашников. А и руските хакери са намесени. Само миличкият ми Бойко е невинен! 24/7 работи на полза роду! Остана кожа и кости от нерви и работа!
19
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И СДС, и НДСВ станаха причина да изплуват незнайни "герои" на ключови постове, да окрадат де що може и да се потулят, но ГЕРБ е рекордьор - и как няма да е, като Баце ги раздава благословиите.... разни хора, разни идеали....Ех, къде си, Алеко, да видиш на Бай ти *** внуците и правнуците! Кожата са му одрали, ала са по- от него!
18
0
 
39
 
! Отговори
ужас преди 6 години
Щом и тези добре подготвени и тренирани служители писнаха срещу хаоса в МВР,представете си до къде е докарана системата.
17
3
 
50
 
! Отговори
Гарантирано от ГЕРБ преди 6 години
Анархията е навсякъде в България. Вече копаем дъното.
16
1
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
1994 г в белите брези се биха две групи от този отряд защото нямаше информацияза тази брилянтна операция в лясковец изпратени баретите да арестуват селскияпияница след като можеше да го поканят на една ракия в близката крьчма и сегаскандал всичко тлее и в един момент избива то не може простотия безкраи
15
1
 
34
 
! Отговори
Нема такава държава преди 6 години
Както каза Баце преди време, в България само космонавтите още не са стачкували !
14
3
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
по известните бандити не излизат ли от този отряд борисов ли назначаварьководителя им защото от турските сериали разбрахме че еничарите са прякоподчинени на султана и се използват по негово усмотрение
13
7
 
29
 
! Отговори
Ух Бай Тошо преди 6 години
Гледай твоите деца кви ги надробиха...Соца бе уродлив а демокрацията дваж по-уродливо.
12
1
 
32
 
! Отговори
Anonymous преди 6 години
На база му идва времето...нещо скоро ще стане...щом и баретите се вдигат..