Баретите на бунт! Шефът им возил гадже със служебна кола из молове

Георги Гайков ги заплашвал, че се ползва с политическа подкрепа
Обновена: 29 ное 2017 09:12 | 29 ное 2017 08:52,
96
Баретите на бунт! Шефът им возил гадже със служебна кола из молове
Снимка: архив, Булфото

Вътрешният министър Валентин Радев е разпоредил проверка на Специализирания отряд за борба с тероризма, заявиха от МВР.

В понеделник част от антимафиотите изпратиха писмо до него, главния секретар, вътрешната комисия в парламента и вицепремиера Красимир Каракачанов.

В него те сигнализират за влошена работна обстановка в отряда и обвиняват командира си Георги Гайков в саморазправа с неудобни служители.

Твърдят, че толерирал негови приближени и не давал възможност на доказани кадри да се развиват. Освен това ползвал служебната кола да разхожда приятелката си по моловете и се хвалил, че има политическа подкрепа.

"Притеснението от реваншизъм изцяло е превзело структурата. Служителите вече се страхуват дори да разговарят помежду си", пише в писмото, изпратено до медиите.

Според сигнала Гайков планирал ново щатно разписание, с което да отстрани неудобните служители и да назначи на тяхно място негови приближени.

Георги Гайков ръководи отряда на баретите през 2013 и 2014 г., а после - от юли 2017 г. досега. Не е титуляр на поста, а е временно изпълняващ длъжността.

Името му нашумя покрай стрелбата в Лясковец, когато при опит за задържането му Петко Петков уби баретата Емил Шарков. Оттогава съпругата и майката на Шарков обвиняват бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров и Гайков за планирането на операцията.

Проверката в отряда на баретите ще се извърши от инспектората към МВР. Срок за нея не бе оповестен.

Бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров обяви пред Bulgaria ON AIR че броженията в звеното не се случват за първи път.

Той обаче отказа да вземе отношение по сигнала на баретите преди да е завършила проверката.

"Кадровата политика в МВР е от компетенциите на министъра. Главният секретар предлага, министърът утвърждава. Гайков е работил с няколко министри назад във времето и няколко главни секретари. Никога не съм си позволявал да влизам в коментари без да познавам факти и обстоятелства", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
2
 
! Отговори
Ели преди 6 години
Ми като е започнал министъра, да види как дерибейства Хасковския Брус Уилис (както сам се нарича) в КАТ. Сега пак се знае кои ще спечелят конкурса, но най сигурно се знае кой в никакъв случай не трябва да спечели. Защото хем е кадърен, хем не му лиже ***. Непростима комбинация...
70
0
 
5
 
! Отговори
Ufo преди 6 години
dnes ste mai samo s bareti...i gologlav klozeten montajnik...sichkoto general razhojda sveta...
69
10
 
10
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Те пък едни барети...
68
1
 
12
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
До СИАЙНА:И там назначенията не са случайни?!Съпруги,дъщери,снахи,приятелки,любовници,познати на тоя или оня?!Преди 10 ноември,в МВР болница се назначаваха синове и дъщери на активни борци,и други такива високопоставени личности?!Колкото до тяхната компетентност.както и на служебните лекари в поделенията на МВР,е под въпрос и тема на друг разговор!?Там не преглеждат или лекуват,а изпълняват директиви-или си годен или негоденили ставаш или не ставаш!?Същото е и в Института по-психология на МВР
67
3
 
8
 
! Отговори
Маргинал преди 6 години
До Армагедон----Я посочи къде е "истинската" демокрация - еталон!Щото от личен опит зная, че колкото "демократични" държави има по света толкова и демокрации.Например тази в Италия доста се различава от тази в Дания или в Британия а те от своя страна от тези в САЩ или Япония.Е, ще речеш, че имало общи "принципи", но и те се различават в зависимост от културата и историческите традиции на народите.А, що се касае до САЩ и тук корупцията в полицията цъфтеи и процъфтява.Вервай ми!
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАми не може. Няма как да стане защото тия от новините работят за тия с парите. Даже има рима.
65
0
 
13
 
! Отговори
СИАЙНА преди 6 години
ДАМ.Същото е в МВР болница.Дамите от Телка се изявяват като унищожители набългарския мъж който иска да започне работа в МВРСтигаш до тях след редица пригледи и те класират негоден.Ревизирайте и тези жени.Че са се забравили
64
0
 
6
 
! Отговори
Armagedon преди 6 години
До Бай-Кольо Киното не ми е приоритет,нито професионална визия. А възрастта ми е почтена.В БГ-етото няма истинска ДЕМОКРАЦИЯ.В такава среда може да има само *** "пролетариат" назначен по партийна линия на ДЪРЖАВНА служба т.е. *** ЕЛЕКТОРАТ. (не мислещи и градивни хора,а послушковци и интересчий) За съжаление такава е действителността.Бедни ми бедни народе , кой те в таз робска люлка люлее?
63
5
 
5
 
! Отговори
Бай-Кольо преди 6 години
До Armagedonи ...мноо филми гледаш ,мойто м'че,намали ги малко. :) Такива д ървени философи като теб,паднаха за свободата на "народа"...по-точно...размазаха се по пътищата на Родината.
62
0
 
9
 
! Отговори
123 преди 6 години
До НасоЗа съжаление на майките и бащите ни цял живот им е набивано, ч емирът е най-важен, ама не е вярно, оцеляването е по-важно.
61
3
 
7
 
! Отговори
Armagedon преди 6 години
До Бай-Кольо. Избий си чуковете ,сърповете и петолъчките от главата. КОНСТИТУЦИЯТА е над всички и над всичко.И аз не я харесвам ДЕМОКРАЦИЯТА ама друго освен нея по-справедливо няма.Всеки пълнолетен български гражданин може да пита, да се интересува, да предлага и да бъде избиран. А не само тиквите и кратуните с петолъчки, сърпове и чукове в главите.Демокрацията е за всички и всички би трябвало да сме равни пред ЗАКОНА. БГ-етото не ти е бащиния.Друг е въпросът ,защо няма Държава?
60
1
 
16
 
! Отговори
Armagedon преди 6 години
Ако това се бе случило в САЩ,начаса щяха да му отнемат оръжието,легитимацията и да го отстранят от длъжност,до изясняване на случая.И ако се окаже истина написаното в жалбата,следва арест,съд,присъда и затвор Но в БГ-тото това никога не се случва а още по-малко да го уволнят.Чакат ги сами да си подадат оставката и случая приключва.Затова и БГ-гетото е на тоя хал.*** народ,слаба Държава.А тук изобщо няма такава,както и народ."Не сме народ а ***."Не го казвам аз ,а поета преди почти век.
59
0
 
6
 
! Отговори
Бай-Кольо преди 6 години
До Анонимен 64Естествено...но те го зариха като триглави лами с въпросите си..при бързото говорене е доказано че човек не може да мисли едн0временно когато говори...още по-малко че те си нямат хал-хабер от това което питат...утре ще са го забравили...но няма да забравят,това е на 100%...да идат до банкомата и да си получат паричките...те това е най-важното-за тях !51240
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бай-КольоИзвини ме Бай-Кольо, моите уважения, но всеки един от нас допринася за съществуването на секретните поделения, знаем че има скрито покрито, но те трябва да работят за благото на държавата и народа, а не за благото на някой друг. Ние трябва да им се доверяваме, а не да ги презираме заради поведение и стъкмистика.
57
7
 
5
 
! Отговори
Бай-Кольо преди 6 години
Не е работа на пляймейтки и манекени водещи се под гръмкото име "ж урналя" и с още ж ълто около у стата да се мешат в работата на секретните поделения. И как то обичаше да казва баба ми Гицка..." разбрах че е ж урналист...ама кво работиии".
56
0
 
12
 
! Отговори
Насо преди 6 години
Изляло се пумия, а в папките нямало нищо подобно!!!. Е как ще има, нали си ги пишете сами тези папки. В този живот, ако не друго поне разбрах, че майките и бащите ни са ни научили погрешно да обичаме, трябваше просто да ни сложат камъка в ръката. Безгранични лъжци и душички на на хора с изгнила плът. Един ден когато ще се срамувате да се присъедините към дедите си.
55
6
 
16
 
! Отговори
Пенсионер на 50 преди 6 години
Така е у МВР-то,особено след като беше оглавено от старишаната Цецо,който разбира от полицейска работа,толкова колкото магаре от духова музика!Не че преди беше нещо по-добро,но при него нещата удариха дъното!Добре че се пенсионирах преди няколко лета. Сега с пенсия 910 мили български левчета и около 1500 лв.се наслаждавам на живота хубав и спокоен!
54
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВЪПРОС към ДАНСТи да не мислиш, че ДАНС са по-различни и те изпълняват поръчки.
53
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредния самозабравил се комплексар, докопал се до власт. Мислех си, че след Р.Бъчварова няма накъде по-надолу....е, имало.Нека В.Радев обясни на обществото как, защо и КОЙ му нареди да върнат Гайков начело на отряда след ювелирната акция в Лясковец???????
52
0
 
11
 
! Отговори
123 преди 6 години
Лелее пък мислех тия ****** от парламента от далече да им засвидетелствам любовта си. Сега като гледам и охраната им колко е доволна от тях мисля направо облизо, че може отдалече и да не улуча.