От МВР оптимисти: Мерките ни на пътя дават резултати

Полицията и АПИ работят в добър синхрон, стана ясно от съвещание
29 ное 2017 18:30, Красимир Ангелов
8
От МВР оптимисти: Мерките ни на пътя дават резултати
Снимка: МВР

Между МВР и АПИ има добър синхрон, а мерките на пътя дават резултати, стана ясно по време на национално съвещание по проблемите на пътната безопасност. То бе свикано от главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов и директорът на Главната дирекция "Национална полиция" гл. комисар Христо Терзийски.

На него присъстваха директорите на ОДМВР, началниците на Пътна и Охранителна полиция от цялата страна. Гости на съвещанието бяха председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов и изпълнителният директор на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" Красимир Сребров, съобщава МВР.

Началникът на отдел „Пътна полиция“ в ГДНП комисар Бойко Рановски представи анализ за състоянието на пътнотранспортната обстановка. Направен бе изводът, че набелязаните и влезли в сила в началото на годината мерки дават положителен резултат, но все още предстои много работа, за да може това да се превърне в тенденция.

В тази връзка бяха обсъдени и последните тежки пътни инциденти, станали на територията на страната. Отново бе обърнато внимание на взаимодействието с местната власт и институциите.

В рамките на съвещанието беше отделено специално внимание и на готовността на полицията за настъпващата зима. "Между МВР и АПИ има добър синхрон", посочи председателят на АПИ инж. Дончо Атанасов. Той припомни, че по време на кризи работи междуведомствен щаб, а на място областните дирекции на Пътно управление поддържат връзка със съответните областни дирекции на МВР.

Дончо Атанасов подчерта, че приоритет всяка зима са магистралите и първокласните пътища и заяви, че при всеки своевременно подаден от полицията сигнал за възникнал проблем на пътя ще се реагира незабавно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
12
 
! Отговори
Песимист преди 6 години
Тримата глупацци били оптимисти!
3
1
 
8
 
! Отговори
музикант преди 6 години
няма как тия ръбове да оправят ситуацията по пътищата.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя по средата до кога ще си оставя ръцете по МВР?
1
0
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
"Мерките ни на пътя дават резултати" - Дават - затуй половината са в канавката...