Към 300 лв. ще даде българинът за почивка по празниците

Някои резервации са направени дори година по-рано
30 ное 2017 11:30, Екип на Bulgaria On Air
23

По-малко от месец остава до любимите на малки и големи Коледни празници. Предстоящите срещи с любими хора, коледни банкети и подаръци приповдигат настроението ни.

Къде обаче ще почива българинът по празниците и колко пари е склонен да похарчи?

"В най-добрия случай резервациите се правят година по-рано. Едва 4-5% от българите обаче правят подобни предварителни записвания. А останалите, които все пак искат да празнуват в по-висок клас хотели в родните ни курорти, е хубаво до края на месец октомври да са резервирали своите места, защото след това шансовете им да намерят нещо свободно са минимални", посочи в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

Той допълни още, че българинът тази година си е отделил средно около 285 лв. за почивка в България, а тези, които са избрали чужбина - около 495 лв. за двудневен пакет.

"Независимо от по-дългата ваканция около празниците, българите свикнаха да правят по-къси почивки. А 2017 от своя страна беше поредната успешна година за страната ни", коментира Румен Драганов.

Пред Bulgaria ON AIR зам.-председателят на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова бе категорична, че мястото, където ще прекараме празниците, няма никакво значение, важно е преживяването.

"Важно е какво предлага самият хотел или туристически комплекс, но на първо място, разбира се, е с кого ще бъде споделена тази почивка. Празниците имат смисъл само, ако са споделени с хората, които обичаш", каза още Полина Карастоянова.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
аз не сьм *** за зеле и няма да похарча и стотинка повече от това което щеизхарча днес или утре изобщо не ме интересуват никакви празници освен да сеизтровите с риба друго няма да си спечелите какво като идва нова година подобре ли ще става нали 27 години все си пожелаваме нещо и то не става
13
0
 
2
 
! Отговори
нинова преди 6 години
Весели празници тиквеници изпечете и не мърморете
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към 300 на Топлофъкация и на Фандъчето за данъци да оправят тротоарите. С останалите 160 ще ги разпределим за ядене, транспорт и подарък за детето.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аре да не ми казвате колко ще сме, а.
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, не спряхте да пропагандирате колко е богат българина и пишете все едно, че всички са си надвили масрафа, всички ще са по хотели и заведения, в чужбина или по курортите, а хората тънат в бедност. Ще сложат една трапеза на НГ и после януари и февруари ще се свиват и ограничават. Едни ще похарчат 1000-2000лв за празниците, други ще похарчат по 40лв и пишете средно 300лв.
9
1
 
3
 
! Отговори
А др.Рагин къде ще преди 6 години
празнува?!Ако кажете, качвам се на третия етаж и падам жертва. В петък и това ми мина през акъла - да скоча, но колегата беше заключил външната врата.Аз съм си изживял живота, няма смисъл да стоя тук и да ме плюят на 70 години, категоричен бе Рагин.Аман от експерти !
8
1
 
4
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Ах Канада, там в Канада,Коледа в Канада за награда.Колко дневен е пакета,да не разсъждава пак експерта !
7
1
 
14
 
! Отговори
българче преди 6 години
Ехей, че аз ако имам 300 лева по празниците ще се оженя бе!!!50 - 100 лева най-много. Ако и тях ги получа, че шефът е нещо скръндзав.
6
3
 
4
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Ето, че идват празници пак.Смело ще харчи *** Юнак.Горд европеец е ***, налиджобът му пълен е с много пари.
5
10
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
Народа все реве, че няма пари и така, както уж няма, като дойдат Коледа и Нова година, прекарва две седмици само на тежки софри. И става от софрата, колкото да се премести на друга. Да не говорим какво става по магазините.
4
2
 
1
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Е па тая ша арчи за 9 човека толко ли си зазслужила *** уеи
3
3
 
11
 
! Отговори
CrazyWorld преди 6 години
Кой е този Българин!?!Сметки плаща ли, пазари ли, транспорт ползва ли, лекарства купува ли и т. н..?Сигурно е единственият който може да си го позволи с честен труд. да не кажа дори изключение!
2
4
 
7
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
Това средноаритмично ли е щот аз доста ще лиша с 2500 а мисла че е нищо
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е ли твърде смело обобщението, че българинът ще даде 300 лв. Все си мисля, че ще ги даде този който има, тези които нямат къде са в цЕлата схема .