Летище София посрещна 6-милионния пътник

26-годишната щастливка е българка, пристигаща от Дортмунд
30 ное 2017 15:22, Анисия Иванова
6

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

В навечерието на коледните празници най-голямото международно летище у нас отбелязва своя втори рекорд за година. Само за месец и половина през летище София преминаха 1 млн. пътници, а на днешния ден пристигна 6-милионният.

Виолина Тренчева е късметлийката, която кацна с полет от Дортмунд на авиокомпания Wizz Air. Линията до немския град е открита през 2008 г. и оттогава превозените пътници са 753 106, а полетите са ежедневни.

На официална церемония, под съпровода на учениците от Музикалното училище "Любомир Пипков", Съветът на директорите на "Летище София" ЕАД приветства 26-годишната щастливка, като й връчи ваучер за пазаруване в магазините на летището, след което бе разрязана и празничната торта, съобщиха от летището.

"Радостни сме, че за първи път в историята на българско летище, в рамките на една календарна година бяха отбелязани два рекорда. Само месец и половина след като посрещнахме 5 млн. пътник, днес пристигна 6-милионният. Това е доказателство за отличната работа на целия екип на столичното летище и добрите ни партньорските взаимоотношения с авиокомпаниите, наземните оператори, Гранична полиция, митница и др. служби“, отбеляза изпълнителният директор Владимир Рапонджиев.

От Wizz Air също зарадваха пътничката с подарък – ваучер за пътувания с авиокомпанията.

"Като водещата авиокомпания в България ние сме щастливи да отпразнуваме този забележителен етап от историята на Летище София – 6 милиона пътници само за една година! Това е рекорд за летището и за нас е гордост да сме част от това постижение с нашите полети от София до 32 вълнуващи дестинации и предстоящите 4 нови маршрута от март следващата година“, заяви Габор Васархели, мениджър корпоративни комуникации в Wizz Air.

Привличането на по-голям пътнически и товарен трафик е една от основните цели на ръководството на летище София и за нейното постигане се работи целогодишно. Доказателството е, че само за първите 10 месеца пътникопотокът се е увеличил с 36%.

Зимното разписание на летище София предлага удобни полети с 36 авиокомпании до повече от 60 дестинации в Европа и Близкия Изток. Две сезонни линии ще бъдат открити до края на годината – easyJet започва да лети 2 пъти седмично до Единбург, а авиокомпания Nordwind ще изпълнява полети до Москва (Шереметиево).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
0
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
Wizz Air ползват изключително Т1, а пък репортажа за събитието е от Т2.
5
3
 
2
 
! Отговори
Далновиден преди 6 години
Някой ден от тая аерогара ще излети нанякъде и последният останал българин....
4
2
 
3
 
! Отговори
Ами преди 6 години
А? Има някаква грешка.... как така не е БОКОУГЛУ???
3
2
 
0
 
! Отговори
Gledka преди 6 години
Oooo, ne iskam da vijdam na Vrajdebna tesi mrasni klozeti, tavani, steni, vrati, gisheta, neusmihnat neuvajitelen namrasten personal...daje edin seliam niama za klienta tam...gule, gule...vesko ne otiva tam da pikae daje i s maska...
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 5 години ще и изпратят 6 милионият !
1
3
 
5
 
! Отговори
Баце преди 6 години
Е то ще почнат всеки месец да режат торти както е тръгнало.