Плевнелиев и Банова: Между канона и Шипченската епопея

Една захаросана приказка, която не трябваше да излиза в ефир
Обновена: 30 ное 2017 14:10 | 30 ное 2017 14:00, Александър Попов
232
Плевнелиев и Банова: Между канона и Шипченската епопея
Снимка: Хайлайф

Любовната история на Росен Плевнелиев и Деси Банова отне славата на всички останали медийни герои днес. Навръх Андреевден станахме свидетели на една захаросана приказка с величави епитети, която се разкъсва между канона и Шипченската епопея. Приказка, която въобще не трябваше да събира милионна публика.

Но да започнем отначало. Президентът заяви, че не искат да парадират с връзката им и молят за спокойствие. За да могат да си ходят за ръка по моловете. Защо тогава се явяват в национален ефир? Когато връзката им бе разкрита наистина имаше момент на сензация, но тъкмо бе затихнала и би трябвало да се радват на любовта си и изведнъж сядат на диванчето пред Гала.

Още по темата

"Не вярваме, че е добре за една любов, колкото и да е силна, да бъде експонирана пред камерите". И застанаха пред камерите...

Което намирисва на желание не за спокойствие, а за създаване на имидж. Ако си мислят, че са нещо като Кенеди и Мерлин Монро - не им се получи.

Най-малкото трябваше за това интервю да се подготвят. И да потърсят съветите на специалисти, а не всичко да изглежда толкова нелепо. 

Наговориха толкова излишни хвалебствия един към друг, че църквата трябва да помисли дали на 30 ноември към дългия списък с именици да не празнува и Росен. Защото той бе определен от Банова като най-чистия и свят човек. Епитети, които сме свикнали да се слагат към името на Васил Левски. Дъщеря й пък още от първата среща прозряла колко умен мъж е Плевнелиев. А четките продължиха с отзивчив, земен и скромен.

Първите впечатления на Плевнелиев към Банова не са скромни: "Раздава се денонощно. Бях потресен, когато видях безграничната й добронамереност". Явно и публиката трябва да остане потресена от безграничните качества на синоптичката. Нейното раздаване през деня може да има обществена значимост, най-малкото трябва да знаем прогнозата за следващия ден. Но раздаването й през нощта би трябвало да ги вълнува единствено тях. 

"Деси е много смела, тя е герой", допълва визитката й нейният любим. Защото се справила физически и психически с папараците, които я следвали. Мога да посоча още сто имена, по чийто пети са папараци, но те не са герои. Просто в даден момент са станали известни.

Всичко е много романтично, но тези епитети трябва да си ги споделят на четири очи. Да изтъкват героизма и светостта си колкото искат, но у дома, защото започват да заприличват на безкрайните любовни истории на друга "канонична" четворка - Валери Божинов, Николай Михайлов, Алисия и Николета Лозанова. А все пак Росен Плевнелиев е президент, не футболист.

Дори и когато става въпрос за любов бяха намесени високопарни политически вметки.

"Имаме кауза, цел, обичаме България, колкото и да е малко по андрешковски миришещо блатото. Тук сме, оставаме тук, вършим добри дела!". Блато, на което Плевнелиев бе президент 5 години. След като проф. Христов се изцепи, че 80% от българите са дебили, Вежди Рашидов прозря, че "у нас остана това, което не става и чеп за зеле", сега и на президента му замириса. Дано не е от зелето на Рашидов, защото още 7 милиона българи са тук и могат да се изкажат доста по-цветисто за управляващите. 

Но да се върнем на двойката, която иска спокойствие.

"Ние сме свободни и имаме право да бъдем влюбени, да се обичаме", категоричен е Росен Плевнелиев. И е напълно прав. Всеки иска да обича и да бъде обичан. Имате право, но и ние имаме право да изключим телевизора.

Гала може доволно да потрие ръце за рейтинга на предаването, за сметка на рейтинга на Плевнелиев и Банова...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
28
 
11
 
! Отговори
Миро преди 6 години
Завиждащи в България дал Господ. Червени *** с промити мозъци още повече.
130
3
 
1
 
! Отговори
Майк преди 6 години
До проф ЧучковТо пък едно ниво:)
129
10
 
11
 
! Отговори
zerodue преди 6 години
наскоро се разнасяше някакъв слух, че след европредседателството тиkвeника щял да сдава властта, а тоя плaзмодий щял да става премиер - не го вярвах, но сега като го гледам как си завира муцуната в телевизора, не виждам друга причина освен да се готви за новата си роля - няма просто логика да го прави ей така. Явно не е се е светнал, че причината всички да ни е гнус от него не е това, че нямаше жена по ръка, можеше да си спести цирка
128
6
 
7
 
! Отговори
деутче спрахе ист 6 преди 6 години
на тъз как ще викат двете момчета които е родила Юлето?Има няколко предложения: 1) Вятър Баба, 2) Барби Вятър, 3) Баба Барби и 4) Барби Баба Вятър Яга Някой да е видял Росен да се разхойда с децата на Юлето?, Да ги води по летищата, да го гледат кога му звънят, на кой сигнал го дига Смърто фона, колко минути казва Их Бин дер Презо, Я вол и Я вол вол Презо, колко минути казва повтарайки найн, их либе дих херр, фрау дер Президент уас дер Аусланд, хиер виер зинд Булгариостанд дие Тиквунден а
127
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Банова при Гала седнала до Плявата и й казва на Гала 127 пъти.."Този човек...този човек, този човек." Това показва всичко...тука не може да има любов. Иначе нямаше да го наричаш 100 пъти "този човек". Ще ме извиняваш, Банова, но ти си за парите му при него. Стиига лицемерие.
126
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затвърди тоя *** мнението на 90% от българите, че е най- жалкия и смешен президент в историята на Прехода.
125
21
 
5
 
! Отговори
Диди преди 6 години
Президента спечели сърцето на принцесата.
124
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Муахахах...Росенчо как хваща здраво ръката й пред Гала..да покаже, че няма да му избяга на такъв *** като него.
123
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Росенчо ако нямаше милионите, с тази изнержена визия щеше да е в Спартакус на Пилона.
122
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ай сектир, бре! То че е за пари е ясно от страна на тая Банова...такъв хубав крак и балкони има...празнех се докато представяше времето едно време, но с тоя *** с изпедерастеното гласче да се гушка вече ми идва извън 2-те ракии .К'во ли не правят за пари жените. Сигурно й е обещал къщата на Халкидики.
121
3
 
5
 
! Отговори
три кутрета а 2 длан преди 6 години
Барби барна на Презецо кутре номер 3, имащо фи = 6.5 мм и L = Еллината му е рогоносна
120
7
 
30
 
! Отговори
Роско преди 6 години
Най-слабият президент в историята ни!!! Кой го преследва тоя???
119
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Погледнете внимателно снимката.Рядко се вижда толкова гнусен по-мак.
118
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Престанете да критикувате хората ,оставете ги да си изживеят собствения живот Никой няма право да определя живота на другия
117
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До взаимна изгодаТя и това няма,тялото и не е хубаво.Нито гърди има,нитокрака,едни щеки,скумрия.
116
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПешоТо па ще е един клип...Тоя и тая дъска,голям клип ще напраят.
115
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Децата на активните борци станаха евроатлантици и превърнаха думата евроатлантик в *** дума, символ на продажник и престъпник с характеристики на ***. Тоя е един от тях, а тя е златотърсачка от ниско ниво. Ниско, защото е паднала до връзка с долнопробен човек. Златотърсачките от високо и средно ниво не падат толкова долу.
114
2
 
11
 
! Отговори
в зоопарка без билет преди 6 години
тя ходи наведена, за времето обяснява наведена, наведена е когато камерите я цъкат...няма ли кой да й обясни, че ако си дигне лицето, че макар носът й да е чип, то ноздрите в никакв случай ненапомнят зурличката на мъъънано Швайне ди Гуце
113
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Хартиите са от ПапирDuuuffffffffffffffaaaaaaaaaaaajjjjjjjjjj
112
4
 
8
 
! Отговори
Хартиите са от Папир преди 6 години
Бившият ни Презец обича само себе си. От малък се си гризе ноктите на двата си средни пръста, след което дълго и упорито си мие зъбките за да не прилича на рекламен агент по толетни чинии, бидета и хартия за GЪZ