Плевнелиев и Банова: Между канона и Шипченската епопея

Една захаросана приказка, която не трябваше да излиза в ефир
Обновена: 30 ное 2017 14:10 | 30 ное 2017 14:00, Александър Попов
232
Плевнелиев и Банова: Между канона и Шипченската епопея
Снимка: Хайлайф

Любовната история на Росен Плевнелиев и Деси Банова отне славата на всички останали медийни герои днес. Навръх Андреевден станахме свидетели на една захаросана приказка с величави епитети, която се разкъсва между канона и Шипченската епопея. Приказка, която въобще не трябваше да събира милионна публика.

Но да започнем отначало. Президентът заяви, че не искат да парадират с връзката им и молят за спокойствие. За да могат да си ходят за ръка по моловете. Защо тогава се явяват в национален ефир? Когато връзката им бе разкрита наистина имаше момент на сензация, но тъкмо бе затихнала и би трябвало да се радват на любовта си и изведнъж сядат на диванчето пред Гала.

Още по темата

"Не вярваме, че е добре за една любов, колкото и да е силна, да бъде експонирана пред камерите". И застанаха пред камерите...

Което намирисва на желание не за спокойствие, а за създаване на имидж. Ако си мислят, че са нещо като Кенеди и Мерлин Монро - не им се получи.

Най-малкото трябваше за това интервю да се подготвят. И да потърсят съветите на специалисти, а не всичко да изглежда толкова нелепо. 

Наговориха толкова излишни хвалебствия един към друг, че църквата трябва да помисли дали на 30 ноември към дългия списък с именици да не празнува и Росен. Защото той бе определен от Банова като най-чистия и свят човек. Епитети, които сме свикнали да се слагат към името на Васил Левски. Дъщеря й пък още от първата среща прозряла колко умен мъж е Плевнелиев. А четките продължиха с отзивчив, земен и скромен.

Първите впечатления на Плевнелиев към Банова не са скромни: "Раздава се денонощно. Бях потресен, когато видях безграничната й добронамереност". Явно и публиката трябва да остане потресена от безграничните качества на синоптичката. Нейното раздаване през деня може да има обществена значимост, най-малкото трябва да знаем прогнозата за следващия ден. Но раздаването й през нощта би трябвало да ги вълнува единствено тях. 

"Деси е много смела, тя е герой", допълва визитката й нейният любим. Защото се справила физически и психически с папараците, които я следвали. Мога да посоча още сто имена, по чийто пети са папараци, но те не са герои. Просто в даден момент са станали известни.

Всичко е много романтично, но тези епитети трябва да си ги споделят на четири очи. Да изтъкват героизма и светостта си колкото искат, но у дома, защото започват да заприличват на безкрайните любовни истории на друга "канонична" четворка - Валери Божинов, Николай Михайлов, Алисия и Николета Лозанова. А все пак Росен Плевнелиев е президент, не футболист.

Дори и когато става въпрос за любов бяха намесени високопарни политически вметки.

"Имаме кауза, цел, обичаме България, колкото и да е малко по андрешковски миришещо блатото. Тук сме, оставаме тук, вършим добри дела!". Блато, на което Плевнелиев бе президент 5 години. След като проф. Христов се изцепи, че 80% от българите са дебили, Вежди Рашидов прозря, че "у нас остана това, което не става и чеп за зеле", сега и на президента му замириса. Дано не е от зелето на Рашидов, защото още 7 милиона българи са тук и могат да се изкажат доста по-цветисто за управляващите. 

Но да се върнем на двойката, която иска спокойствие.

"Ние сме свободни и имаме право да бъдем влюбени, да се обичаме", категоричен е Росен Плевнелиев. И е напълно прав. Всеки иска да обича и да бъде обичан. Имате право, но и ние имаме право да изключим телевизора.

Гала може доволно да потрие ръце за рейтинга на предаването, за сметка на рейтинга на Плевнелиев и Банова...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
2
 
16
 
! Отговори
OO преди 6 години
Браво Александър Попов, право в целта !
90
2
 
2
 
! Отговори
голф преди 6 години
До Членска карта 7шансовете му са колкото на Трайчо, но за подгряване на агитките може и да стигне до втори тур в подсигуряване втори мандат на генерал Деси
89
3
 
15
 
! Отговори
dk преди 6 години
много точна преценка на авторакак пък не помислиха за хилядите,които останаха без семейства,защото останаха без работа и смисъл в живота,напусналите родината и оставили децата на баби за да свържат двата края,младите вдовици на загиналите при катастрофи,болните от рак,а излезнаха и се изхвалиха като 19 годишнивсе пак им желая щастиедано поне някой го има
88
6
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези хора не ги ли е срам от самите себе си?Ама наистина никога не е късно да станеш за смях. Желая им всичко най-добро, но не желая никога повече да ги слушам и виждам по медиите, не желая никога повече да се сблъсвам с толкова святост, доброта и отдаденост на благородните каузи, направо диабет ще ме хване!
87
3
 
30
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Няма лабаво! Готвят го за завръщане в политиката и длъжност съпруга са му отпуснали бройка! Жалка история!
86
5
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже ,каква е тази показност ? тоя съвсем изперка ,Абе ей мушморок ти имаш Деца ,ти си бивш Президент на България , ти си на 55г - Чест,Достойнство,Морал нямаш ли? какво е туй показно лиготене ?натумби се с пари ,скрий се някъде па ако щеш със 100 синопички.
85
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Егати падението! Не напразно имаше прякор "Прецедента". А, синьо-птичката - 'ми тя си хвърка, хвърка ...
84
1
 
23
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 6 години
Не му е било написано на листче изказването пред Гала...
83
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има един, който упорито пише как плевнелиев казал пръв д.заруската *** ...май е номер50.Ало, ти вярваш ли, че той го измили и го каза?Повечето като него са сложени, за да казват това, което име поръчано.Неслучайно тоа ще е третата му ...
82
2
 
22
 
! Отговори
БАЙ Иван преди 6 години
Мда....догодина ще му роди едно лапе ...По догодина ще оръснат панаира ...Роската ще плаща и след време ще наследи милони детето им и работата е шест...
81
1
 
25
 
! Отговори
в крак с времето преди 6 години
и тоя го отнесе критическата да се катери подир баджанаците по стълбите, Гала да го остави да поспи между рекламите, че гледа много изтерзано, ни гримът помага, ни гримасата до него
80
2
 
34
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Първите впечатления на Плевнелиев към Банова не са скромни: "Раздава се денонощно...Тя се "раздава" ама ти дали можеш?
79
9
 
4
 
! Отговори
Fito преди 6 години
Bravo, Rosko! Be happy! :-)
78
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм съдник, любовта е нещо много лично.Само се чудя на хората, които откриват по седем - осем пъти любовта и то все с някой с повече пари.Днес останах с впечатление, че доста пътува тази влюбена двойка ,даже китайците не са пощадени от лекциите на този ...президент.
77
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хвалете ме уста, че иначе ще ..... у вас. Явно плевнята се гласи пак да ни ядосва. Този докато не ни вкара във война няма да се откаже. Абе седи си в Гърция и си харчи парите. Остави ни. Можем си и без теб.
76
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тепърва ще има шумен развод с Юлка и ще му обере парите и дворците. Деси ще го замести с по-млад пенсионер.
75
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Познавам богати хора, които имат истинска любов в лицето на жената до себе си. Това са тези богати хора, които са се събрали с жените си като са били бедни и като са забогатяли са останали с тях. Комплексарите богаташи като са разкарали първите си жени останаха едни самотници и изливат злобата си върху собствения си персонал. Разтушват трагедиите си с десита. И им е още по-празно и гадно.
74
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мен много ме кефи Юлияна. Жена на място, която го постави на място. Да пърха около плейвременката.
73
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичките и мъже,са били богати.Не ви ли се струва странно.Страшен пиар.
72
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Ал.Попов!Единственият журналист в днеса!