Радев от НСА: Спортът ще ни върне самочувствието, здравето...

"Напоследък се задоволяваме и с един медал от олимпиада"
30 ное 2017 15:52, Красимир Ангелов
43
Радев от НСА: Спортът ще ни върне самочувствието, здравето...
Снимка: БТА

Спортът ще ни върне и самочувствието, ще даде здраве на младите и на нацията, ще спести огромни разходи за здравеопазване. Спортът може да спомогне за изкореняването на агресията в училище, в дома, по улиците, обяви президентът Румен Радев, който беше гост на тържественото събрание на Националната спортна академия "Васил Левски" по случай 75-ата годишнина на спортния университет.

Според държавния глава дълбоката обществена криза през последните десетилетия не е подминала и спорта.

"Държавата се отдръпна от финансирането му, отдръпна се от много важни помощни, регулаторни, контролни и обединяващи функции", каза държавният глава пред присъстващите.

"Напоследък се задоволяваме и с един медал от олимпиада, за спортна култура сред българската младеж трудно можем да говорим", добави той.

Президентът Радев подчерта, че спортът далеч не е само физическо развитие, а развива също бързината и гъвкавостта на мисълта, изгражда характера, възпитава в екипен дух, спортментство, обединява нацията, сближава хората и народите, носи мир.

"Още преди 75 години държавното ръководство на България осъзнава ролята на спорта за общественото развитие и полага основите на Държавното висше училище за телесно възпитание. През всички тези години НСА отстоява своята мисия да утвърждава ценностите на спорта, олимпийските идеали, и да развива спортната наука", каза държавният глава.

Румен Радев награди НСА с Почетния знак на президента на България, а получи като дар пластика на символа на спортната академия - нейната арка.
 


43
Още по темата: НСАспортрумен радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 1 година
румци десин май е решил че сме на специализация у руснята и всички го вдигат на борбичка и 60 годишни версии на щурмгевер... лош пиар , румци, лош пиар.
33
0
 
1
 
! Отговори
158 преди 1 година
Абсолютно прав! Герберските тролове тука са полудели.
32
0
 
2
 
! Отговори
съвпадение ли е преди 1 година
до Решетников каза....Как все Путин и Гумен са на една вълна и речите им са почти еднакви......сякаш един чонек им ги пише..ха.ха
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каскетчето пак се е опитал да каже нещо. Да ходи в Крим да спортува! Мечтае си руската армия да мине дунава, да превърне България в "народна република", а него - в пожизнен лидер-*** като в Донецк. Ей тогава голямо спортуване ще падне.. на гладен корем!
.
30
3
 
4
 
! Отговори
Порожанов преди 1 година
Постижение- заради мен,връщаме половин милиард на ЕС.Такива сме ние гербаджиите-фуражки прости,невършещи нищо,с обще приказки.
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фуражко проста, свърши нещо стига си приказвал общи приказки.
28
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** загубен!
27
5
 
12
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 1 година
Радев-зелените чорапи е един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например , че небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва. Кому е нужен такъв президент ?
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Художественото и военното училище са били най-престижни преди 9.9.44
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Напоследък се задоволяваме и с един медал от олимпиада, за спортна култура сред българската младеж трудно можем да говорим"
-----------------
наскоро се питахме какъв изтребител да купим ? сааб ли беше или сеат
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такива "академии" - спортна, художествена, пожарникарска, хранително вкусова...и т. н. са реликви от ссср`ето.
Само в "източния блок" човек може да срещне министри, професори, че и академици зашили такива "академии" !
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бъх вие сте ку ку
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да зимата спорт летото алкохол таината на сериожа
21
1
 
11
 
! Отговори
Krom преди 1 година
До Помня - е, така де. И аз 2 години и три месеца в Марица спортувах активно. Но, да си кажа това не ме прави спортист. Да, съоръженията западнаха под тяхното "вещо" ръководство. Например - аз обичам лостовете. Кой позволи Бай да опоска къде какво намери? Стадион Раковски виждал ли си на какво мяза? Въобще, Радев кого точно вини? Това поколение е продукт на техния "преход". Малко е като кой ми ... в гащите?
20
0
 
7
 
! Отговори
Решетников каза преди 1 година
"Има
такава дума "спорт". Да не се бърка със "спирт". Разликата е само една
буква, нали виждате? Но всъщност разликата е колосална. Това е една от
тайните", каза Путин,

Той подчерта, че работата трябва да носи удовлетворение и полза за другите хора.

"Това подтиква и помага да се работи", допълни руският президент.
19
0
 
8
 
! Отговори
нищо ново под слънце преди 1 година
Да не би сега държавата и партията да не са едно цяло?Само дето партията си смени името...
18
3
 
9
 
! Отговори
Помня преди 1 година
До Krom 17При соца имаше масов спорт.Във военните болници сутрин всичкия персонал са на вън, на физзарядка.Абе тази дума българска ли е?През това време болните ги гледат от прозорците и падат от смях.Работех в научен институт. И там една година бягахме 100 м. да се отчете дейност.Та за това Радев се е затъжил.
17
3
 
5
 
! Отговори
Гр.Лилов преди 1 година
Борисов не е бил бодигард на тато,а пазач,назначен от където трябва,за да не избяга.Не му се случи това,което сполетя Чаушеску.И досега е закрилян от тези,които му се довериха още тогава.
16
7
 
12
 
! Отговори
Krom преди 1 година
Президента ако изтърка челото, дали няма да му лъсне петолъчката? В думите му прозира тъга по дните когато Държавата и Партията бяха едно цяло и зле прикрито неодобрение към днешния ден. Чудесен избор за "безпартиен" президент ... на Северна Кореа.
15
5
 
15
 
! Отговори
Пудел Радев преди 1 година
Разбрах че няма смисъл от празни напъни тъй като от мен нищо не зависи, затова започнах да използвам стандартни фрази и изтъркани клишета, колкото да въри службата. Язък че се радвахте толкова много при избора ми.