Радев от НСА: Спортът ще ни върне самочувствието, здравето...

"Напоследък се задоволяваме и с един медал от олимпиада"
30 ное 2017 15:52, Красимир Ангелов
43
Радев от НСА: Спортът ще ни върне самочувствието, здравето...
Снимка: БТА

Спортът ще ни върне и самочувствието, ще даде здраве на младите и на нацията, ще спести огромни разходи за здравеопазване. Спортът може да спомогне за изкореняването на агресията в училище, в дома, по улиците, обяви президентът Румен Радев, който беше гост на тържественото събрание на Националната спортна академия "Васил Левски" по случай 75-ата годишнина на спортния университет.

Според държавния глава дълбоката обществена криза през последните десетилетия не е подминала и спорта.

"Държавата се отдръпна от финансирането му, отдръпна се от много важни помощни, регулаторни, контролни и обединяващи функции", каза държавният глава пред присъстващите.

"Напоследък се задоволяваме и с един медал от олимпиада, за спортна култура сред българската младеж трудно можем да говорим", добави той.

Президентът Радев подчерта, че спортът далеч не е само физическо развитие, а развива също бързината и гъвкавостта на мисълта, изгражда характера, възпитава в екипен дух, спортментство, обединява нацията, сближава хората и народите, носи мир.

"Още преди 75 години държавното ръководство на България осъзнава ролята на спорта за общественото развитие и полага основите на Държавното висше училище за телесно възпитание. През всички тези години НСА отстоява своята мисия да утвърждава ценностите на спорта, олимпийските идеали, и да развива спортната наука", каза държавният глава.

Румен Радев награди НСА с Почетния знак на президента на България, а получи като дар пластика на символа на спортната академия - нейната арка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: нсаспортРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
9
 
! Отговори
Селяндур сега, а утр преди 6 години
Браво, Радев! Това твое прозрение с особена сила важи за българското селско население,което бърза да се възроди и възкачи върху димукрацията!
13
2
 
6
 
! Отговори
Терсенето преди 6 години
Топлата вода е измислена доста преди топлофикация София. На газ съм. Бъзикате се със селяците във мое лице:)
12
4
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
До Анонимен 10 Баце не говори , а действа. Футболист , тенисист , каратист .Танцува със сабя...Та се сещам, представяте ли си Тетка Цецко -президент , танцуващ със сабя. Арабите няма да издържат на дипломатическата етикеция и ще изпадат от смях.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европарламентът щял да налага оръжейно ембарго на Саудитска аярабия заради Йемен.Тю да се не види.Щяха да ни свалят за малко самолетя да се доберем там за сделката,сега ново двайсе.
10
1
 
6
 
! Отговори
лингви преди 6 години
Лапсус, баце!СПИРТЪТ, не спортът...
9
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обаче ако това беше казано от Баце, веднага герберастите щяха да заявят: "Ето това е държавник, браво, Бойко!". Нали бе, гербавите?!
8
6
 
4
 
! Отговори
www преди 6 години
Търпение, пише се статията и за "втората дама".
7
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев, защо никога не казваш нещо различно от стари клишета и безсислици ?!Защо всеки път опитваш да откриваш топлата вода ?
6
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безпартийният комунист с фуражката...бълва празни, кухи клишета - като Тамара новата мис България!
5
15
 
12
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
За пореден път се радвам , че не съм сбъркал като гласувах за Радев
4
2
 
12
 
! Отговори
СПОРТ ЗА УЧЕНИЦИТЕ преди 6 години
а не за шепа бивши спортисти като КРАЛЕВ или оня с присадената коса, дето със СИРАКОВ си делкат 50 000 всеки месец и милиони от ЧЕРНО ТОТО
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е президента, спорта е важен в живота.
2
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей сега отивам да спортувам, а не е ли по-добе да плюскам суджуци и да стана политик нека спортуват абдалите, ще ям филии с мас и ще плющя суджуци гратис.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
трудна работа - самочувствие от едни медали, спортът си е една индустрия и е за спортистите - те си получават медалите , премиите...повече самочувствие бихме получили ако БРП на глава от населението на година стигне към 30 000 евра... , а заплатите - по 7-8 хиляди евра месечно.. те - тогава да видиш самочувствие...