Шалове, монети, масълце – от сърце за всички гости от ЕС

Делегатите за председателството у нас ще са около 25 000
11

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Най-вероятно броят на гостите, които ще посетят България за председателството на Съвета на ЕС, ще достигне 25 хиляди души, обяви ресорният министър Лиляна Павлова на пресконференция.

По думите й първоначалните очаквания са били за 20 хиляди души, но календарът на събитията в България нараства всеки ден и съответно броят на гостите се увеличава.

Лиляна Павлова представи днес пред журналисти протоколните подаръци, които Министерството на българското председателство е подготвило за делегатите, които участват в срещите от календара на председателството.

Предвидени са около 50 хиляди подаръка, включително и тези, които ще бъдат изпратени до постоянното ни представителство в Брюксел за участниците в заседанията там.

Пакетът включва шалове за дамите и вратовръзки за господата, което е традиционно за всяко председателство, предаде БТА.

Има два пакета подаръци - единият е за министър-председатели, министри, заместник-министри и ръководители на делегациите, а другият - за всички останали делегати, които ще посещават заседанията не само в България, но и в европейските институции.

В дизайна на шаловете и вратовръзките са вплетени мотивите на българската шевица, каквото е и логото на председателството. Ще има и монети. Единият вид е специална емисия на двулевки, която е с логото на българското председателство, а за ВИП гостите ще има специална емисия на сребърна монета със златно покритие, също с логото на председателството.

Делегатите ще получат и вече валидираната пощенска марка, която е издадена в лимитирана серия, за да има колекционерска стойност. Тефтери, химикалки, мобилно зарядно за телефони също са включени в пакетите.

Спонсорите предоставят и допълнителни подаръци. Сред тях са пакетчета с лавандула, тъй като страната ни е най-големият износител на билката за Европа, както и розово масло. Всички подаръци ще бъдат в опаковки, брандирани с логото на председателството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Иванчо от БРАНД САЩ преди 6 години
До Джурналистката Веслина Йорданова: Може ли следващия път когато пишете да се БРАНДИРАТЕ, за да разберем коя сте?
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой го спретна това "чирингито"...може ли толкова липса на естетика...суджушки дизайн.....
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това ,*** ли е??????
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗА ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО ЩЕ СЕ ПОХАРЧАТ 200 МИЛИОНА ЛЕВА.ЗА ОНКОБОЛНИТЕ ТРЯБВАХА 26 МИЛИОНА.
6
2
 
10
 
! Отговори
Лили Чантата преди 6 години
Ами влезте в положение и вие. Харчовете ще са големи. Откъде да вземем пари за скъпотиите за онкоболните? Една година ще устискат. Пък след Председателството пак ще ги преброим и ще му мислим тогава
5
4
 
11
 
! Отговори
Курнелия преди 6 години
А сърпове и чукове защо няма.
4
1
 
21
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Ми тя страната ни и суджуци прави не само розово масло и лавандула
3
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма никаква разлика с едновремешното членство в СИВ. Много народ, много подаръци, много ядене и пиене, много заплати и бонуси покрай тези мероприятия, накрая - свършена работа НУЛА.
2
1
 
28
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Аз разбрах,че сме най-големите лавандули в ЕС.
1
1
 
25
 
! Отговори
цирк ес преди 6 години
Безполезно харчене на пари,разходки,подаръци а резултат никакъв,тези са построили комунизма срещу който уж се бориха.....