Висока скорост, маневри... причина за жертвите на пътя

Загиналите са с 50 по-малко спрямо миналата година
8
Висока скорост, маневри... причина за жертвите на пътя
Снимка: архив, БулФото

Загиналите при катастрофи са с 50 по-малко тази година спрямо миналата. Отново основна причина за жертвите са високата скорост и неправилните маневри, обяви вътрешният министър Валентин Радев на брифинг.

Със започването на отоплителния сезон расте и броят на пожарите. Над 500 такива инцидента има само за последните два месеца. При част от тях има загинали, предаде БТА.

За 10-те месеца на тази година са задържани 2678 незаконно пребиваващи у нас.

Над 80 души в страната работят в поделенията на МВР по линия престъпления срещу животни. От началото на годината до края на октомври има 274 разследвания за насилие над животни.19 души са с повдигнати обвинения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ситуацията е горе долу такава:Прави се хубав път, с ограничение 90км/ч. После покрай него почват да никнат разклони, бензиностанции, автомивки и какво ли още не. Автоматично - ограничение 60км/ч. После, понеже се пренаселва, правят пешеходни. Ограничение - 50км/ч. После блъскат няколко пешеходеца и ограничението става 40км/ч.Накрая имаме безумно извънградско 40км/ч и ако решиш да го спазваш, всички почват да те изпреварват рисково и понякога правят челни катастрофи...Логика. КАТ. Космос.
5
0
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Неправилни маневри се правят само когато КАТ не работи. С превишена скорост се кара само когато КАТ не работи.Изводът: за катастрофите основна причина е неработещият КАТ.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основната причина е съсредоточаването на твърде малко мозък в една прослойка от обществото - шоферската.
3
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не не не не!!! Причина е неадекватно ниската скорост на пътя. Как може да слагате ограничения на международен път 60км/ч ?! Това е почти градско. Или пътищата са неадекватни за съвременните коли, или колите на някои шматки са таралясняци, или ограниченията са анти.... прости ... като не може да оправят пътищата и слагат *** ограничения, които изнервят водачите!
2
11
 
3
 
! Отговори
gerb преди 6 години
като не искате магистрали хубави пътища така ще е маи.асвалт не се ядяло,магистралата шум вдигала.......
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а ченгетата в статистиката имат ли друга причина освен "висока скорост" и "несъобразяване с пътните условия"?