Можеш, но не работиш – няма социални помощи!

Без подкрепа ще са и семейства, които не пускат децата на училище
42
Можеш, но не работиш – няма социални помощи!
Снимка: архив, БулФото

От следващата година хората в трудоспособна възраст, които не работят, няма да получават социални помощи. Това каза в Ловеч заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова.

По думите й без социални помощи ще останат и семействата, които не пускат децата си на училище, предаде БТА.

За осигуряване на първа работа на лица, по различни програми са осигурени 80 милиона лева през 2018 г. Султанка Петрова допълни, че акцент в дейността на Министерството на труда и социалната политика следващата година ще е отговорността към възрастните хора.

"Тъй като България е най-бързо застаряващата страна не само в ЕС, но тя е на второ място в света. Затова и правителството насочва огромно внимание към застаряващото население", каза още Петрова. Тя поясни, че започва и процесът на деинституализацията на възрастните хора.

За извеждането им от домовете и за осигуряване на лични асистенти, домашни помощници и социални асистенти са предвидени 68 милиона лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
27
 
8
 
! Отговори
И ПРИ КОМУНИЗМА ТЪЙ преди 6 години
При комунизма се казваше хора искай пари не искай . С такава политика за спиране на социалните помощи изобщо няма да има желаещи да работят както беше през комунизма за без пари !! Ето така се плащаше и така се работеше тогава . Ето това беше хубавия комунизъм . . . Така се унищожава трудолюбието и се насърчава само административния труд . Така се прави комунизъм и хора бягащи от държавата .
19
3
 
1
 
! Отговори
Султанка преди 6 години
обяснява процесът на деистутиаллизацията на възрастните хора
18
3
 
47
 
! Отговори
Има ли преди 6 години
българин, който да получава помощи като безработен? Или нещо не разбрах от статията?
17
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дамугоначукамнаправителствотоантибългарско
16
6
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
форума пак ревна на умрело. Аз не виждам защо един работещ човек който си плаща съвестно данъците е длъжен да изхранва една тумба търдеи които не били "мотивирани" да работят. Не ви е виновен нито Гошо тракториста с 800 лева заплата, нито жена му Пенка - шивачка с минимална заплата, така че защо да са ви длъжни да ви изхранват мързеливите ***
15
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От утре се нареждам на иследвания за ТЕЛК и т.н.До сега търпях безпаричие и не смея да се лекувам защото само за илачи заплатата не стига а камо ли за друго. А сега с тези исказвания вече ми дойде до гуша.
14
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"еми направете нормални заплати." - при пазарния принцип пазара прави заплатите, не политиците. Ако не може да го проумеете, не се чудете че ви дават минимални заплати
13
13
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че те хората ако искат ще работят.Така или иначе мизерстват на минимални заплати. По добре гладни но отпочинали. А за този почти 30годишен геноцид на работниците ,кой осъдиха?
12
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С една дума видях повечето млади висшисти с езици заминаха, не останаха много работници, има места, ниски заплати и в помощ на чорбаджийте, още малко насила ще вкарват хората тия робовладелци, ей всичко за големиябизнеса да имат скъпи коли, да живеят в лукс, а народеца да изнемогва и продължават, ей опасна работа, изродиха се. направо не е истина до къде стигнаха някой. Просто без думи.
11
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи строят се заводи и се режат ленти с ножичка на откриването, казват се за колко милиона са, а никой не споменава заплатие, като се има на впредвид, че около70-80% са си работници в тия заводи, така, отиваш вемат те и 700 лв, айде някой викат бива, особенно в провинцията, дано Буто, подчертавам, после чистите суми са 500 някъде, еи какво става, хората казват не искаме да блъскаме на 3 смени за толкоз, сега говорят не искали да работят нямало пари за помощи, еми направете нормални заплати.
10
8
 
42
 
! Отговори
Ха преди 6 години
Можеш,но не работиш.........Искаш да работиш,но искаш и да ти плащат справедливо. Да,ама,не. Имало работа ама,къде. После,бягали от България,ама- защо? Ееее. И какво? Ниски заплати и...нередовни плащания. И отново- защо? А, живей с трохи....е,как? Омагьосан кръг. Магията на сиромашията.....Капитализъм.
9
3
 
43
 
! Отговори
R0m преди 6 години
А тези, на които специфичните културни особености им пречат да работят? Те ще си получават помощи, нали? И социални, и детски, и за отопление, и за осветление... Културни особености, кво да правиш...
8
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
О тдавна народа не иска помощи.иска работа платена тия не разбраха ли а не дати дават един лист шест години като в ловеч и да ти дават минимална заплата колкото до канал 3 браво каза им истината в очите понеже тия спят че няма хора няма и да има това е така си го направиха обедениха се с бсп до там води и да мрънкат и да не мрънкат техниса това е
7
5
 
20
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Телк-ове на килограм
6
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ония ще се пишат всичките инвалиди първа група само да не подхващат работа,
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А като ги дават на техни си
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До мдааче кои са тези фашисти и нацисти? ГЕРГЕФ или Обединените Мафиоти? Чешеш си езика
3
22
 
11
 
! Отговори
мдаа преди 6 години
А казваха,че това правителство не е съставено от фашисти и нацисти!
2
6
 
25
 
! Отговори
did преди 6 години
E-e-e-e най-сетне...
1
3
 
49
 
! Отговори
БХК-то преди 6 години
Това не се отнася за римляните,нали!?