Можеш, но не работиш – няма социални помощи!

Без подкрепа ще са и семейства, които не пускат децата на училище
42
Можеш, но не работиш – няма социални помощи!
Снимка: архив, БулФото

От следващата година хората в трудоспособна възраст, които не работят, няма да получават социални помощи. Това каза в Ловеч заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова.

По думите й без социални помощи ще останат и семействата, които не пускат децата си на училище, предаде БТА.

За осигуряване на първа работа на лица, по различни програми са осигурени 80 милиона лева през 2018 г. Султанка Петрова допълни, че акцент в дейността на Министерството на труда и социалната политика следващата година ще е отговорността към възрастните хора.

"Тъй като България е най-бързо застаряващата страна не само в ЕС, но тя е на второ място в света. Затова и правителството насочва огромно внимание към застаряващото население", каза още Петрова. Тя поясни, че започва и процесът на деинституализацията на възрастните хора.

За извеждането им от домовете и за осигуряване на лични асистенти, домашни помощници и социални асистенти са предвидени 68 милиона лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
mustafa mustafov преди 6 години
Koi shte opredelia koi mojee da raboti ..............Ivan Stoian ha ha ha ili Petkan Ganiovska istoria 4i4o ba4o i strinka
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тази страна живеят някои първосигнални,злобни ***,без грам мозък.Първо това е начин как да се ограби повече,а да се дава по-малко.Второ ще засегне най-слабите и районите в които няма работа,което ще доведе до обезлюдявания и самоубийства.Трето ще се покачи престъпността.И четвърто,в България помощите са толкова малко,че веднага се превъртат през пазара и икономиката и нищо не остава в получателите,което е полза за бизнеса.
38
2
 
4
 
! Отговори
Дискриминация?Зависи преди 6 години
До Анонимен 38Конституцията е нещо, което също подлежи на промяна.Законът обслужва нуждите на обществото, а то им спецификиДавам ти пример.Преди време Сингапур е бил на дередже бетер нашите ромски гета. Знаеш какво представлява Сингапур днес.Освен всичко друго, там се дават най-високи суми за детски надбавки.Но не се дават на всички.Надбавки се полагат само на онези деца, които имат поне един родител, завършил университет.Това може да се тълкува като вид регулиране, а не като дискриминация
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 16 Кой регулира пазара? Аз ли?
36
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПредлагамТова е дискриминация. Прочети Конституцията!
35
3
 
15
 
! Отговори
Безумните .. преди 6 години
Управляващи, научиха хората да НЕ РАБОТЯТ.Защо ли? Ами защото стигнаха до извода,че е по добре ДА НЕ работиш и да получаваш трохи,отколкото ДА РАБОТИШ и пак ДА ПОЛУЧАВАШ ТРОХИ. Няма човек,който да не иска да работи срещу достойно заплатен труд. Не ни бъркайте с ония,дето деца раждат деца и не желаят да работят,защото това е техния доходенбизнес. ВЗЕМЕТЕ МЕРКИ ПРОТИВ ТОВА,А НЕ ГИ СТИМУЛИРАЙТЕ,ЗАЩОТО СА ВИ ИЗБИРАТЕЛИ!!!!
34
3
 
11
 
! Отговори
Счети преди 6 години
За функционално неграмотните от форума. Не бъркайте "Обезщетение за безработица" със "Социални помощи". Разликата е огромна. Много добре си е написано, който не е работил, няма да яде!
33
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, лошо е да си неграмотен, но още по-страшно е, когато си функционално неграмотен.Четеш, четеш, но не разбираш прочетеното. Обаче чукчата е писател...
32
6
 
4
 
! Отговори
маке преди 6 години
я можем да работим но съм мръзелив и предпочитам чашката
31
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 30Другари безработни и неграмотни и как точно сте внасяли осигуровки като не работиш . В момента няма безработица , а мързеливи хора , които не искат да работят .
30
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на правителството . Най после неграмотните и необразовани *** ще си получат заслуженото .
29
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупостта и алчността ще ни затрият като народ!Народ, който не се грижи за своите деца и майки , ще храни и ще се грижи за чуждите, внесените от Африка. Това е бъдещето на територията. Това ни го предлага и един "патриотически" министър, защото другото било много скъпо и продължително. Народе, от майки роден, от майки отгледан....
28
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешно е! И жалко! Ще бъдат ударени отново хората, които са работили и плащали осигуровки за безработица. А за другите - то е ясно...
27
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никакви социални помощи и на малолетните размножаващи се индиянци!
26
6
 
20
 
! Отговори
Предлагам преди 6 години
На висшистите - детски надбавки до третото дете включително.На хора със средно образование - детски надбавки за две деца.На хора с по-ниско образование - надбавки за само за едно дете.Считам за много разумно предложението детските надбавки да не се плащат в брой, а да се удържат от данъците. Не плащаш данъци, кой е длъжен да ти храни децата? Изключение може да се направи само за инвалидите, но с мярка.
25
6
 
16
 
! Отговори
Защо беднатаБългария преди 6 години
дава едни от най-продължителните платени отпуски по майчинство?Защо никога неработили жени се ползват с правото на платено майчинство? Така и така си стои у дома и НЕ ЖЕЛАЕ да работи, на какво отгоре ще късат от нашите пари, за да й плащат за това, че си прави кефа да си начеше еди какво си? Който е направил дете на такава, той да я храни!А то какво излиза? Ние хрантутим и мързеланата, и осеменителя й, и децата, които те двамата безконтролно създават и ги възпитават по свой образ и подобие.
24
1
 
25
 
! Отговори
Най-тежка форма на преди 6 години
социална несправедливост ще има, ако липсва грижа за възрастните хора и особено ако са мизерни пенсиите на онези, които са с пълен трудов стаж.Какъв ще бъде възпитателният ефект? Ти си работил, плащал си данъци, отгледал си ме, но щом станеш безпомощен поради напредналата си възраст, аз те отхвърлям като ненужно бреме и ти отнемам част от заработената с труд пенсия, за да давам помощи и детски надбавки на мързеливци, започнали да се размножават още на 12 г.Такъв пример се дава на децата!
23
3
 
15
 
! Отговори
До №25 (42) преди 6 години
Здравата логика изисква да бъдат поощрявани градивните личности, те да създават семейства и деца.Каква е файдата, ако се развъждат неграмотни, нежелаещи да работят индивиди? Няма да им дават социални помощи, но те ще създават безброй деца и цялото котило, включително и дъртите, ще ядат от детските надбавки и платеното майчинство.Затова, най-разумно е на неработили и неработещи родители да се дава само символична надбавка за едно дете. Никога неработила родилка? 6 месеца платено майчинство!
22
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това се отнася само за Българският етнос . За ,,малцинствата,, няма да хване дикиш. Те са под закрила .
21
14
 
5
 
! Отговори
Материала е готин преди 6 години
Първо даваме на 3 млн пенсионери безплатни привилегии,после на 2 млн роми безплатни привилегии, след това пускаме безплатно парно на 1 млн затворници,хора в лудница,инвалиди и майки с деца,студенти и др. хора,които ще научим да се хранят без да дават,а останалите млади,здрави и красиви хора ги пращаме на запад да изкарват по-добри пари и да не се занимават с работещи бедняци и шивачи и траКТОРИСТИ.Ние станахме точно като германците.Те нещат *** работа и викат българина,а ние -виетнамци:)