Родни журналисти: България не е задникът на Европа!

Прогресираме, макар и по свой болезнен начин, смята Петър Пунчев
Обновена: 1 дек 2017 11:23 | 1 дек 2017 11:23, Красимир Ангелов
130

Германската журналистка Барбара Йортел написа в статия за "Тагесцайтунг", че заради ниските доходи, корупцията и изтичането на мозъци, България оглавява класацията на най-бедните страни в ЕС. Тя дори се съгласява с твърдението, че страната ни е "задникът на Европа". По-късно и "Дойче веле" публикува материала с известни съкращения.

Още по темата
Думите й обаче предизвикаха остра реакция у нас.

"Ако трябва да възприемаме материали като този като критика, това не е в наша полза. Трябва да го използваме като криво огледало, в което да се погледнем", посочи журналистът Мария Стоянова пред Bulgaria ON AIR.

Тепърва за България ще има много статии заради започващото председателство на ЕС, подчерта тя. И тези статии ще си приличат като две капи вода, отбеляза от своя страна журналистът Петър Пунчев.

"Не бива да се обръща сериозно внимание на подобни публикации. България е част от Европа, България е Европа. Голяма част от написаните в статията неща са истина", коментира той в "България сутрин". И добави: Всички знаем, че корупцията съществува, но кой прави тази корупция - ние българите! Крайно време е да станем по-непримирими към това, което ни поставя в лоша светлина навън.

Той бе категоричен, че страната ни е направила огромен прогрес след приемането си в ЕС. По думите му България е силно прогресираща, макар и по свой болезнен и странен начин.

Мария Стоянова добави, че и до ден днешен продължават съмненията действително ли с основание България и Румъния бяха приети в ЕС. Тя припомни, че имаше реална опасност именно Германия да наложи вето върху присъединяването на страната ни към Съюза.

"Сега се дразним, че пишат нещо лошо за нас. 10 години по-късно не се налага страната ни да организира пътувания, а журналистите сами идват", каза още тя.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
5
 
! Отговори
extremist преди 6 години
"Не бива да се обръща сериозно внимание на подобни публикации." - АМА МОЛЯ ВИ СЕ, НЕ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ НА ПУБЛИКАЦИИ СВЪРЗАНИ С : ФАЛИТА НА КТБ, ФАКТА ЧЕ ВИ УПРАВЛЯВА ПРЕСТЪПЕН БОС, ГЕРГОВ ПАНАИРА, МИШО БИРАТА, ЖИВКО СУДЖУКА, ДАЛАВЕРИ СИМЕОНОВ, ЦВЪКО АПАРТАМЕНТА, ЦАЦРКО-ПРОКУРОРА НЕ ОСЪДИЛ НИКОЙ (СЪЩИЯ ТВЪРДИ ЧЕ ТУКА КОРУПЦИЯ НЯМА). НЕ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ НА ПУБЛИКАЦИИ ТВЪРДЯЩИ ЧЕ ЗА ГОДИНА ВЗЕМАТЕ ОКОЛО 6500 ЕВРО - ВСЕ ПАК СА САМО ПУБЛИКАЦИИ ...НАЛИ
101
0
 
5
 
! Отговори
extremist преди 6 години
България не е задникът на Европа! - НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСЕН; ЗАД*НИКА ВСЕ ПАК Е ЧАСТ ОТ ТЯЛОТО И КАТО ТАКАВА МОЖЕМ ДА ГО БРОИМ ЗА НЕЩО. В НАШИЯ СЛУЧАЙ НИ ПРАВЯТ КОМПЛИМЕНТ КАТО НИ ПРИРАВНЯВАТ ДО ЗАДНИ*К, ЗАЩОТО ВСЪЩНОСТ БЪЛГАРИЯ ДНЕС , Е ОНОВА КОЕТО ИЗЛИЗА ОТ ЕДНА ОБОСОБЕНА ЧАСТ НА ЗАДН*КА, И ИЗОБЩО НЕ Е ЗА НИКАКЪВ СЪЮЗ, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ...
100
0
 
6
 
! Отговори
extremist преди 6 години
НАД 97% ОТ ТЕЗИ КОИТО УПРАЖНЯВАТ ПРОФЕСИЯТА "ЖУРНАЛИСТ" ТУК, ДОРИ НЕ СА В СЪСТОЯНИЕ ДА ПРЕПИШАТ "НОВИНИТЕ" ПРАВИЛНО, ПРИ ЧУЖДОЕЗИЧНИ НОВИНИ СЕ ПОЛЗВА ПРЕВОДАЧ, ЗА ОБЕКТИВЕН АНАЛИЗ НЕ МОЖЕ ДА СТАВА И ДУМА, РАЗСЛЕДВАЩИТЕ ЖУРНАЛИСТИ СА ОБЩО 3-***
99
0
 
4
 
! Отговори
extremist преди 6 години
Родни журналисти - АЗ НЕ ЗНАМ ДА ИМА ТАКИВА; НЯМА БЪЛГАРСКИ "ЖУРНАЛИСТ " СПЕЧЕЛИЛ "ПУЛИЦЪР", НЯМА И ДА ИМА.
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свършиха парите и сега канят само ин.валиди, бивши агенти на ДС и по.рн.о актриси.:)
97
0
 
0
 
! Отговори
ha ha ha преди 6 години
А сега му гостуват още две професионалистки, натъкмени по модата от 2005 година))) В десятката!)))
96
0
 
2
 
! Отговори
Актуално в 22.30 преди 6 години
Докато в България на почит са Слави Трифонов, чал.гар.ския му оркестър и мъ.ршавите ми професионалистки със силикон тя наистина ще е зад.ник. Или поне ще мирише на такъв от 22.30 до 23.30.
95
1
 
0
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 6 години
...ha sega svetna li vi gospoda "evropeitsi " za kakvo ni misliat v Evropa-ta ?!!...i kogato potupvat premiera ni kade si misliat che ni potupvat .....ami iavno "zdnik " shte sme ...kato sme vechno ogazeni !!!...ako i sega na "premiera " ni ne mu svetne niakoia lampichka i da spre da se samohvali ...ama nada li ...to za tova triabva i trezva samopretsenka...a tia lipsva !!!
94
3
 
5
 
! Отговори
888 преди 6 години
Не се учудвам - германците бяха срещу Освобождението ни от турско иго, германците бяха против съединението ,германците сложиха чатала царска България и я направиха фашистка! Сега отмъкват всякакви тех. Кадри и специалисти от България ! Е? Как няма да сме *** на Европа ? С тези двойни стандарти...
93
3
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Хора, не се поддавайте на провокации. България е на светлинни години отдалечена от централна Европа. Живея от 30 г. в Германия и Ви го казвам с ръка на сърцето. В България нищо не функционира като света - нито правителство, нито здравна, пенсионна, образователна, пътна или която и да е система. Инфраструктура, релсови пътища, язовирни стени, мостове, канали, тръбопроводи - всичко е пред срутване. Само устата ни са големи! Нашите "водачи" са за разтрел! Тъмна Индия е България, жалко!Само бла, бла
92
2
 
5
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Да не сме ***, а това което излиза от него.
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво! Най-после адекватна реакция от някоя медия.
90
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да напишат как Източна Германия не е по-различна от БГ, макар, че е в Германия. Да напишат колко германци са на социални помощи и не търсят работа. Защото аз работих там три години и ги видях как търсят начин да измамят системата. В България имаме много идилична представа за Германия. За реалната Германия.
89
0
 
5
 
! Отговори
е,не еееееее преди 6 години
България не е,но политиците и обслужващите ги *** със сигурност са!
88
1
 
2
 
! Отговори
Armagedon преди 6 години
Опс и нещо повече.Германските журналисти да вземат да напишат някоя и друга статия и за бившата ГДР. ФРГ-то прилапа ГДР-то и Берлин стана столица пак на Германия.И да не си кривят грешните душички ами да напишат как ГДР беше витрината на соц.лагера и как всичко най-най хубаво от целия лагер отиваше в ГДР .Та не ние сме ги прецакали с нещо а те,германците,не са ни са се издължили още от соц времената.Пък дали БГ-тото е *** или предника на Европа не е и тяхна работа.Бъдещето ще покаже.
87
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да не е? Точно това е. С нея се бършат и все нея пошляпват.
86
3
 
4
 
! Отговори
майна тайм преди 6 години
не плащам данък чуждо европейско мнение.тъй че да си гледат работата
85
3
 
2
 
! Отговори
Armagedon преди 6 години
До Отговор 91Общо взето,германските журналисти,не само от Дойче веле а и от други медии, не са склонни да ни ласкаят като народ и изобщо като Държава.Причината е,че с когото сме били в съюз,все сме го разтурвали.А за да изтрият "срама от челото си" заради хитлеризма и заради подялбата на Полша със Сталин,все хвърлят кал по нас.И сега поради задалото се Председателство на Европейският съюз няма да ни се размине.До вчера Турция им бе на мушката.Все някой им е крив.Но историята помни.
84
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знам, че родината ми е прекрасна, но държавата ни е скапана.Обаче не искам да го чувам от прости журналисти.
83
1
 
10
 
! Отговори
... преди 6 години
Значи много ми се иска да оборя въпросната германска журналистка! Много ми се иска и да подкрепя тия бг журналисти, НО, НО, деиствителноста всеки път когато чуя за тиквата, парцала, ду.арата и прочие дето идват да ме убият, окрадът,изнасилят и прочие и който след това получават или орден стара планина или ако въобще се стигне до съд най-много условна присъда, та тази деиствителност ми затваря устата и нищо не мога да кажа! А не просто защото устата ми е разбита от удара с бухалката!