Родни журналисти: България не е задникът на Европа!

Прогресираме, макар и по свой болезнен начин, смята Петър Пунчев
Обновена: 1 дек 2017 11:23 | 1 дек 2017 11:23, Красимир Ангелов
130

Германската журналистка Барбара Йортел написа в статия за "Тагесцайтунг", че заради ниските доходи, корупцията и изтичането на мозъци, България оглавява класацията на най-бедните страни в ЕС. Тя дори се съгласява с твърдението, че страната ни е "задникът на Европа". По-късно и "Дойче веле" публикува материала с известни съкращения.

Още по темата
Думите й обаче предизвикаха остра реакция у нас.

"Ако трябва да възприемаме материали като този като критика, това не е в наша полза. Трябва да го използваме като криво огледало, в което да се погледнем", посочи журналистът Мария Стоянова пред Bulgaria ON AIR.

Тепърва за България ще има много статии заради започващото председателство на ЕС, подчерта тя. И тези статии ще си приличат като две капи вода, отбеляза от своя страна журналистът Петър Пунчев.

"Не бива да се обръща сериозно внимание на подобни публикации. България е част от Европа, България е Европа. Голяма част от написаните в статията неща са истина", коментира той в "България сутрин". И добави: Всички знаем, че корупцията съществува, но кой прави тази корупция - ние българите! Крайно време е да станем по-непримирими към това, което ни поставя в лоша светлина навън.

Той бе категоричен, че страната ни е направила огромен прогрес след приемането си в ЕС. По думите му България е силно прогресираща, макар и по свой болезнен и странен начин.

Мария Стоянова добави, че и до ден днешен продължават съмненията действително ли с основание България и Румъния бяха приети в ЕС. Тя припомни, че имаше реална опасност именно Германия да наложи вето върху присъединяването на страната ни към Съюза.

"Сега се дразним, че пишат нещо лошо за нас. 10 години по-късно не се налага страната ни да организира пътувания, а журналистите сами идват", каза още тя.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГЕРБ forever 66Ако този пост не е ирония, то е черен хумор или въпиюща глу.пост.
61
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За журналята е екстра тук. Техните репортажи променят нагласата у народа и е важно да са щастливи. Тъй че и те са в кюпа.
60
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гого, прав си на 100%! Не луд този дето яде баницата, а този, който му я дава! По добре е да не закачаме политиците, че крадът, защото има вариант, ако ни падне случай да крадем и ни хванат да се измъкнем. Хората, които не мислят по този начин са бунаци, будали, балъци, и тъй 2 милина балъци избягаха в чужбина и не искат да се връщат. Между Б.С.П. ГЕРБ и всички партии на прехода разлика няма. И все чакаме да ни оправи някой. *** то нали сме си *** какво да очакваме?
59
3
 
16
 
! Отговори
Гого преди 6 години
Защо не се обърнем с лице към себе си и да си признаем , че това което сме днес е до голяма степен зависело от нас.Толкова много гафове от Първанов , гласувахме втори път за него , от ГЕРБ гафовете са безчет , за трети път пак за тях, за БСП ,СДС,ДПС да не говорим.Кажете ми кого да упрекнем за състоянието ни ? Една грешка я повтаряме няколкократно . Е, кой ни е виновен ?
58
0
 
20
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА преди 6 години
До ГЕРБ forever Другарю, вие имате талант! Пробвахте ли да пишете за вестник Стършел? Крокодил, Ойленшпигел? Или някое друго хумористично издание. Аз на вашето четиво се смях на глас. Благодаря ви, оправихте ми настроението за целия ден.
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде почна се!
56
30
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 6 години
Не обръщайте внимание на разни небивалици!Сега наистина живеем живеем добре-коремите ни са ни пълни и границите са отворени.Всеки може да отиде свободно където си иска,да работи каквото и колкото си иска-пари има бол.Ниски цени и данъци ,просперитет и добруване на целия народ е оснвната доктрина на ГЕРБ,а това ако някой не го е разбрал,значи не на себе си.
55
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
do 63За голямо съжаление нашите т.н. управляващи са на къса верижка към САЩ ! И даже работят срещу Европа!
54
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама ние сме имали журналисти?
53
16
 
4
 
! Отговори
от ЮАР преди 6 години
Докато управляващите клики са на къса каишка от Москва, докато ни управляват бивши комунисти и ченгета, докато Съдебна Система отсъства тотално, докато България продължава да е пребоядисан соц и чака братушките на Дунава, дотогава ще е задникът на Европа. България ще се оправи само когато издънките на ДС и КГБ бъдат изиринати като ненужен бокл.ук и връзките с московците се сведат до консулска служба.
52
1
 
13
 
! Отговори
Рада преди 6 години
Ами *** сме - не е лошо някой да дойде и да ни напляска по дупетата
51
3
 
25
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Смееше се българчето на румънците със виц - На румънците не им трябва тоалетна хартия,щото така или иначе, няма какво да ядат.Сега, *** чака румънския турист и го моли да го вози на такси румънска "Дачия" !!
50
1
 
15
 
! Отговори
За съжаление е преди 6 години
абсолютно права!Не сме задникът,а предникът на Европа?!Аз на очите ли си да вярвам на това,което виждам,или на ушите си,за това,което чувам???
49
0
 
8
 
! Отговори
Чети и режи ! преди 6 години
То това е като да обидиш пишещ, че е изтривалка за задната част.То не е обида-нима задната част така не става по-чиста и лицеприятна.
48
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бедни и богати- още Костов каза, че не се меси в тези неща, той само продава всичко и после пазарната икономика сама щяла да оправи нещата.
47
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
как бедни бе , питайте пенциите които мятат пачки от балконите и "щастливците" които през ден печелят милиони от лотарията :)
46
3
 
19
 
! Отговори
Ала_Бала преди 6 години
Не ***, нужника е където двуличната Европа си изпраща боклучивите храни да ги ядем и е доволна, че ни управляват Буда и Цветан Шлифера. Те са им изгодни. Долу неоколониалистите от Европа.
45
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой от тези журналисти си направи труда да прочете статията на германката? Това за *** не го казва тя, а го взема от думите на бъларин, който е задавал въпрос на семинар и го е употребил като словосъчетание. Колкото до прогреса на България - аз вилжам пълно отсъствие на такъв. Всичко в статията е вярно, а милиардите от еврофондовете отидоха в обръча от фирми на ГЕРБ. Българите не видяха и един евроцент от тези пари.
44
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ще отричаме истината?Не е добре положението на народа. Добре са софиянци.Паднаха визите за Канада, тепърва ще ставаме свидетели на "туристически" посещения в Канада. Българинът по природа е креативен, гъвкав, комбинативен, ще намери начин...
43
1
 
21
 
! Отговори
Naco преди 6 години
Тези журналята дето твърдят ,че не бива да се обръща внимание на подобни писания . Са една предателска збирщина негодяи. Които не спират да си изказват мнението , и да дават разни оценки на събитията в страната.