Родни журналисти: България не е задникът на Европа!

Прогресираме, макар и по свой болезнен начин, смята Петър Пунчев
Обновена: 1 дек 2017 11:23 | 1 дек 2017 11:23, Красимир Ангелов
130

Германската журналистка Барбара Йортел написа в статия за "Тагесцайтунг", че заради ниските доходи, корупцията и изтичането на мозъци, България оглавява класацията на най-бедните страни в ЕС. Тя дори се съгласява с твърдението, че страната ни е "задникът на Европа". По-късно и "Дойче веле" публикува материала с известни съкращения.

Още по темата
Думите й обаче предизвикаха остра реакция у нас.

"Ако трябва да възприемаме материали като този като критика, това не е в наша полза. Трябва да го използваме като криво огледало, в което да се погледнем", посочи журналистът Мария Стоянова пред Bulgaria ON AIR.

Тепърва за България ще има много статии заради започващото председателство на ЕС, подчерта тя. И тези статии ще си приличат като две капи вода, отбеляза от своя страна журналистът Петър Пунчев.

"Не бива да се обръща сериозно внимание на подобни публикации. България е част от Европа, България е Европа. Голяма част от написаните в статията неща са истина", коментира той в "България сутрин". И добави: Всички знаем, че корупцията съществува, но кой прави тази корупция - ние българите! Крайно време е да станем по-непримирими към това, което ни поставя в лоша светлина навън.

Той бе категоричен, че страната ни е направила огромен прогрес след приемането си в ЕС. По думите му България е силно прогресираща, макар и по свой болезнен и странен начин.

Мария Стоянова добави, че и до ден днешен продължават съмненията действително ли с основание България и Румъния бяха приети в ЕС. Тя припомни, че имаше реална опасност именно Германия да наложи вето върху присъединяването на страната ни към Съюза.

"Сега се дразним, че пишат нещо лошо за нас. 10 години по-късно не се налага страната ни да организира пътувания, а журналистите сами идват", каза още тя.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
20
 
! Отговори
xxl преди 6 години
вместо да се обиждат от истината, да променят нещата с които ставаме за резил пред останалия свят!
21
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България всички виждаме, но никой не смее да извика ЦАРЯТ Е ГОЛ.Когато обаче това ни го каже някой отвън, който не го е страх, защото е свободен и независим, повечето българи дружно скачат и започват да го оплюват.Май така ще си гнием в блатото.45 години при Бай Тошо и сега още толкова при гавазинът му.
20
1
 
18
 
! Отговори
Веско преди 6 години
Аму хубу. Напишете декларация, че сме лицето на Европа!
19
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Простата истина за "острите реакции" е че някой, на когото не могат да запушат устата им казва в прав текст какви са! А ние ВСИЧКИ си го знаем и без това. Просто ние по обясними причини нямаме право да мислиме неправилно. Нездравословно е.
18
0
 
21
 
! Отговори
WTF преди 6 години
е как да не е ?? само вижте какво става по пътищата а за другото да не говорим !!!!
17
1
 
20
 
! Отговори
народна мъдрост преди 6 години
Пази ,боже от неканен гост,изгнил мост и човек *** на висок пост.
16
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прогресираме, макар и по наш наЗАДНИЧАВ начин. Големи *** сме. АХАХАХАХАХАХААХАХАХААХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХА!
15
4
 
21
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Питат ли ме дей земята,на балкански кръстопът,общинари, депутати, де не спират да крадат.Тамо аз ще отговоря,тук корупция вирей,а с цените все нагоре,много тежко се живей.Българската политика,е машина за пари.Всеки тарикат ти вика:"Първо мене избери".Българийо, крадоха тепоколения наред,и нещата ще оправинов режим на Пиночет!"Първо мене избери".
14
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешно ми е как всики герберасти на хранилката са впрегнати да оплюват германската журналистка, която им каза истината.Преди бяха впрегнати да правят същото и с Моника Маковей, която си позволи да обвини Вожда им в корупция, а той се скри като мишка докато тя беше в София, а като си замина за Букурещ, изпълзя от дупката си и започна да я плюва.Така се държат страхливците и подлеците.
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ето затова говорим, че нямаме обективна журналистика ;) и независима нямаме :)
12
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Робите на Путин пак са налазили форума!
11
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германската журналистка в прав текст ви го каза. Както се казава право куме в очи. Ако не сте *** то тогава сте предният на ваги.ната!?
10
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не са журналисти, а папагали, хранени със Суджук.
9
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България всичко е фалш и подменени ценности. Включително и първият човек в Държвата, избиран неизвестно от кого.
8
2
 
16
 
! Отговори
... преди 6 години
Проблема ясно се посочва но никои не го вижда или се прави че не го вижда. Проблема е при самите нас а ние все го търсиме някаде другаде. С това си поведение ще се затрием като нация
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Задникът на Европа е, а лъжите на нашите журналисти го доказват ,РЕАГИРАЛИ ОСТРО ато не искате да сте *** излезте от ЕС ,защо не излизате *** със *** такива
6
1
 
6
 
! Отговори
я пак преди 6 години
заD)ник
5
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България няма журналисти, а само поръчкови лакие на Суджука.
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде, хайде...ние си знаем най-добре какво е тук.На почит са полицаи, мутри, корумпирани политици, прокурори и сотаджии.Можеш да получиш справедливост, само ако подкупиш полицай, прокурор, намериш някои мутри да решат проблема.Ако пък имаш проблеми с продажни политици, там те спасява, само ако си платиш на ББ. Но, той взима много скъпо.Ако Пееф или ББ ти пожелаят бизнеса, си загинал- нищо не може да те спаси.Започват проверки от НАП, ДАНС, прокуратура...докато се пречупиш.Та...не сме зад
3
8
 
4
 
! Отговори
:):) преди 6 години
хах били ни приели незаслужено, ми тигава Товарищ Путин щеше той да офертира. Май това ги стресна, пък и що да си нямат едни бедни роднини на изток да го играят буфер с арабухите от изтока...