Вече тича и мечтае! Христо – един от ангелите на "Българската Коледа"

От 11-месечен е с диагноза детска церебрална парализа
1 дек 2017 16:15,
8

6-годишният Христо от София, който страда от детска церебрална парализа, вече тича и мечтае. Малчуганът е един от 474-те, на които "Българската Коледа" помогна тази година.

Още по темата

Но кампанията не е само цифри. Тя е истински съдби на деца, за които помощта ни е важна.

Един от тях е Христо, той живее в София и мечтае да стане певец. Христо е един от ангелите на "Българската Коледа".

Тази година той за първи път кандидатства за финансиране и така родителите му успяват да покрият четири месеца от физиотерапията, разказва Bulgaria ON AIR.

Диагнозата е поставена, когато Христо е на 11 месеца и оттогава майка му Ирина не спира да се бори той да се справи. От парезата на дясното краче почти няма следа. Доскоро почти не е използвал дясната си ръчичка, но вече дори успява да реже с нея.

Христо посещава обикновена детска градина и вече има приятели там, участва и в представленията. Догодина ще стане първокласник – отново в обикновено училище.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
10
 
! Отговори
az преди 6 години
Жив и здрав да е Христо!
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дай боже повече такива новини.
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За сравнение- В Германия е достатъчно един член на семейството да е здравно осигурен , за да се ползват и останалите от медицински грижи в пълен обем. А ние тук събираме пари за децата, за да може здравната каса да не се охарчи. За цялата кампания Българска коледа се събират 2-3млн. макс. Това е толкова нищожно на фона на огромния им бюджет. С едно обаждане цялата сума може да се покрие, това е една срамна акция, макар и под добър предлог
5
0
 
11
 
! Отговори
sante_dog преди 6 години
Няма по хубаво от това. Сигурен съм че родителите му са най-щастливите хора сега когато виждат детето им да бъде нормално - да играе с нормалните деца, да расте доволно и усмихнато. Страхотна новина, че даренията са помогнали. Явно има смисъл!
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже,помогни на това красиво българче!
3
0
 
21
 
! Отговори
X преди 6 години
Страхотна новина!!! Браво!!!
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В нормалните държави това се покрива от държавата а при нас държавата покрива само колите и строежа на хотелите на мутро-политиците.Защо да плащаме данъци. По-добре да си събираме пари за здраве без дрържавата. Така и децата ни ще са здрави и ние ще имаме пари за лекарства и лечения.
1
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРАВО, БРАВО, БРАВО!!!!!!!!