Любовта, без която не можем: Цели 73 години – дядо Павел и баба Лалка!

Двамата са на 97 години и твърдят, че още се обичат. Ето тайната за тяхната идилия
2 дек 2017 16:03,
28
Любовта, без която не можем: Цели 73 години – дядо Павел и баба Лалка!
Снимка: Кадър bTV

Една любовна история продължава цели 73 години – всеки ден, всеки час – от 6 февруари 1944 година до днес.

Това е историята на баба Лалка и дядо Павел. Сключват брак през февруари 1944 година, а днес са на 97 години. И твърдят, че се обичат още и са щастливи заедно. 

“Той беше много хубав едно време и на мен ми харесваше. Пеперудката, бомбетата…както и да е! Ама и аз не падах по-надолу. Без тоалети не съм била", спомня си Лалка Цветанова пред bTV.

Павел искал да се оженят, че ще ходи войник. Казал: "Лалке, аз те обичам, харесвам те и искам да се оженим". Добре, съгласна съм бе, Павлине", отвърнала тя.

Първородният им син е само на месец, когато Павел отива на фронта. Павел се връща при любимата си жена, когато синът им е на годинка. И оттогава никога не са се разделяли – вече 73 години.

Каква е рецептата за щастието им ли? Сговорът!

"Нямаме си неприятности, двамата си вършим работа. Ако той е навън, аз ще съм вътре, ако аз съм навън, той ще е вътре. Това е животът на човек, да се уважават мъжът и жената", казва Лалка.

И Павел допълва:.

"Ако нямаше сговор, нямаше да стигнем до тия години".

Баба Лалка и дядо Пачо са в чудесно здраве. Хвалят се, че пиели само аспирин. Тази година и двамата навършват 97 години.

За да поддържа форма, двойката живее по точно определен режим и разделение на труда. "Готварската работа си е нейна, женска работа. Моята е общата работа – да пренасям дръвца, да отида до завода, по магазините", подчертава Павел.

И може би най-важното за семейната идилия: "Като вземем пенсиите – аз ги вземам и неговите, имам пълномощно, донеса ги тука у нас, слагаме ги на масата и ги разпределяме. Той ще вземе 100 лв. за кафе и за вестници, аз вземам 100 лв. за кафе. С останалите пари се пазарува за целия месец", разкрива Лалка.

Тя най-много харесвала в него, че е чистофайник, а той,че "всичко добро е в нея".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
47
 
! Отговори
Младши преди 6 години
Браво- живи и здрави!
2
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да са живи и здави още дълги години.
1
47
 
15
 
! Отговори
Евоатлантик преди 6 години
Каква трогатална история, прекарвайки 73 год със един и същ човек са изпуснали хиляди шансове и възможности да станат успели капиталисти. Да направят много пачки и да се окичат със златни ланци и супер скъпи смартфони и коли . Останаха си прости селяни, човек е създаден за да трупа пари и да гази да мачка другите. Капитализма е съвършената система.