Сириец е организаторът на схемата за реекспорт на лекарства

Престъпната група е работила с лекари от много болници в страната
3 дек 2017 17:15, Елка Василева
112
Сириец е организаторът на схемата за реекспорт на лекарства
Снимка: архив, Reuters

Сириец е организатор на схемата за незаконен износ на лекарства за чужбина, съобщи БНР. Той е единият от задържаните при операцията на ГДБОП вчера.

Още по темата

Престъпната група е работила с лекари от много болници в страната, сочат данни на разследващите. Сред тях има и директор на лечебно заведение. Той е бил засечен при разследването да носи кашон с лекарства, изписани само по документи на болни, научи БНР.

Схемата на престъпната група е била да изписват лекарства, но вместо да ги дават на болните, лекарите са ги изнасяли от лечебните заведения. След това медикаментите са преопаковани в склад и изнасяни наново в чужбина.

Болниците са били единият вариант за набавяне на лекарства. При другия скъпите препарати за деца и онкоболни са били изваждани от аптеки. По документи медикаментите са изписвани на конкретни хора.

Тепърва предстои експертиза, която трябва да установи точната цена на лекарствата, намерени при обиските на антимафиотите в склада. По първоначална информация става дума за лекарства за милиони левове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
18
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Веднъж пратих мъжът ми спешно за памперси и той ми донесе отворени единични бройки, да сме ги пробвали, казали от аптеката. Аз изтрещях. Как ще ти дават отворени памперси бе, ти добре ли си, нали може да са замърсени и въобще... Отиде обратно до аптеката и веднага му ги върнаха. После кат се разприказвахме с приятелки, разбрах, че най-вероятно са от близката болница, изнесени от персонала по описания горе начин...
57
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се направи статистика. Лекарите-престъпници от битите ли са или от небитите. Ако са от битите-малко им е било. Ако са от небитите, явно е пропуск. Жалко! А иначе лекарската професия е благородна. Когато се практикува от честни хора.
56
5
 
5
 
! Отговори
пенционер преди 6 години
***, тая далавера е още от детските ми години! добре, че некои хора ги поутепаха, та взеха кураж и я казаха на добрите хора! благодарете на патриотите и на Боко за куража!
55
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв Радев,какъв Борисов,какъв Костов вие съвсем сте изтрещели.
54
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато ме попитат тук в Америка, защо съм емигрирал, аз простичко показвам клипа с полицаите които крадът бензин, или пък този случай с лекарствата. Хората са разбрани и веднага не разбират
53
0
 
16
 
! Отговори
До 53-отвратения преди 6 години
Следенето на ПРЕСТЪПНИЦИТЕ е започнало още през септември бе юнак.Успокой хейтърската си страст.Помисли малко преди да кажеш нещо.Разбутването на *** е от три и половина месеца.Аз съм погнусен от липсата на мозък на много от вас.Престъплението е откровено криминално,а дефицита на НЗОК е над половин милиард лева,които се отразяват и на доходите на *** и бащати и всички нас.Като порастнеш дано почнеш да разсъждаваш.
52
25
 
2
 
! Отговори
Професор преди 6 години
При Радев е така. Далавери и беззаконие.
51
6
 
4
 
! Отговори
Naco преди 6 години
А,ние пък мислихме,че ПАК е ВИНОВЕН другарят Иван Костов!? Благодарим Ви за "разкритието"!!! НАРОДЕ????
50
5
 
26
 
! Отговори
Отвратен и погнусен преди 6 години
Къде е на Бийко сестра му, която защитаваше предишния министър.....дойде новия който не е лекар и им разбута ***. Тези доктори са по-зле от дилърите на улицата. Краде ти лекарството и ти слага някой ***. Забележете ,че и това се правело с лекарства за деца.....за деца за бога!
49
2
 
28
 
! Отговори
евроценности преди 6 години
Интегрират се успешно!
48
7
 
5
 
! Отговори
Димо преди 6 години
Дечурлига спрете .Това не е нито вашта тема,нито вашата сила.Реалният живот е по различен от този в интернет.Не разбирате,трайте .Като почнете да обяснявате за пенсии ,лекарства и политика ставате смешни пред големите хора.
47
1
 
40
 
! Отговори
вип преди 6 години
Отвратителна история, но за жалост отдавна се носят слухове за подобни практики. Тези лекарства едва ли са аспиринчента, а най-вероятно са скъпи лекарства за тежки болести струващи хиляди левове за флакон или блистер. Как ли заспиват такива лекари вече, като са обрали данъкоплатеца или са останали някой тежко болен без лек... колко ли народ е умрял заради тяхната алчност ...... дано има някакво възмездие.
46
0
 
18
 
! Отговори
До 24 преди 6 години
Абе ти на колко години си.В болница лежал ли си.Какви блистери какви пет лева.Като ти изпраскат една терапия 6 месеца ти знаеш ли какво количество ти изписват.Само поддържащите лекарства за един човек са стотици левове.Само да не те стига.Хайде,стига-разбирачи невръстни,не става дума за блистер аспирин.
45
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хвърлиха в пространството голямата новина, всички бяха почти сигурни за името поне на един играч, но ТОЙ се оказа ..... сириец?! А обосновано предполагаемият извършител тръби в мрежата:"видяхте ли, не съм аз? Аз съм от добрите!" Ако не ставаше дума за човешки животи щеше да е смешно, но ако историята се развие така кокошкарски ще е равносилно на ГАВРА!
44
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По стара традиция участват огромен брой ятаци, не безкористно и не безвъзмездно.Както в недалечното минало, когато през 60 години се провъзгласиха огромен брой АБПФК срещу скромни привилегии като апартаменти, жителства и пр.
43
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** сириец, да се беше заел със суджуци вместо с лекарства, никой нямаше да го пипне.
42
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе, вярваме че е само сириеца. Просто българските лекарствени мафиоти не ги пипат по други причини, а сириеца е удобен, за демонстрация че нещо се прави срещу лекарствената мафия. Мафията с бели престилки в България е по-мощна от сицилианската и скоро никой нищо няма да направи по същество за прекратяване на източването на държавата чрез здравната каса и бюджета за здравеопазване, нито ще спрат рекета срещу пациентите.
41
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сириец е много общо.Напишете му името и статута в България.
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сириец ми те тия са се един дол дренки де направиха фирми там се краде как ли стана един доиде в един малък град та има апартамент на несебър бизнес в германия случаино и жена му бе архитект се бизнесмени
39
4
 
21
 
! Отговори
лъжа преди 6 години
Баце каза, че те бягат от ятагана. Ама Баце излъга. Дошли са за да вършат далавери. Хвала на кмета на Елин Пелин, който ги прогони. Обикновеният матриял не е толкова глупав, колкото го мисли Баце.