Сириец е организаторът на схемата за реекспорт на лекарства

Престъпната група е работила с лекари от много болници в страната
3 дек 2017 17:15, Елка Василева
112
Сириец е организаторът на схемата за реекспорт на лекарства
Снимка: архив, Reuters

Сириец е организатор на схемата за незаконен износ на лекарства за чужбина, съобщи БНР. Той е единият от задържаните при операцията на ГДБОП вчера.

Още по темата

Престъпната група е работила с лекари от много болници в страната, сочат данни на разследващите. Сред тях има и директор на лечебно заведение. Той е бил засечен при разследването да носи кашон с лекарства, изписани само по документи на болни, научи БНР.

Схемата на престъпната група е била да изписват лекарства, но вместо да ги дават на болните, лекарите са ги изнасяли от лечебните заведения. След това медикаментите са преопаковани в склад и изнасяни наново в чужбина.

Болниците са били единият вариант за набавяне на лекарства. При другия скъпите препарати за деца и онкоболни са били изваждани от аптеки. По документи медикаментите са изписвани на конкретни хора.

Тепърва предстои експертиза, която трябва да установи точната цена на лекарствата, намерени при обиските на антимафиотите в склада. По първоначална информация става дума за лекарства за милиони левове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
6
 
! Отговори
до 11 преди 6 години
А кой ще плаща разноските на болниците? Здравеопазването струва пари. Като искаш ходи в църквата, там е колкото оставиш.
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БОГ всичко вижда. Откраднатото за лекарства ще го похарчат! БОГ ЩЕ НАКАЖЕ ЖЕСТОКО ТЯХ И ДЕЦАТА ИМ.
16
3
 
32
 
! Отговори
мафия в бяло преди 6 години
Ясно е написано,ЛЕКАРИ са изписвали и изнасяли лекарствата место да ги дават на болните!!!това е предумишлено убийство,колко ли хора са умрели заради това?
15
1
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Който в джоба слага,"кървави парички",ще го клатят в Ада,Дяволи_те всички !
14
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българските болници са фабрики за смърт!
13
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сириеца ли е бушона? Той дошел от Сирия и надушил схемата, на всички ни е ясно, че не той е тартора, на кого е плащал, за да го покриват? Сега остава портиера на Н.З.О.К. да арестуват и на Онкологията и разбихме мафията.
12
2
 
8
 
! Отговори
Удри преди 6 години
До идиотщинаРаботят крадци.Имена - много.Места - различни.Професия една.
11
2
 
21
 
! Отговори
до кога преди 6 години
Докато болниците са търговски дружества не окачайте да ви лекуват нормално....за тях ни я сме стока.
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ ИСКАМ ДА СЕ "ЗАЯЖДАМ", но ако погледнете последните най-коментирани статии всичките ги "води" един човек - "По публикацията работи: Ел.а Василева"!Стара поговорка - "Кучетата си лаят, а керванът си върви";)
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АКО ТОВА Е РАБОТА НА ЛЕКАРИ, ТРЯБВА НЕ САМО ДА ОТИДАТ В ЗАТВОРА, НО И ЗАВИНАГИ ДА ИМ СЕ ОТНЕМАТ ПРАВАТА.
8
0
 
21
 
! Отговори
идиотщина преди 6 години
Крадците и бандитите са защитени от закона и не им публикуват имената и къде работят!!!
7
1
 
15
 
! Отговори
вартоломей преди 6 години
скоро ще заведем дело за това,че на онкоболна не й дадоха лекарства и тя умря горката,нека съда и господ ги съди тези убийци.Лекай пръст на Г-жа Добрева.
6
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не защитавам никой, но стига парчета колко може да изпише и открадне един лекар няма как с по няколко блистера да се получат стотици милиони Такива пари се взимат за обеми, а не на бройка просто това си е прах в очите.
5
9
 
7
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Лекари такива работи не правят.Също така и не изписват скъпи недействащи и ненужни лекарства.За една настинка-рецепта с 5-6лекарства.
4
0
 
29
 
! Отговори
1 преди 6 години
Напишете имената на болници и лекари, ние трябва да знаем кои са престъпниците. Бойкот на провинилите се лекари. Да им се отнеме правото да упражняват професията.
3
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И после се реве когато са шамаросали някой такъв търгаш-псевдолекар. Безсрамни убийци-фашисти!!! Именно лекарите са главните проводници на геноцида срещу българския народ, който унищожи над 1 милион българи за 25 години. Политиците са оргиназаторите-лекарите са изпълнителите.
2
0
 
39
 
! Отговори
селянин преди 6 години
НЕ ПУБЛИКУВАТ ЛИ ИМЕНАТА НА ЛЕКАРИТЕ ,ТОВА ЩЕ ДА Е КЬОР-ФИШЕК !!
1
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако са изписани лекарства които не са необходими на пациент, и са насочени за продажба, това е измама. Ако пациента е имал нужда от тези лекарства, но не ги е получил, това е опит за убийство. Затова присъди от 5 год. до живот. И то до края на годината и публично съобщаване на имената на "докторите".