Ангелкова: Ползваш Viber – виж туристическа България!

Приложението iLoveBulgaria има над 40 хил. последователи
4 дек 2017 13:00, Анисия Иванова
10
Ангелкова: Ползваш Viber – виж туристическа България!
Снимка: Булфото

За първи път всички ползватели на Viber ще могат да се запознаят с туристическите забележителности на нашата страна. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова на представянето на първата българска услуга в търсачката на Viber, която е съвместен проект между Министерството на туризма и iLoveBulgaria. Ангелкова посочи, че по последни данни около 900 млн. души използват този чат.

"Миналата година година стартирахме проекта "Аз обичам България". Стартирахме със стоте национални туристически обекта. Добавихме доста обекти, които се намират по Черноморието и по зимните ни курорти", посочи тя и уточни, че към момента туристическите забележителност в приложението са 5000 на брой.

В реално време всеки един, който иска и желае да посети нашата страна, ще се озове сред обектите и ще може да си направи едни цифров маршрут, коментира още тя.

Министърът на туризма обърна внимание, че 8 от 10 туристи, които посещават нашата страна с цел почивка, предварително проверяват своя маршрут в интернет.

"Новото във Viber chat extension това са видеата, които продължават да се заснемат за 100-те национални туристически обекта", каза Ангелкова.

"През последните години ползването на интернет нараства с около 10%. 37% от потребителите на различни мобилни устройства резервират своите почивки чрез тях онлайн", каза Ангелкова.

Приложението iLoveBulgaria има над 40 хил. последователи в социалните мрежи, а над 70 хил. души говорят за него, а споделянията са повече от 2 млн., каза Ангелкова. По думите й за първите 10 месеца на тази година ръстът на туристите е със 7,7% в сравнение с 2016-та.

Министърът отчете, че приходите от международен туризъм за първите 9 месеца на 2017 г. са 6 млрд. лв.

"Надявам се и предстоящият зимен сезон да е изключително успешен", допълни тя.

Основен акцент в Националната програма за туристическа реклама е дигиталният маркетинг, каза министърът при представянето на услугата. Според нея страната ни може да привлича повече туристи чрез новите технологии.

България е първата държава, която има собствен chat extension за своите туристически услуги, каза Атанас Райков, генерален мениджър на Viber за Централна и Източна Европа, цитиран от "Фокус". Той обясни, че Viber chat extension е стартирал в началото на 2017 г.

"Искам да подчертая, че това ново приложение и тази нова връзка с Viber chat extension е абсолютно безплатна за министерството и не ни струва нищо. Ще продължаваме да търсим различни такива варианти, за да надграждаме нашата платформа", коментира Ангелкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
0
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Оня *** беше прав за 80-те % *** - то в статията си пише, че проектът с Viber e безплатен, ама колко било струвало, стотици хиляди даже някакъв *** написал..
6
2
 
2
 
! Отговори
Дрън дрън преди 6 години
А на мене кинти са ми нужни не вайбър за да посетя туристически обект.
5
5
 
0
 
! Отговори
Станислав преди 6 години
Отлична работа браво.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дългия нос пак лъже.
3
4
 
3
 
! Отговори
НЕ СЕ НАЯДОХА ЕЙ !!! преди 6 години
Сектор "Туризъм" е най-ниско заплатеният...
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да знам колко ни струва това забавно проектче
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ползваш Viber - ..."и очаквам да прочета -"...плащаш данък!"